Česko – Slovensko cz 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Berani Zlín
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 0:4
Rytíři Kladno
Pátek 21.04.2023, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Baráž o extraligu • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání příští sezóny na počtenou. (21:07:58)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky obrovské radosti na straně Rytířů, naopak velkého zklamání u Beranů. Bezbranková třetina totiž znamenala konec celé barážové série, kterou Kladno vyhrálo už po čtyřech zápasech. Zlín hlavně v závěru dějství předvedl srdnatý výkon, ani to ale nestačilo na překonání Brízgaly, který si připsal v baráži již druhou nulu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Berani mají velký problém se udržet v útočném pásmu, a tak se jim extraliga vzdaluje čím dál tím víc. Toho si navíc soupeř moc dobře uvědomuje a snaží se tak tahat čas, jak jen je to možné.
     
    58:16
    Do konce zbývají necelé dvě minuty a žlutomodří už hrají bez brankáře. To se pokusil téměř okamžitě potrestat Jaromír Pytlík, který ale minul úplně prázdnou bránu.
     
    57:17
    Prudkou střelu vyslal od modré Jakub Klepiš. Jeho pokus mířený mezi betony nevypadal vůbec špatně, Huf ale na něj měl dobrý výhled a tak stihl včas betony přirazit k sobě.
     
    56:18
    Ševcům se čas neúprosně krátí a oslabení jejich situaci rozhodně nepomáhá. Blízko ke gólu měl navíc rovnou dvakrát Adam Kubík. Ani jedno z jeho zakončení po křížných přihrávkách ale nestačilo na to, aby vyzrál na gólmana Beranů.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Bedřich Köhler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:30
    Po zakázaném uvolnění ševců dokázal vybojovat kotouč Denis Kindl. Díky tomu se následně dostal k zakončení od pravého kruhu Tomáš Pospíšil. Jeho pokus ale byl z tak velkého úhlu, že trefil pouze boční síť svatyně.
     
    53:31
    Denis Kindl měl blízko k tomu zakončit z přečíslení dva na dva. Když už se ale napřahoval ke své střele, zastavil ho sudí odpískaným ofsajdem. Na následném buly navíc získali kotouč Rytíři.
     
    52:32
    Beranům se pomalu ale jistě krátí čas na vyrovnání. To se podepisuje značně i na jejich výkonu, který je momentálně více ofenzivní než kdy byl v průběhu celého zápasu. To nyní dokazuje i střela Zbořila, kterou zastavil Brízgala lapačkou.
     
    51:33
    Po komerční přestávce jsou v útočném pásmu po vyhraném buly Rytíři. Toho se pokusil využít Jakub Babka svým pokusem od modré. K jeho smůle ale kotouč tečoval jeden z obránců soupeře.
     
    50:34
    Mezitím co fanoušci obou táborů burcují své hráče seč jim síly stačí. Přichází další střela, a to z hole zatím jediného úspěšného střelce. Ten si ale tímto pokusem branku na své konto určitě nepřipíše, jelikož zcela minul bránu Hufa.
     
    49:35
    Přesnou nabídkou přes půlku kluziště se nyní blýsknul Gazda. Díky tomu se následně dostal k zakončení Tomáš Pospíšil. Jeho pokus od levého kruhu ale našel pouze vyrážečku brankáře.
     
    48:36
    Dalším neúspěšným střelcem nyní byl Matyáš Filip. Ani jeho pokus se totiž nedostal k brankáři, natož tak aby skončil gólem. Svou hokejkou ho totiž zastavil jeden z obránců.
     
    47:37
    Po zaváhání Rytířů v podobě zakázaného uvolnění přichází vhazování u brány Brízgaly. Ševci se po tomto momentu ale musejí rychle stahovat protože přichází další útočná vlna hostů.
     
    46:38
    Zpoza vlastní brány se nyní pokusil o založení akce Jakub Husa. Jeho následná přihrávka ale skončila pouze na holích jednoho ze soupeřů, protože většina jeho spoluhráčů jela střídat.
     
    45:39
    Hra se nyní přelívá ze strany na stranu. Po dalším tlaku, kterého svým zakončením využil hlavně Daniel Gazda, se na druhé straně téměř okamžitě dostal ke střele Tomáš Plekanec. Ani jeden ze jmenovaných úspěšný nebyl.
     
    44:40
    A máme tady větší závar před svatyní hostů. Ani tentokrát ale nejsme svědky momentu, kdy by byl překonán Adam Brízgala. Nutno ale uznat, že většina dorážek bylo poměrně málo nebezpečných.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 22. Indrák (Ticháček)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil (A) – Frömel, Sadovikov, Köhler (C).
    Trenér: Miloš Říha ml.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Hynek, Šimánek
    Zlín 0 4 Kladno
    #1 Neděle 16.04.2023 • 16:00
    Kladno - Zlín 1:0
    #2 Pondělí 17.04.2023 • 18:00
    Kladno - Zlín 3:1
    #3 Čtvrtek 20.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 1:7
    #4 Pátek 21.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 0:1
    bahis siteleri