Kanada – Německo 8:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:5 (kon.) | Slovensko – Švédsko 3:5 (kon.)
Norsko – Švýcarsko 0:5 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Finsko
Pátek 21.04.2023, 16:00Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:29:15)
     
    Je dobojováno. Finsko nakonec vítězí proti Lotyšům 5:2, ale dlouho Lotyšsko svého soupeře trápilo. Změnilo se to až po polovině zápasu, kdy se Finové dostali na čtyřbrankový náskok a poté už Lotyši nedokázali ztrátu vymazat. Podruhé na turnaji tak prohrává, naopak Finové zapisují druhé vítězství a jsou bez ztráty kytičky.
     
    Střely na branku: 21 – 47
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Finové ale získali puk a rychle se ještě natlačili do zakončení před Linardsem Feldbergsem, ale ten zakročil a má puk u sebe. Hra je ještě přerušena.
     
    59:34
    Puk mají Lotyši a vydávají se asi do posledního útoku tohoto zápasu.
     
    59:07
    Vhazuje se ve středním pásmu blíže brance Finů.
     
    58:50
    Arttu Alasiurua si před lotyšskou brankou klepl o přihrávku a napřáhl ke střele, ale nakonec z této akce sešlo. Na druhou stranu pak ještě míří Lotyši.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:54
    Linards Feldbergs nyní zakročil proti jedovce Finů a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Finsko si tak ještě může prodloužit pobyt v útočné třetině.
     
    57:20
    Čas Lotyšům rychle plyne a už nemají moc času na to, aby se dostali Finům na dostřel a koncovku zápasu tak ještě zdramatizovali.
     
    56:35
    Před lotyšskou brankou bylo zase rušno, pokus, který vyslal Topias Hynninen, skončil jen u zadního mantinelu, který zaduněl.
     
    55:44
    Nyní operovali před brankou soupeře Finové, ale klec Lotyšů nedokázali trefit.
    53:58 Markuss STREIKIŠS - 2:5
     
    53:58
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Od modré čáry napřáhl ke střele MARKUSS STREIKIŠS a jeho dalekonosná střela pak skončila až za zády finského brankáře – 2:5. Asistence: Peteris Bulans a David Livšics.
     
    53:24
    Lotyši mají k dispozici přesilovou hru a mohou tak znovu snížit. To už by mohli být takřka zpět ve hře. Ovšem obrana Finů jejich akci zastavila a hra je zastavena.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Tom Leppä – 2 min., nedovolené bránění.
     
    52:39
    Další pobyt Finů v lotyšském teritoriu, za branku si pro jistotu sjel Linards Feldbergs a pomohl s rozehrávkou. Finsko pak jeho klec neohrozilo.
     
    51:25
    Rasmus Kumpulainen po levém křídle nabruslil do útočného pásma a Finové tam rozjeli další akci, po které však zasáhl Linards Feldbergs a připsal si další přesný zákrok.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 45. Niedrajs (Ansons), 54. Streikišs (Bulans, Livšics) – 2. Kumpulainen (Uronen, Kiviharju), 31. Hynninen (Nurmi, Järventie), 38. Halttunen (Helenius, Alasiurua), 39. Uronen (Muhonen, Järventie), 47. Kumpulainen (Kiviharju, K. Kangas)


    Lotyšsko: Ozols (41. Feldbergs) – Bulans (A), Uljanskis, Cjunskis, Kurbaka (A), Retenais, Petrovičs, Slogs – Ansons, Mateiko (C), Livšics – Kruminš, Mots, Dommers – Boltramovičs, Česlis, Ozollapa – Mezins, Niedrajs, Streikišs – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Finsko: Vedenpää (Vali) – Muhonen, Pieniniemi, Kiviharju (A), Junkkari, Jokinen, Väisänen, K. Kangas – Kiiskinen, Nurmi, Hynninen – Helenius, Alasiurua, Halttunen (C) – Uronen, Järventie, Kumpulainen (A) – Lind, Eliseev, Leppä.
    Trenér: Lauri Merikivi

    Rozhodčí: Cadieux (CAN), Eriksson (SWE) – Gustafson (USA), Schlegel (SUI)

    Diváci: 342
    bahis siteleri