Česko – Slovensko cz 5:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:7 (0:4, 0:3, 1:0) Stav série: 0:3
Rytíři Kladno
Čtvrtek 20.04.2023, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Baráž o extraligu • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:17:17)
     
    I poslední třetina patřila herně Rytířům, kterým navíc pomohly rovnou tři vyloučení z řad Beranů. I přesto se ale nakonec k jediné brance dvacetiminutovky dostali žlutomodří, kteří tak potrestali jedinou trest pro hosty v tomto dějství. Díky tomu tak alespoň lehce zmírnili bolest z obrovského debaklu, které Kladno ševcům nadělilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Poslední minuta utkání se nese již v poměrně pasivním duchu, díky čemuž tady můžeme vidět ještě poslední tlak ze strany domácích. Ten nakonec ale skončil pouze vyhozeným kotoučem, který skončil ve středním pásmu.
     
    58:42
    Utkání se již blíží pomalu ale jistě ke svému konci a Berani se alespoň ještě snaží snížit rozdíl ve skóre. Nakonec se o to pokusil Stanislav Sadovikov, ani jemu se ale nepodařilo trefit bránu.
     
    57:43
    Svým aktivním napadáním nyní dokázal přerušit útočné snahy hostů Jiří Suhrada. K jeho smůle ale byl natolik unavený, že pouze vyhodil puk a jel střídat.
     
    56:44
    Mezitím co hlasatel oznamuje, že je dneska na zlínském stadiónu vyprodáno, se ševci dokázali dostat do útoku. Jejich snažení ale vedlo pouze ke střele mladého Lukáše Heše, který navíc minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    55:45
    Ani první branka v síti Rytířů nezměnila nic na průběhu hry. Nyní se totiž hosté opět usadili v útočném pásmu. Z toho dokázal vytěžit střelu Tomáš Plekanec, který ale pouze minul bránu.
    54:46 Petr KRATOCHVÍL - 1:7
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom není kladenská obrana nepřemožitelná! Pět minut před koncem totiž trestá vyloučení PETR KRATOCHVÍL. Ten tak zakončil svou střelou do prázdné ukázkovou kombinaci jeho týmu a alespoň tak trochu mírní utrpení ševců. Asistence: Petr Mrázek a Denis Kindl.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Tomáš Plekanec – 2 min., hákování.
     
    53:18
    Ani oslabení a v podstatě jistá prohra nebere energii zlínským fanouškům, kteří i mexickou vlnou podporují zcela zničené zlínské hráče. Těm navíc určitě nepřidal na energii ani tlak, který si vytvořila kladenská lajna vedená Plekancem.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Pavel Kubiš – 2 min., faul kolenem.
     
    51:32
    Kromě pár přihrávek se Berani k žádné větší akci nedostali. Nakonec navíc přišli o puk, kvůli čemuž se musí opět přesunout do obranného pásma.
     
    50:33
    O ofenzívu se nyní pokusili i Berani. K jejich smůle byl ale Denis Kindl příliš nepozorný a překročil modrou čáru dříve než puk. Nakonec zlínského útočníka toto zaváhání příliš mrzet nemusí, jelikož jsou po vhazování u puku opět jeho spoluhráči.
     
    49:34
    Po dlouhém souboji o puk v rohu kluziště v pásmu domácích se k němu přece jenom dostali Rytíři, kteří unavené ševce zcela uzamkli v jejich obranném pásmu. Nakonec ale tento tlak přinesl pouze jednu střelu, a to z hole Jaromíra Pytlíka.
     
    48:35
    I druhé půle početní výhody se nesla v podobném duchu, mnohdy ale byly střely ještě více nebezpečné. Zcela bezbranná defenzíva ševců byla na všechny kombinace krátká, zachránila je pouze nepřesnost soupeře, který několikrát trefil pouze boční síť.
     
    47:36
    Oproti předchozí početní výhodě se nyní Rytířům daří střílet podstatně častěji. Už během úvodních třiceti vteřin vyslali kotouč na Kořénka čtyřikrát. Následně ale ševci získali puk a postarali se o vyhození.
     
    46:37
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Darek Hejcman – 2 min., podrážení.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (Mrázek, Kindl) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec


    Berani Zlín: Huf (22. Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Burian – Kubiš (A), Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil.
    Trenér: Miloš Říha ml.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš (A), Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman

    Diváci: 7000
    Zlín 0 4 Kladno
    #1 Neděle 16.04.2023 • 16:00
    Kladno - Zlín 1:0
    #2 Pondělí 17.04.2023 • 18:00
    Kladno - Zlín 3:1
    #3 Čtvrtek 20.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 1:7
    #4 Pátek 21.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 0:1
    thejrc.org