Teplice – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Pardubice – Slovácko 3:1 (kon.) | Ostrava – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FK Pardubice
3:1 (0:1)
1.FC Slovácko
Úterý 25.04.2023, 17:30 • CFIG Arena • FORTUNA:LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný úterní podvečer, vítám vás u sledování předposledního kola základní části FORTUNA:LIGY, FK Parubice na novém stadionu přivítají 1. FC Slovácko
     
    FK Pardubice

    Pardubice jsou na předposledním místě, získaly 25 bodů a na poslední Zlín mají tři body náskok. Svěřenci trenéra Kováče v sobotu porazili v derby sousední Hradec Králové 1:0, jedinou brankou Pavla Černého. Do první šance zápasu se dostali, ale hosté, když Novotný z malého vápna trefil Nitu. Pardubice vytvořili brankovou příležitost až v samém závěru prvního poločasu. Michal Hlavatý z bezprostřední blízkosti trefil brankáře Bajzu. Ve druhém poločase první šance skonšila brankou. Michal Hlavatý narazil si narazil s Markem Ichou. Následně si ve vápně pokryl balón a poslal ho na nohu Pavla Černého, který otevřel účet zápasu. Utkání dohrával Hradec v deseti, když byl vyloučen Michal Leibl, který udeřil Pikula a musel předčasně do sprch po druhé žluté kartě.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko je na páté pozici se ziskem 43 bodů. O víkendu remizovalo se s první Spartou 1:1: O první šanci se postaralo hned na začátku střetnutí i díky hostujícím hráčům, kteří namazali Juroškovi, toho však vychytal Kovář, druhá příležitost modrobílích skončila brankou. Mihálik přesně nacentroval před bránu, kde byl včas Juroška, který namířil míč do břevna, od něhož se balon odrazil do zad Kováře a poté za brankovou čáru. Brankové příležitosti si vypracovala také Sparta, která Kuchtou orazítkovala tyč a Vitík hlavou po rohovém kopu mířil nad branku. Kuchta šel do brejku a než by svedl sprint s domácím obráncem, tak zkoušel přelobovat domácího brankáře, což se mu povedlo, ale proti byla podruhé branková konstrukce, od které se balon odrazil před čáru. Ve druhém poločase byla Sparta na hřišti dominantnější, vytvořila si šanci Krejčím, který netrefil hlavou míč na malém vápně, nakonec Pražané vyrovnali z diskutabilní penalty, kterou nařídil sudí Berka, Kapitán Krejčí poslal míč na levou stranu, Nguyen skákal po své pravé ruce. Sparta mohla v nastaveném čase otočit stav zápasu ve svůj prospěch, střídající Mabil v tutovce nastřelil boční síť.
     
    Pardubice sehrály se Slováckem pět zápasů, mají dvě výhry, jednu remízu a dvě prohry. Z pěti zápasů se dva výsledky urodily stavem 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal, Kostka, Hlavatý, Janošek, Sychra – Černý (C).
    Náhradníci: Markovič – Pikul, S. Šimek, Tischler, Koukola, J. Jeřábek, Huf, Rosa, Lima.
    Trenér: Radoslav Kováč

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, M. Kadlec (C) – Petržela, Trávník, Havlík, Holzer – P. Juroška, Mihálik, Kim.
    Náhradníci: Fryšták – Břečka, Vecheta, Doski, Brandner, Kalabiška, Šašinka, Daníček, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Radina – Hrabovský, Vyhnanovský.
     
    -1
    Trio rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu, Hráči Pardubic nastupují v červených dresech, hostující Slovácko v modrých kompletech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Michal Hlavaty rozehrál dnešní duel.
     
    1
    Vlček postupoval po levé straně až k skoro k rohovému praporku, tam o místo přišel, Reinberk však balon odkopl do zámezí.
     
    2
    Janošek adresoval přihrávku na nabíhajícího Černého, kterého trochu rozhodil Kadlec, který následně odkopl míč do zámezí.
     
    3
    Slovácko bude zahrávat první roh zápasu, jelikož centr Holzera byl sražen za brankovou čáru.
     
    3
    Hosté jej zahráli na krátko, Havlík poslal míč do šestnáctky, ale k hlavičce se nikdo ze Slovácka nedostal.
     
    5
    Další standardní situace ve prospěch Slovácka. Havlík ji zahrál nakrátko s Petrželou, poté prvně jmenovaný poslal míč Trávníkovi, jenž centroval do vápna, kde balon přiklepl Mihálik Kimovi, který ale vystřelil nepřesně, jelikož byl tísněn domácím hráčem.
     
