Česko – Slovensko cz 5:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:7 (0:4, 0:3, 1:0) Stav série: 0:3
Rytíři Kladno
Čtvrtek 20.04.2023, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Baráž o extraligu • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 3. zápasu baráže o Tipsport extraligu, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti kladenským Rytířům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín

    Po dvou úvodních utkáních baráže o extraligu nemají ševci na kontě ani jednu výhru. Hráčům tohoto mančaftu se navíc podařilo v obou zápasech prosadit dohromady pouze jednou, a to ještě poměrně šťastný gólem. V minulém utkání ale bylo možné zpozorovat výkonnostní vzestup ze strany žlutomodrých, kdy se dokázali v některých fázích hry rytířům vyrovnat. Oproti předchozím kláním má ale nyní Zlín výhodu domácího prostředí, kde navíc ani jednou v play-off Chance ligy neprohráli. Uvidíme, zda se jim v dnešním utkání podaří vrátit do hry o postup.

    Poslední tři utkání:

    Kladno vs. Zlín – 3:1
    Kladno vs. Zlín – 1:0
    Zlín vs. Vsetín – 3:2
     
    Rytíři Kladno

    Roli favorita zatím plní kladenští v plné vervě. Během předchozích utkání měli otěže zápasu pevně ve svých rukou. Trápil je ale gólman ševců Daniel Huf, který měl v obou utkáních úspěšnost zákroků téměř až 95 procent. Ve všech ostatních aspektech hry ale dominovali, což dokazuje i fakt, že se jim podařilo na soupeřova gólmana vyslat kotouč skoro osmdesátkrát. Co ale Rytířům nehraje do karet, je to, že hrají na ledě soupeře. Při utkáních venku totiž padly v posledních deseti případech rovnou osmkrát. I přesto se ale očekává výhra právě od hráčů Kladna.

    Poslední tři utkání:
    Kladno vs. Zlín – 3:1
    Kladno vs. Zlín – 1:0
    Kladno vs. Pardubice B – 8:4
    Kdo ovládne třetí zápas?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Burian – Kubiš (A), Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil.
    Trenér: Miloš Říha ml.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš (A), Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly první dvacetiminutovky vybojovali kotouč Rytíři, díky čemuž se okamžitě dostávají do útoku. Dlouho jsme ani nemuseli čekat na první střelu, o kterou se postaral Oskars Cibulskis. Jeho pokus Hufovi nadělal problémy, puk ale udržel před brankovou čárou.
     
    01:43
    I na vhazování po levici Brízgaly získal puk jeden z jeho spoluhráčů. V tomto případě ale celé útočné tažení skončilo už ve středním pásmu, a to díky aktivní defenzívě Beranů.
     
    01:53
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Matěj Beran – 2 min., nedovolené bránění.
     
    02:52
    Úvodní půle první přesilovky zápasu příliš akce ze strany ševců nepřinesla. Můžou za to hlavně jejich nepřesné přihrávky v útočném pásmu, kvůli kterým jsme dokonce zatím neviděli ani pokus na bránu.
     
    03:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme tady první brzký gól utkání vážení! Po pouhých třech minutách se totiž prosazuje TOMÁŠ PLEKANEC. Ten dokázal využít obrovské hrubky ševců v útočném pásmu, díky které se dostal do samostatného úniku. Asistence: Adam Kubík.
    03:26 Tomáš PLEKANEC - 0:1
     
    04:07
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Daniel Gazda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    05:06
    Po gólu obdrženém ve vlastní početní výhodě se nyní žlutomodří vypořádávají s dalším problémem v podobě oslabení. Nutno uznat, že jejich hra momentálně vypadá snad i lépe než pří přesilovce. I přesto jsme ale viděli nebezpečí hlavně před brankářem Hufem, který ale všechny pokusy zastavil.
     
