Kanada – Německo 8:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:5 (kon.) | Slovensko – Švédsko 3:5 (kon.)
Norsko – Švýcarsko 0:5 (kon.)
konec
Kanada
8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Německo
Pátek 21.04.2023, 14:30 • Raiffeisen Arena, Porrentruy • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Kanaďané si již bez problémů ohlídali jasně rozhodnutý zápas. S přispěním Ritchieho a dvougólového Lardise slaví první vítězství na turnaji a navíc hned s čistým kontem jako bonusem. Celkový poměr střel na branku se zastavil na poměru 50:11. To je ode mě pro tento přenos vše a přeji pěkný zbytek hokejového dne, třeba u dalších večerních onlajnů z mistrovství světa do 18 let. Na počtenou! (17:02:42)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Macklin Celebrini pálil z vrcholku levého kruhu a ještě v posledních momentech utkání se rozezněla arénou nastřelená tyč!
     
    59:34
    Andrew Cristall se snažil o projetí do lepší palebné pozice, Jonas Müller jej ale donutil vybruslit pryč z prostoru slotu.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Německo:
    Norwin Panocha – 2 min., krosček.
    58:54 Nick LARDIS - 8:0
     
    58:54
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanaďané znovu upravují skóre, Cameron Allen vybídl křižným pasem ke střele NICKA LARDISE a ten střelou z první trefil mezírku mezi rukou a tělem. Asistence: Cameron Allen, Calum Ritchie.
     
    57:44
    Vyloučení v týmu Německo:
    Paul Vinzens – 2 min., držení.
     
    57:20
    Jonas Müller chtěl vyjet dopředu, v cestě mu ale stál neoblomný Andrew Gibson.
     
    57:00
    Leon Willerscheid vyzkoušel pozornost Carsona Bjarnasona nahozením pro zisk pásma.
    55:05 Nick LARDIS - 7:0
     
    55:05
    Kanada právě vstřelila branku! NICK LARDIS využil svého dobrého postavení na brankovišti a po zavezení kotouče do tohoto prostoru od Berklyho Cattona měl již poměrně jednoduchou úlohu v podobě trefení odkryté německé branky. Asistence: Berkly Catton, Porter Martone.
     
    54:29
    Alex Pharand teď spíše ledabyle nahodil kotouč předtím, než jel střídat, nicméně jeho nahození trefilo tyč německé klece!
     
    53:50
    Alex Pharand to zkusil z rohu a pozorný Leon Willerscheid musel tasit svou hůl.
     
    53:25
    Hosté v plném počtu.
     
    53:21
    Matthew Wood pobízel k zakončení přesným pasem do slotu Andrew Cristall, první jmenovaný ale poslal puk rovnou doprostřed klece Leona Willerscheida.
     
    52:20
    Nick Lardis se nyní ocitl v pozici potenciálního střelce, když se snažil trefit kotouč ze vzduchu, ovšem jen tak tak jej minul!
     
    52:02
    Nick Lardis hledal z pravého kruhu před brankou Portera Martonea, ten ale jeho výzvu nedokázal vyplnit.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 16. Lardis (Martone, Ritchie), 17. Wood (Cristall), 31. Dragicevic (Bjarnason), 32. Martone (MacDonell, Halaburda), 35. Wood (Celebrini, Ritchie), 47. Ritchie (Celebrini), 56. Lardis (Catton, Martone), 59. Lardis (Allen, Ritchie)


    Kanada: Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Burns, Yakemchuk, Bertucci, Gibson – Howe, Barlow (A), Cristall (A) – Celebrini, Ritchie, Wood – Catton, Lardis, MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand.
    Trenér: Jeff Truitt

    Německo: Willerscheid (Ankirchner) – Panocha, Niehus (A), Tropmann (C), Bosecker, Müller, Mayer, Homann, Kühnhauser – Ruckdäschel, Bicker, Brandl – Focks, Sumpf (A), Vinzens – Pul, Jakovlev, Schreiner – J. Fischer, Münzenberger, Hildebrand.
    Trenér: Alexander Duck

    Rozhodčí: Jobbagy, Ofner – Dalsgaard, Jusi
    thejrc.org