Lecce – Sampdoria 1:1 (kon.) | Turín – Salernitana 1:1 (kon.) | Sassuolo – Juventus 1:0 (kon.)
AS Řím – Udinese 3:0 (kon.)
konec
US Lecce
1:1 (1:0)
UC Sampdoria
Neděle 16.04.2023, 12:30 • Stadio Via del mare, Lecce • Italská Serie A • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 11:1. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:12. (14:31:13)
     
    Utkání dvou trápících se týmů vítěze nepoznalo, souboj mezi Lecce a janovskou Sampdorií skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

    Důležitý první gól utkání vstřelil ve 31. minutě tvrdou ránou levou nohou domácí útočník Assan Ceesay. Hosté ve druhém poločase výrazně zlepšili hru a odměna se dostavila, v 75. minutě skóroval střídající Jesé Rodríguez po ukázkové narážečce s Gabbiadinim. Domácí v závěrečné desetiminutovce vstřelili ještě jeden gól, ten však neplatil pro ofsajd.

    Svěřenci kouče Baroniho po šesti utkáních zapsali alespoň bod a sestupovému pásmu se vzdálili na rozdíl pěti bodů. Sampdoria zůstává poslední s mankem deseti bodů na sedmnáctou Spezii.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěrečné minutě nastaveného času Lecce rozehrávalo rohový kop, centr na přední tyčku odvrátil mimo bezprostřední nebezpečí Bruno Amione.
     
    90+3
    Vysoký míč si Abdalhamíd Sábírí stáhl pro sebe. Posléze si marocký reprezentant věřil na Antonina Galla, avšak klička mu nevyšla.
     
    90+2
    Rohový kop Lamecka Bandy směřoval na přední tyčku, Abdalhamíd Sábírí na dlouhou nohu odpálil balón těsně před Joanem Gonzàlezem.
     
    90+1
    Lorenzo Colombo prodlužoval dlouhý nákop za sebe do prostoru, kde neměl žádného spoluhráče, takže hostující defenziva neměla moc práce.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Gabriel Strefezza, přichází Lameck Banda.
     
    90
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Valentin Gendrey, přichází Simone Romagnoli.
     
    89
    Centr od rohového praporku posílal Mehdi Léris přímo do brány, Wladimiro Falcone vyrážel kulatý nesmysl na roh z opačné strany.
     
    88
    Z pravé strany šestnáctky centroval Mehdi Léris. Pas naslepo mu nevyšel, Federico Baschirotto udržel na zádech Abdalhamída Sábírího.
     
    87
    Domácí podnikli rychlý útok pravou stranou. Nakonec Gabriel Strefezza vyslal střílenou nahrávku Lorenzu Colombovi, pokus z první na přední tyč Nicola Ravaglia vyrazil na roh.
     
    86
    Tahle žlutá karta nemohla být jasnější. Tommaso Augello totiž držel Joana Gonzàleze tak dlouho, dokud mu neutrhl kus dresu, obhajoba by tedy byla zbytečná.
     
    85
    Po faulu Augella u pravé lajny kopalo Lecce volný přímý kop. Vysoký balón Federica Di Francesca doletěl do Ravagliových rukavic.
     
    84
    Ofenzivní choutky měl Valentin Gendrey. Proběhl mezi dvěma protihráči a věřil si i na třetího, při kličce Rincónovi ovšem bez cizího přičinění podklouzl.
     
    83
    Fotbalisté Lecce se z vedoucí trefy radovali jen chvilku. Přízemní zakončení k pravé tyči Nicola Ravaglia vyrazil před sebe, úspěšná dorážka přišla z ofsajdu.
     
    82
    Fabio Quagliarella se hodně divil, že mu arbitr Mariani odpískal útočný faul, ale je pravdou, že ve vzdušném souboji skutečně atakoval Baschirotta loktem.
     
    81
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Assan Ceesay, přichází Lorenzo Colombo.

    Milan Huppert

    Branky: 31. Ceesay (Strefezza) – 75. J. Rodríguez (Gabbiadini)

    Karty:   74. Di Francesco (LCC) – 52. Léris (SMD), 67. Sábírí (SMD), 86. Augello (SMD)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 11:1. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:12.
    US Lecce: Falcone – Gendrey (90. S. Romagnoli), Baschirotto, Umtiti, Gallo – Blin (81. Gonzàlez), Hjulmand (C), Oudin (73. Maleh) – Strefezza (90. Banda), Ceesay (81. Lo. Colombo), Di Francesco.
    Náhradníci: Bleve, Brancolini – Askildsen, Cassandro, Ceccaroni, Helgason, Lemmens, Pezzella, Tuia, Persson.

    Trenér: Marco Baroni

    UC Sampdoria: N. Ravaglia – Zanoli (46. Cuisance), Nuytinck (46. Murillo), Amione – Léris, Winks, Rincón, Augello – Djuričić (46. Sábírí), Lammers (46. J. Rodríguez) – Gabbiadini (C) (76. Quagliarella).
    Náhradníci: Türk, Zorzi – Günter, İlkhan, Murru, Oikonomou, Paoletti.

    Trenér: Dejan Stanković

    Rozhodčí: Mariani – Bindoni, Lo Cicero
    thejrc.org