    06:07
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je tady další gól pro Rytíře! Po necelých třech minutách se hned po skončení přesilové hry prosazuje MATYÁŠ FILIP, který využil obrovského tlaku jeho mančaftu. Díky tomu jsou tak hosté v brzkém dvoubrankovém vedení. Asistence: Ondřej Slováček a Václav Veber.
    06:07 Matyáš FILIP - 0:2
     
    07:06
    Tak nyní mohl být rozdíl dokonce tříbrankový! Daleko k tomu neměl Ladislav Zikmund. Ten se díky svým hbitým nohám dokázal prosmýknout podél mantinelu až před zlínského gólmana. Nakonec se ale k zakončení vůbec nedostal, jelikož mu v klíčový moment ujel puk.
     
    08:05
    Po souboji v rohu kluziště se z vlastního obranného pásma vydávají do útoku ševci. Ani tato akce ale neskončí střelou, jelikož Suhrada přišel o puk, ještě než se vůbec podíval za modrou čáru.
     
    09:04
    První velkou šanci si na své konto nyní připsali i domácí. Do úniku dva na jednoho se dostal s jedním ze svých spoluhráčů Zdeněk Sedlák. Právě on se i nakonec rozhodl zakončovat. Jeho pokus si ale vyrážečkou Brízgala pohlídal.
     
    10:03
    Defenzivní hra se Beranům dneska vůbec nedaří, díky čemuž jsme viděli další únik dva na dva. V tomto případě se ale Ladislavu Zikmundovi prosadit nepodařilo.
     
    11:02
    I na druhé straně kluziště se nyní blýsknul kvalitním zákrokem Adam Brízgala. Ten tak dokázal vyrazit střelu, kterou na něj vyslal Zdeněk Sedlák. Nutno ale uznat, že jeho zakončení zrovna učebnicové nebylo.
     
    12:01
    A máme tady další šanci pro Rytíře v podobě přečíslení tři na dva. Po křižné přihrávce od Kubíka se dostal ke střele od pravého kruhu nakonec Miroslav Indrák. Ten se ale nad svým zakončením rozmýšlel tak dlouho, až se na své místo dokázal Huf včas přesunout.
     
    13:00
    Po buly po levici Daniela Hufa se dostal k puku jeden z jeho spoluhráčů. I přesto se ale nakonec ke střele jako první dostal Ladislav Zikmund. Jeho pokus ještě tečoval Oskars Cibulskis, i přesto ale kotouč skončil pouze na betonech brankáře.
     
    13:59
    Po souboji o kotouč u střídačky Rytířů vybojoval puk Denis Kindl. Ten se následně i chystal k zakončení od levého kruhu, v klíčový moment mu ale vypíchnul puk jeden z obránců.
     
    14:58
    Zpoza vlastní svatyně se pokusil založit útočnou akci Daniel Gazda. Ta ale nakonec skončila ještě dříve, než vůbec stihla začít, a to další nepřesnou přihrávkou ve středním pásmu.
     
    16:22
    Rytířům se opět podařilo zamknout ševce v obranném pásmu. Nakonec celý tlak svou střelou ukončil Jaromír Pytlík. Po zákroku Daniela Hufa ale skončil puk pouze v ochranné síti.
     
    17:45
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak toto je veledůležitý gól do kabiny, který by mohl rozhodnout celé utkání! Dvě minuty před zazněním závěrečné sirény se totiž prosazuje JAROMÍR PYTLÍK, který napravil své zaváhání z předchozího tlaku. Asistence: Jakub Klepiš a Ladislav Zikmund.
    17:45 Jaromír PYTLÍK - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak toto je vyloženě gólová sprcha dámy a pánové! Po brance, díky které se Rytíři dostali do trojbrankového vedení utvrzuje vedení hostů po méně než minutě MIROSLAV INDRÁK. Asistence: Adam Kubík a Tomáš Plekanec.
    18:33 Miroslav INDRÁK - 0:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:13
    Závěr třetiny patří Rytířům, kteří chtějí uzavřít úvodní třetinu ještě pátou brankou. Daleko k ní neměl Oskars Cibulskis, který pálil z prostoru mezi kruhy. Jeho pokus ale Huf zastavil svou lapačkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky naprosté demolice ševců, kteří se po čtyřech obdržených brankách rozpadají jako domeček z karet, a jejich šance na výhru je až mizivá. Z utkání sice zbývá ještě čtyřicet minut, nutno ale uznat, že aby Berani vyrovnali, potřebovali by návrat z říše snů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé třetiny vybojovali kotouč Rytíři a hnedka z toho byla šance jako hrom. Po odrazu střely od Kristapsa Sotniekse se puk ocitnul nikým nehlídaný v brankovišti. Nejblíže k němu měl ale jeden z obránců, který ho poslal přes celé kluziště až na zakázané uvolnění.
     