    8
    Slovácko je sice na polovině Pardubic, ale zatím se k ohrožení branky nedostalo.
     
    9
    Hlavatý se snažil přesunout hru na Janoška, do hry však vstoupil Trávník, který balon nadzvedl.
     
    9
    Na druhé straně Kim se dostal do vápna, kde centroval na zadní tyč, balon byl tečovaný a k Mihálikovi se nedostal, Slovácko bude kopat rohový kop.
     
    9
    Slovácko i potřetí zahrálo rohový kop nakrátko, Petržela vystřelil, do jeho rány skočili dva domácí hráči, jenž balon zblokovali, poté rána byla znovu zblokována, ale následně byl faulovaný Hofmann.
     
    10
    Havlík levou nohou neprostřelil zeď, když nastřelil jednoho z domácích hráčů, po odrazu se balon přemístil za brankovou čáru.
     
    11
    Centr do vápna z rohového kopu nebezpečný nebyl.
     
    13
    Icha vystřelil zpoza vápna na vzdálenější tyč, rána byla tečována, nyní mají výhodu rohového kopu Pardubice.
     
    14
    Janošek perfektně zahrál rohový kop na přední tyč, kde Pavel Černý balon prodlužoval na zadní, ale tam nikdo z domácích hráčů nebyl. I tak balon šel metr od tyče.
     
    15
    Juroška nákop prodloužil hlavou za sebe, sprintující Kim jej ale nedostihl.
     
    17
    Holzer hledal na pravé straně Reinberka, ale jeho vysokou přihrávku jeho kolega nezpracoval. Balon zamířil do autu.
     
    19
    Janošek si šteloval balon na střelu, ale přišel něj a hned šlo dopředu Slovácko, ale jeho kombinace skončila před velkým vápnem faulem Kima.
     
    20
    Holzer dobře prodloužil míč na levé straně pro Jurošku, toho zradilo zpracování a domácí hráč mu před vápnem stačil balon vypíchnout.
     
    21
    Juroška se dobře uvolnil přes domácího hráče na levé straně, měl možnost nahrát dobře postaveným spoluhráčům, ale balon namířil jen do prostoru ve vápně, kde stáli domácí hráči.
     
    23
    První střelu musel vyřešit Nita, Kima přenechal přihrávku Havlíkovi, který vystřelil, Nita v pohodě balon chytl.
     
    24
    Tomáš Vlček fauloval pronikajícího Petrželu ještě před vápnem, sudí Radina nepískal faul, byl ale upozorněn od pomezního rozhodčího, následně dává domácímu hráči žlutou kartu.
     
    25
    Havlík centroval do vápna, v prostoru se nacházel jen domácí hráč, který balon odvrátil hlavou.
     
    26
    Nyní na trávníku leží Pavel Juroška po střetu s Ichou před vápnem. Sudí Radina přerušil hru.
     
    27
    Máme skoro půl hodiny za sebou a ještě jsme pořádnou šanci neviděli.
     
    28
    Nyní Icha centroval z pravé strany, ale přihrávka se mu do vápna moc nezdařila.
     
    29
    Juroška se chtěl prokličkovat v pokutovém území, což bylo nad jeho síly.
     
    30
    Hofmann čistě odehrál míč před dobíhajícím Černým, který vpádu do něj vrazil, hostující obránce chvíli ležel na trávníku, ale ošetření nepotřeboval.
     
    31
    Kim si balon poslal kolem Ichy, který se mu postavil do cesty, hostující záložník spadl na trávník a Slovácko bude rozehrávat.
     
    32
    Reinberk centroval z pravé strany, balon se dostal až k Holzerovi, který chtěl balon poslat zpátky do ohně, ale byl sražen na roh.
     
