Tchaj-wan – Lucembursko 10:0 (kon.) | Jihoafrická rep. – Thajsko 2:5 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Thajsko
Pátek 21.04.2023, 20:00 • The Ice Station, Kapské Město • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Přeji krásný zbytek večera! (22:27:41)
     
    Sledovali jsme na poměry této divize poměrně záživný duel. Hrálo se v dobrém tempu, viděli jsme dosti šancí na obou stranách. Rozhodly thajské individuality, které vyrostly v hokejově vyspělých zemích. Jan Isaksson nasázel hattrick, dařilo se také Kenovi Kindbornovi (1+2), Patrickovi Forstnerovi (0+3) nebo Kimovi Aarolovi (0+2). 37 úspěšných zákroků pak předvedl brankář Ben Kleineschay.

    Střely na branku – 39:36
     
    Thajsko má tedy stále naději na bronz, musí ale čekat na zítřejší zápasy. Ve hře je ještě několik variant. Thajsko musí doufat, že Turkmenistán boduje s Tchaj-wanem a nebo, že Jihoafrická republika neporazí za tři body slabé Lucembursko. Domácí i před dnešní nezdar stále mohou brát i stříbro. Pokud by se sešli Turkmenistán, JAR a Thajci na devíti bodech, rozhodovala by minitabulka ze vzájemných zápasů a z ní by svěřenci kouče Šťastného vyšli nejhůře.
     
    Nejlepším hráčem Jižní Afriky vyhlášen obránce Ethon Saaiman. Za vítězné Thajsko byl oceněn Jan Isaksson, který dnes zaznamenal hattrick.
     
    Hokejisté Thajska slaví vítězství nad domácím výběrem! Ve svém posledním utkání na turnaji porazili Jihoafrickou republiku 5:2 a mohou v koutku duše doufat v bronzové medaile...
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ještě dvě minuty za sekání pro Camerona Birrella.
     
    59:38
    Thajci odvolali brankáře! Zřejmě ještě chtějí honit skóre. Vyhození soupeře teď těsně minulo jejich prázdnou branku.
     
    59:29
    Ven jde jen domácí John Venter za sekání. Thajsko zápas dohraje v početní výhodě.
     
    59:28
    Příležitosti Thajska! Hideki Nagajama neprostřelil Boyda z levého kruhu. Poté zamířil Kim Aarola z mezikruží jen do brankáře Jihoafrické republiky. Následně se trhla šarvátka, za níž se bude vylučovat.
     
    59:09
    Další střela Sukwiboona. Ten to zkoušel z první, kotouč je ale na hrudi Boyda. Thajská lavička ještě vybírá time-out.
     
    59:01
    Je tu už poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:40
    Nahození Rakchaie Sukwiboona vyrazil Boyd lapačkou do rohu hřiště.
     
    57:56
    Isaksson našel od zadního mantinelu před brankou hlídkujícího Patricka Forstnera, který zblízka trefil jen betony Boyda!
     
    57:10
    Thajci teď získali cenný čas v ofenzivě. Několikrát i zaměstnali brankáře Boyda.
     
    56:00
    Další kombinace po ose Carelse – Samaai. Kapitán ještě vracel Carelsemu, ke kterému se na poslední chvíli vrátil Forster!
     
    55:39
    Carelse hledal Samaaie. Přihrávka na něho byla zablokována, ale puk se odrazil k Johnovi Venterovi. Jeho rána Kleineschayovi vypadla, ne však do míst, kde číhali hráči JAR.
     
    54:59
    Pět minut do konce zápasu. Thajsko je velmi blízko výhře, která výrazně zvýší jeho naděje na zisk některého z cenných kovů.
     
    54:23
    Reflektory naštěstí rychle naběhly a zdá se, že bude vše v pořádku. Hráči se už chystají na buly.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 16. Carelse (van Doesburgh), 38. Giot (J. Venter, van Doesburgh) – 7. Isaksson (Forstner, Nagajama), 10. Isaksson (Forstner), 28. Isaksson (Aarola, Kindborn), 43. Kindborn (Nagajama, Aarola), 49. Khuhakaew (Forstner, Kindborn)


    Jihoafrická republika: Boyd (Bywater) – Birrell (A), Magmoed, J. Venter, Phakathi, Verwey, van der Merwe – Giot, Compton, van Doesburgh – Samaai (C), Carelse, Kluyts – R. Venter, Obery, Schuurman – Krotz, Valadas (A), Saaiman.
    Trenér: Björn Kinding

    Thajsko: Kleineschay (Ungkulpattanasuk) – Kindborn (C), Nagajama (A), Harnchaipibulgul, Thanakroekkiat, Chan-Urai, Vatanapanyakul – Forstner, Aarola (A), Isaksson – Khuhakaew, Luckanatinakorn, Kitajama – Sukwiboon, Promthong, Limpinphet – Jaradwuttipreeda, Ingkharratphithakon, Hongswadhi.
    Trenér: Tomáš Šťastný

    Rozhodčí: Cairns (NZL) – Howard (NZL), Ohlson (AUS)
    bahis siteleri