Izrael – Austrálie 1:7 (kon.) | Gruzie – Chorvatsko 6:0 (kon.) | Island – Španělsko 4:7 (kon.)
konec
Izrael
1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
Austrálie
Pátek 21.04.2023, 12:30 • Pista de Hielo Madrid • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Itay Ben Tov – Mackenzie Caruana. (14:46:06)
     
    Střely na bránu: 31 – 51.
     
    Australští hokejisté potvrdili papírové předpoklady a dočkali se prvních bodů na turnaji, reprezentaci Izraele porazili vysoko 7:1.

    Favorit dominoval od úvodních minut. Jenom v první dvacetiminutovce si vybudoval dvoubrankový náskok, který postupně navyšoval. Největší měrou se na výhře podepsal autor hattricku Mackenzie Caruana, a také Casey Kubara, který spoluhráči na všechny tři trefy nahrál. Na druhé straně je třeba pochválit Maxima Kaliaeva, který Izrael podržel řadou skvělých zákroků a uchránil tým od ještě většího debaklu.

    Svěřenci kouče Luomy získali první body na turnaji a udělali důležitý krok směrem k záchraně právě na úkor Izraele, který zůstává na nule.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Poslední útok zápasu patřil hokejistům v bílých dresech. John Kennedy nahozením od modré neuspěl, případný gól by však neplatil pro postavení Caruany v brankovišti.
     
    59:22
    Australští hokejisté chtěli přidat ještě jeden gól, leč v tomto případě neuspěli, Tyler Kubara narazil sám proti třem soupeřům.
    58:43 Robert MALLOY - 1:7
     
    58:43
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Hodně kuriózní trefa, o níž se Austrálie postarala při vlastní přesilovce. Odražený puk si našel Wehebe Darge. Střela zápěstím mířila mimo tři tyče, ale od obličeje ROBERTA MALLOYE se odrazila za záda dokonale zaskočeného Kaliaeva. Asistence: Wehebe Darge a Mackenzie Caruana.
     
    58:13
    Zpoza levého kruhu Daniel Mazour nahazoval do předbrankového prostoru, kde obránce Robert Malloy přetlačil hokejku Roye Aharanoviče. Útok Izraele v oslabení brankou neskončil.
     
    57:56
    Izrael jde na konci zápasu do oslabení. Potrestaným hráčem je Itay Vaitz, třináctý útočník před vlastní bránou úplně zbytečně sestřelil k ledu Todda po odpískání.
     
    57:28
    Okamžitě po buly vyslal ostrou jedovku Denis Kozev, naštěstí pro australského brankáře puk proletěl nad břevnem.
     
    57:23
    V levém kruhu si vytvořil prostor pro střelu Itay Vaitz, ten nakonec volil forhendové zakončení z otočky a Kimlin zakročil lapačkou.
     
    56:52
    Zakázané uvolnění izraelského mužstva. Maxim Chubašvili ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Patakyho nedohnal.
     
    56:08
    Australané selhali při situaci dvou proti dvěma. Casey Kubara šel do kličky, při niž nechal kus černé gumy za sebou.
     
    55:55
    Znovu musel být Anthony Kimlin v permanenci. Opět si poradil na jedničku, levým ramenem vytěsnil tvrdou střelu Oriho Segala.
     
    55:30
    Ariel Kapulkin si při přečíslení na křižnou nahrávku Viktoru Vorobjovovi nevěřil. Počkal na doplnění a k modré nahrál Juvalu Halpertovi, ránu zápěstím kryl Kimlin lapačkou.
     
    54:41
    Lynden Lodge zabral směrem dozadu na jedničku. Obral kličkujícího Kapulkina, načež bekhendem vyhazoval kotouč do středního pásma.
     
    54:24
    Do úniku vyrazil Mackenzie Caruana. Maxim Kaliaev si s jeho forhendovou střelou věděl rady, kryl ji pohotovým zákrokem levým betonem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Mazour (Ben Tov, Levin) – 4. Kennedy (Virjassov, Haselhurst), 18. Caruana (C. Kubara), 26. Caruana (C. Kubara, Darge), 36. Caruana (C. Kubara), 40. Virjassov (Landa), 52. Malloy (Taylor), 59. Malloy (Darge, Caruana)


    Izrael: Kaliaev (Tichon) – Galejev, M. Koževnikov (C), Sigalov, Kozev, Ben Tov – Milner, Levin (A), Spektor – Aharonovič, J. Koževnikov (A), Mazour – Kapulkin, Halpert, Vorobjov – Chubašvili, Segal, Raskin – Vaitz.
    Trenér: Ty Newberry

    Austrálie: Kimlin (Smart) – Kennedy, Haselhurst, Malloy (C), Woodman (A), Lodge, McGregor, B. Kubara, Pataky – Virjassov, Todd (A), Landa – Caruana, C. Kubara, Darge – T. Kubara, Newmark, Manwarring – Taylor, Camenzind, Webster.
    Trenér: Matti Luoma

    Rozhodčí: Požar (SRB) – Biec (ESP), Wilhelmsen (NOR)

    Diváci: 374
    ocianews.com