    34
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Po rozehraném rohu Havlíka se odražený balon dostal na kopačky hráčů Slovácka, po kombinaci vystřelil Trávník, Nita jeho ránu vyrazil před sebe, kde stál zrovna PETR REINBERK, jenž hlavou z blízka překonal Nitu.
    34. Petr REINBERK - 0:1
     
    36
    Vstřelenou branku ještě prověřoval VAR, vše bylo podle pravidel a branka platí.
     
    38
    Chlumecký centroval zleva, Hofmann v pokutovém území balon přizvedl za sebe a ten doputoval až za postranní čáru.
     
    39
    Kostka dostal přihrávku napravo, zbavil se protihráče a přihrál Darmovzalovi, který hned vystřelil, jeho pokus byl zblokovaný.
     
    41
    Reiberk stihl míč na hrací ploše, balon po centru přizvedl Icha k Holzerovi, jenž si navedl balon na střelu a protáhl brankáře Nitu, jenž balon vyrazil nad břevno.
     
    42
    Ze standardní situace se hosté neprosadili.
     
    44
    Po delší době budou zahrávat Pardubice rohový kop.
     
    44
    Domácí hráči se ve vápně neprosadili, balon se dostal mimo pokutové území, kde situaci vyřešil nepovedenou střelou Chlumecký.
     
    45
    V prvním poločase se budou nastavovat tři minuty.
     
    45+1
    Petržela sice dostal dlouhý balon, ale v době přihrávky byl v ofsajdu a v aktivitě nepokračoval.
     
    45+2
    Petržela ztratil míč na polovině Pardubic, které šly hned na polovinu Slovácka. Akce domácích hráčů skončila před vápnem.
     
    45+3
    Kostka chvíli čekal než dostane podporu od svých spoluhráčů, sprintoval mu Darmovzal při lajně, ale Kostka zkazil přihrávku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase vede na východě Čech 1:0. Jedinou branku vstřelil hlavou Reinberk po povedené střele Trávníka, kterou Nita vyrazil před sebe. Slovácko mělo více ze hry a dostalo se také do více střeleckých možností jako třeba Havlík. Domácí hráči branku Nguyena neohrozili, měli k tomu však blízko po zahraném rohovém kopu, kdy balon prodlužoval na zadní tyč Pavel Černý, ale dobíhající jeho spoluhráč u brankové konstrukce byl pozdě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Slovácko mohlo jít hned v první minutě druhé půle do vedení o dvě branky. Reinberk centroval, na malém vápně byl Juroška, který balon netrefil, ale odtáhl obránce, na zadní tyči byl zcela volný Holzer, který kdyby byl více důrazný, tak vstřelil branku, ale jelikož vystřelil jen přízemní ránu, tak domácí obránce balon před brankovou čárou odvrátil.
     
    47
    Seung Bin Kim dostal žlutou kartu, když zastavil v zárodku akci Pardubic.
     
    50
    Havlík zahrál standardku tak, že posunul míč na Holzera, který vystřelil, rána byla sražena domácím hráčem.
     
    52
    Holzer centroval do vápna, balon byl posunutý až mimo vápno, hosté kombinovali a vybojovali rohový kop.
     
    52
    Hosté zahrávali rohový kop nakrátko, po kombinaci střílel Havlík, Nita balon vyráží u levé tyče, následně Petržela pronikl do vápna, ale nevystřelil přesně.
     
    52
    Po chybě Havlíka na polovině Slovácka, šli dva domácí hráči, proti dvěma hostujícím obráncům, vracející se Kadlec tělem odstavil od míče Hlavatého před vápnem, sudí Radina zapískal faul, což se Michalovi Kadlecovi nelíbilo, a řekl sudímu co si o zákroku myslí. Sudí mu ukázal žlutou kartu.
     
    55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    První střela na branku Slovácka znamená hned branku. Icha odcentroval z pravé strany, Pavel Černý míč pustil ve vápně DOMINIKU JANOŠKOVI, který střelou z první překonal Ngyuena.
    55. Dominik JANOŠEK - 1:1
     
    57
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak to je pro Slovácko šok. Janošek centroval z pravé strany. Pavel Černý balon ve vápně nezpracoval přesně, za ním stál PETR REINBERK jenž si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.
    57. Petr REINBERK - 2:1
     
    58
    Situaci ještě zkoumá VAR, jelikož Pavel Černý údajně zahrál rukou ve vápně.
     
    59
    VAR posvětil druhou branku Pardubic, které otáčejí stav zápasu ve svůj prospěch během dvou minut.
     
    61
    Teď bude muset reagovat Slovácko, dokáže se z direktu otřepat?
     
    63
    Slovácko zahrávalo rohový kop nakrátko, balon se dostal až k Petrželovi na druhou stranu, hostující záložník místo střely zpoza vápna, centroval do území nikoho.
     