    21:02
    Kladno právě vstřelilo branku!
    I druhá třetina se nese ve stejném duchu jako ta první! A to znamená, že tady máme bleskurychlý gól, o nějž se postaral JIŘÍ TICHÁČEK. Ten tak pouhou minutu po začátku druhého dějství zvyšuje na rozdíl pěti branek. Asistence: Matyáš Filip a Martin Procházka.
    21:02 Jiří TICHÁČEK - 0:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:02
    Střídání v týmu PSG Berani Zlín:
    ze hřiště odchází Daniel Huf, přichází Michal Kořének.
     
    22:01
    O bleskurychlou odpověď se nyní téměř postaral Stanislav Sadovikov. Ten těsně před Brízgalou tečoval střelu jednoho z jeho spoluhráčů. K jeho smůle ale trefil přímo beton gólmana.
     
    23:00
    Po vhazování po levici kladenského brankáře získal puk Jakub Babka, který okamžitě zakládá další útočnou akci jeho týmu. Jeho snažení ale ukončil Ladislav Zikmund svou nepřesnou přihrávkou.
     
    23:59
    O zakončení z poměrně dost velkého úhlu se nyní postaral Albert Michnáč. I přesto, že jeho postavení nebylo nejideálnější, nadělal novému brankářovi na ledě svým pokusem nemalé problémy. Nakonec ale puk skončil za bránou ševců.
     
    24:58
    Na druhé straně se ke střele dostal Stanislav Sadovikov. Jeho pokus od modré ale měl daleko k tomu, aby skončil gólem, a to už jenom kvůli tomu, že minul prostor mezi třemi tyčemi o zhruba dva metry.
     
    25:57
    Po nahození od jednoho ze soupeřů se dostal k ukázkovému sólu přes celé kluziště Denis Kindl. Jeho akci ale chybělo zakončení, ke kterému se hlavně kvůli kladenské defenzívě vůbec nedostal.
     
    26:56
    V útočném pásmu Rytířů vzniká další velký tlak, který znamená další zámek ševců. Nakonec ale celé toto útočné snažení nepřineslo ani střelu, natož pak nějaké ohrožení svatyně Zlína.
     
    27:55
    Velkou šanci měl na své holi Jiří Suhrada. Ten se po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů ocitl přímo před brankářem Brízgalou. K jeho smůle mu ale dělal společnost jeden z obránců soupeře, který mu zcela znemožnil jakkoli zakončit.
     
    28:54
    Po vhazování v obraném pásmu žlutomodrých je u kotouče Jakub Husa. Jeho následná nepřesná nabídka ale znamená další pobyt Rytířů v útočném pásmu. Díky tomu se k zakončení od levého kruhu nakonec dostal i Kristaps Sotnieks. Jeho pokus si ale Michal Kořének pohlídal svou vyrážečkou.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jakub Husa – 2 min., hrubost.
     
    30:58
    Úvod početní výhody hostům nevyšel úplně podle představ. Nutno uznat, že ševce k puku téměř nepustili. I přesto se ale nedostali k ani jedné střele, naopak domácím se podařilo rovnou dvakrát vyhodit.
     
    31:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Gólová nadílka Rytířů pokračuje po malé přestávce dál. Naprosto zbytečné vyloučení totiž nyní trestá LADISLAV ZIKMUND. Ten se dokázal v závěru početní výhody nejlépe zorientovat ve zmatku před bránou, který nastal po střele od jednoho z jeho spoluhráčů. Ani druhý zlínský gólman tak nezůstal nepřekonán. Asistence: Jiří Ticháček a Jakub Klepiš.
    31:52 Ladislav ZIKMUND - 0:6
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:51
    Blízko k rychlé odpovědi měl nyní Denis Kindl, který tečoval střelu Riedla. Jeho pokus nevypadal vůbec špatně, Brízgala si ale i v tomto případě kotouč pohlídal svým betonem.
     
