Zlín – Plzeň 3:4 (po pr.)
po prodl.
Berani Zlín
3:4 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 21.04.2023, 18:15 • ZS Luďka Čajky • Sedmé finále po deseti letech
Partner:
     
    Je konec!

    Po sedmapadesáti sezónách v tuzemské nejvyšší soutěži slaví Plzeň historický titul. Zlín je smutný, ale všichni víme, že za další rok to bude právě on, kdo zvedne pohár nad hlavu.

    Střely na branku: 54:43.

    Nejlepší hráči utkání: Jiří Ondráček a Nicholas Johnson.

    Dámy a pánové, děkujeme, že jste u toho dnes byli s námi a ohlédli se s námi do minulosti.

    Přeji vám krásný víkend! (22:35:47)
     
    Konec zápasu.
     
    96:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Puk si bere právě MARTIN STRAKA, vypálil z pravého kruhu a na teploměr Sedláčka střílí možná až symbolicky pro Škodu historický titul! Asistence: Jan Kovář.
     
    96:09
    Kovář černý nesmysl podržel a čekal na pomoc spoluhráčů, kteří naskakují ze střídačky. Jsou tam Balej a Straka. Čtyřicetiletý olympijský vítěz i mistr světa je plzeňským rodákem i odchovancem, pamatuje jako mladíček i poslední finále Západočechů na jaře 1992. Poté nabral směr NHL, odkud se svému týmu vrátil pomoci v sezóně 2008/09. Stal se jeho lídrem na ledě, zároveň i majitelem a generálním manažerem či trenérem. Ve 490 zápasech za Plzeň posbíral 490 bodů, nikdo v historii klubu více.
     
    96:07
    Kovář přejel útočnou modrou a vypálil, nepřesně. Nicméně puk se od zadního mantinelu odráží opět k llzeňskému hráči u pravého mantinelu.
     
    96:01
    Linhartova rána od modré zablokována Johnsonem. To muselo bolet! Nicméně hra se znovu otáčí.
     
    95:36
    Horák nahazuje, puk si ale do své moci bere Frolo.
     
    95:14
    Oba celky střídají, na útočné modré byl mezitím zastaven Okál.
     
    94:55
    Ondráček se zkusil zprava natlačit do šance přes St. Pierra, to se nepovedlo.
     
    94:02
    Dvořák tvrdě vypálil ze středního pásma nad. Puk se ovšem vrátil před dezorientovaného Sedláčka, který jej nakonec uzmul do své moci.
     
    93:59
    Na straně Plzně toho nejvíce odehrál Kovář s více než čtyřiatřiceti minutami, přes 32 se přehoupl Straka, přes 31 Jeřábek s Johnsonem.
     
    93:11
    Veterán Hamrlík, který dnes ukončí svou bohatou kariéru, již na ledě strávil přes 32 minut. O něco více z kádru Zlína pouze Linhart s Leškou a Řezníčkem.
     
    92:07
    Köhler si našel na vrcholu pravého kruhu hostující rozehrávku, ale tvrdá bomba končí pouze na betonech Mazance.
     
    91:22
    Dnešní utkání je velmi tvrdé, přesto sudí rozdali pouze deset trestných minut. Zlín hrál přesilovku čtyřikrát, Plzeň jedinou.
     
    90:13
    Hosté chybovali v rozehrávce a z mezikruží rázem mohl pálit Vlasák, avšak míjí pravou tyč!
     
    88:58
    Leška z prakticky nulového úhlu z pravého rohu nahodil na Mazance, kterému se puk překulil přes rameno a skončil prakticky na brankové čáře!
     
    87:59
    Čajánek ještě před střídáním nabral rychlost, přejel modrou a vypálil přes obránce, Mazanec má puk v lapačce.
     
    87:16
    Oba celky pevně drží modré čáry.
     
    85:44
    Na ledě se objevuje Vojtěch Mozík, který ještě do finálového duelu nezasáhl. Dvacetiletý obránce v této sezóně přestoupil z Mladé Boleslavi, která hraje druhou ligu. V Plzni odehraje ještě další dvě sezóny, poté se přesune do NHL, KHL a do dneška válí za reprezentaci a ve Švédsku.

    Vojtěch Honzík

    Branky a nahrávky: 26. Balaštík (Čech, Leška), 39. Ondráček (Köhler, Čajánek), 60. Čech (Holík, Čajánek) – 22. Balej (Vlasák, Kašpařík), 36. Johnson (Straka, Pierre), 50. Kovář (Johnson, Straka), 97. Straka (Kovář)


    Berani Zlín: Sedláček (Štůrala) – Tesařík, Řezníček, Matějíček, Urbanec, Linhart, Zámorský, Hamrlík, Horák – Köhler, Fořt, Čech, Čajánek, Leška, Ondráček, Kostourek, Melenovský, Holík, Veselý, Okál, Balaštík.
    Trenér: Rostislav Vlach

    HC Škoda Plzeň: Mazanec (Svoboda) – Frolo, Jeřábek, Špaček, St. Pierre, Hanzlík, Slovák, Mozík, Boháč – Balej, Sýkora, Kratěna – Vlasák, Straka, Kašpařík – Lev, Kovář, Dvořák – Petruška, Johnson, Pletka.
    Trenér: Milan Razým

    Rozhodčí: Baluška, Jeřábek – Barvíř, Blümel
    ocianews.com