    33:50
    Ševci se ani přes šest obdržených branek nevzdávají. To dokázal i únik dva na jednoho, na jehož konci pálil Stanislav Sadovikov. Jeho pokus ale našel pouze nohu obránce soupeře.
     
    34:49
    Tak nyní byli žlutomodří k brance snad úplně nejblíže. Po střele Denise Kindla totiž puk orazítkoval horní tyč svatyně Brízgaly. Ten tak může děkovat brankové konstrukci, že si stále drží čisté konto.
     
    35:48
    Po pár váhavých minutách si do svých rukou Rytíři opět vzali zpět otěže utkání. Díky tomu se tak opět usadili v útočném pásmu. Nakonec ale z této akce kromě pár přihrávek poděl mantinelu nic moc nevzešlo.
     
    36:47
    Po nahození soupeře založil útočné tažení Beranů zpoza vlastní brány Tomáš Pospíšil. Právě on se i nakonec dostal k zakončení, které se ale zastavilo pouze o jednu z holí obránců.
     
    37:46
    Tak nyní Pavlu Sedláčkovi jeho spoluhráči příliš nepoděkují. Po jeho nepřesné přihrávce při rozehrávce se totiž dostali ke kotouči Rytíři, kteří se tak opět usazují před Kořénkem.
     
    38:45
    Na hráčích Zlína už začíná být pomalu ale jistě vidět únava. Ta není ani nijak překvapivá vzhledem k tomu, že prohrávají už o šest branek a obrat je v nedohlednu.
     
    39:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A i tato třetina nám přináší gól těsně před vypršením časomíry. Pod demolici se již svou druhou brankou podepisuje TOMÁŠ PLEKANEC. Kvůli němu se budou i po druhé třetině ševci chytat v kabině za hlavu.
    39:38 Tomáš PLEKANEC - 0:7
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Ani druhé dějství nepřineslo žádnou změnu ve hře, které zcela dominují Rytíři. Jedna z mála změn je snad jenom ta, že se hosté prosadili tentokrát jenom třikrát. I přesto ale je v podstatě jasné, že se dnešním utkání výrazně přiblíží zůstání v extralize.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodím buly posledního dějství získali Rytíři. Ti se tak dostávají i k první střele třetiny, která ale končí zcela mimo prostor brány Kořénka.
     
    41:43
    Tak toto byla obrovská šance, kterou měl na své holi Albert Michnáč. Ten potrestal špatnou rozehrávku soupeře střelou od pravého kruhu. Bravurní brankář ševců ale jeho zakončení pokryl svou lapačkou.
     
    42:42
    Na druhé straně kluziště se k zakončení chystal Zdeněk Sedlák. K jeho smůle ale mu ale v klíčový moment sjel puk z hole, který se nakonec sotva doklouzal k brankáři.
     
    42:52
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Denis Kindl – 2 min., hákování.
     
    43:51
    Nejblíže ke gólu měl během početní výhody zatím Ladislav Zikmund, který nebezpečnou kombinaci jeho týmu zakončil střelou od levého kruhu. Nutno ale uznat, že byl také jediný, který vyslal puk na Kořénka.
     
    44:50
    K podobně zajímavé střele se nyní dostal Matěj Beran. Ten sice pálil pro změnu od pravého kruhu, v tomto případě ale nadělal gólmanovi Beranů podstatně větší problémy.
     
    45:49
    Tak toto byl velmi obětavý skok do střely, který předvedl Mikuláš Zbořil. Ten svým tělem zastavil Michnáčuv pokus, který mířil do zcela odkryté svatyně domácích.
     
    46:37
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Darek Hejcman – 2 min., podrážení.
     
    47:36
    Oproti předchozí početní výhodě se nyní Rytířům daří střílet podstatně častěji. Už během úvodních třiceti vteřin vyslali kotouč na Kořénka čtyřikrát. Následně ale ševci získali puk a postarali se o vyhození.
     
    48:35
    I druhé půle početní výhody se nesla v podobném duchu, mnohdy ale byly střely ještě více nebezpečné. Zcela bezbranná defenzíva ševců byla na všechny kombinace krátká, zachránila je pouze nepřesnost soupeře, který několikrát trefil pouze boční síť.
     
    49:34
    Po dlouhém souboji o puk v rohu kluziště v pásmu domácích se k němu přece jenom dostali Rytíři, kteří unavené ševce zcela uzamkli v jejich obranném pásmu. Nakonec ale tento tlak přinesl pouze jednu střelu, a to z hole Jaromíra Pytlíka.
     
    50:33
    O ofenzívu se nyní pokusili i Berani. K jejich smůle byl ale Denis Kindl příliš nepozorný a překročil modrou čáru dříve než puk. Nakonec zlínského útočníka toto zaváhání příliš mrzet nemusí, jelikož jsou po vhazování u puku opět jeho spoluhráči.
     
    51:32
    Kromě pár přihrávek se Berani k žádné větší akci nedostali. Nakonec navíc přišli o puk, kvůli čemuž se musí opět přesunout do obranného pásma.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Pavel Kubiš – 2 min., faul kolenem.
     
    53:18
    Ani oslabení a v podstatě jistá prohra nebere energii zlínským fanouškům, kteří i mexickou vlnou podporují zcela zničené zlínské hráče. Těm navíc určitě nepřidal na energii ani tlak, který si vytvořila kladenská lajna vedená Plekancem.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Tomáš Plekanec – 2 min., hákování.
     
    54:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom není kladenská obrana nepřemožitelná! Pět minut před koncem totiž trestá vyloučení PETR KRATOCHVÍL. Ten tak zakončil svou střelou do prázdné ukázkovou kombinaci jeho týmu a alespoň tak trochu mírní utrpení ševců. Asistence: Petr Mrázek a Denis Kindl.
    54:46 Petr KRATOCHVÍL - 1:7
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:45
    Ani první branka v síti Rytířů nezměnila nic na průběhu hry. Nyní se totiž hosté opět usadili v útočném pásmu. Z toho dokázal vytěžit střelu Tomáš Plekanec, který ale pouze minul bránu.
     
    56:44
    Mezitím co hlasatel oznamuje, že je dneska na zlínském stadiónu vyprodáno, se ševci dokázali dostat do útoku. Jejich snažení ale vedlo pouze ke střele mladého Lukáše Heše, který navíc minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    57:43
    Svým aktivním napadáním nyní dokázal přerušit útočné snahy hostů Jiří Suhrada. K jeho smůle ale byl natolik unavený, že pouze vyhodil puk a jel střídat.
     
    58:42
    Utkání se již blíží pomalu ale jistě ke svému konci a Berani se alespoň ještě snaží snížit rozdíl ve skóre. Nakonec se o to pokusil Stanislav Sadovikov, ani jemu se ale nepodařilo trefit bránu.
     
    59:40
    Poslední minuta utkání se nese již v poměrně pasivním duchu, díky čemuž tady můžeme vidět ještě poslední tlak ze strany domácích. Ten nakonec ale skončil pouze vyhozeným kotoučem, který skončil ve středním pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    I poslední třetina patřila herně Rytířům, kterým navíc pomohly rovnou tři vyloučení z řad Beranů. I přesto se ale nakonec k jediné brance dvacetiminutovky dostali žlutomodří, kteří tak potrestali jedinou trest pro hosty v tomto dějství. Díky tomu tak alespoň lehce zmírnili bolest z obrovského debaklu, které Kladno ševcům nadělilo.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:17:17)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (Mrázek, Kindl) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec


    Berani Zlín: Huf (22. Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Burian – Kubiš (A), Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil.
    Trenér: Miloš Říha ml.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš (A), Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman

    Diváci: 7000
    Zlín 0 4 Kladno
    #1 Neděle 16.04.2023 • 16:00
    Kladno - Zlín 1:0
    #2 Pondělí 17.04.2023 • 18:00
    Kladno - Zlín 3:1
    #3 Čtvrtek 20.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 1:7
    #4 Pátek 21.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 0:1
    thejrc.org