    64
    Daniel Darmovzal fauloval Petrželu, když jej zatáhl za ruku a hned viděl žlutou kartu.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Sung-pin Kim, přichází Filip Vecheta.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Pavel Juroška, přichází Jan Kalabiška.
     
    65
    Havlík jemným obloučkem našel ve vápně Reinberka, který ještě balon hlavičkoval na hranici malého vápna, ale tam byli jen domácí hráči.
     
    67
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Bartosz Pikul.
     
    68
    Slovácko si vytvořilo územní převahu, ale zatím do vápna centry ze stran nelétají.
     
    69
    Pardubice šly do protiútoku, akci zakončoval Pikul, nad branku, VAR ještě přezkoumával Trávníkův faul v pokutovém území, sudí dává avízo k pokračování ve hře.
     
    72
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Jan Jeřábek.
     
    73
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí celek jde do vedení o dvě branky, Pavel Černý prostrčil míč do vápna střídajícímu BARTOSZOVI PIKULOVI, který prostřelil Nguyena, který si moc na míč v dnešním zápase nesáhl.
    73. Bartosz PIKUL - 3:1
     
    75
    Petržela postupoval středem hřiště, počkal si až ho doplní spoluhráči, poté příhrál do Vechetovi, který ve vápně našel Havlíka, jenž technickou střelou se snažil obstřelit Nitu, ten však balon chytá.
     
    77
    Trávník zahrál standardní situaci, domácí hráči balon odrazili, Slovácko kombinovalo a vynutilo si roh.
     
    78
    Po krátkém rohu, centroval Petržela a našel hlavu Vechety, jeho pokus nebyl důrazný a směřoval doprostřed branky, kde byl Nita.
     
    79
    Holzer poslal míč sice do vápna, ale tam kraloval brankář Nita.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Ondřej Šašinka.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Vasilij Siňavskij.
     
    81
    Janošek se uvolnil na hranici vápna a poté centroval na zadní tyč, kde dobíhal Kostka, před ním ale balon odehrál do zámezí hostující hráč.
     
    81
    Po zahraném rohu střílel vysoko nad branku Kostka.
     
    82
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Leandro Lima.
     
    82
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
     
    82
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Tomáš Koukola.
     
    83
    Darmovzal šel za vysokým míčem do pokutového území, kde jej ale nezpracoval.
     
    85
    Sinjavskij napravo chtěl projít přes domácího hráče, to se mu ale nepodařilo
     
    86
    Pikul šel po levé straně, měl otevřený prostor, poté narazil na Trávníka, který ho zastavil čistě tělem.
     
    88
    Po kombinaci střílel levou nohou ve vápně Sinjavskij nad branku.
     
    89
    Slovácko se sice snaží se zápasem něco udělat, ale nyní se dopustilo chyby v přechodové fázi.
     
    90
    Ve druhém poločase bude se ještě nastavovat šest minut.
     
    90+1
    Kalabiška zakončoval z osy hřiště, při střele byl udeřen do obličeje, nyní zkoumá situaci VAR, zda se nejedná o penaltu.
     
    90+1
    Opakovaný záznam ukazuje, že k přestupku došlo před vápnem, sudí Radina dává pokyn ke hře.
     
    90+3
    Trávník po kombinaci byl faulovaný Jeřábkem, kterému se nelíbilo, že hostující záložník před vápnem upadl. Sudí Radina dává žlutou kartu Janu Jeřábkovi.
     
    90+4
    Petr Reinberk vystřelil technicky, pěkný zákrok předvedl Nita, který efektivně zakročil a balon uzmul do rukavic.
    90+4. Nita se vymrštil skvělou robinsonádou proti Reinberkově standardce
     
    90+5
    Po Sinjavského centru hlavičkoval Vecheta doprostřed branky. Další zákrok si zapisuje Nita.
     
    90+6
    Běží poslední minuta nastavení. Slovácko i nadále je nastěhované na polovině Pardubic.
     
    90+8
    Slovácko ještě zahrálo standardní sitauci, Havlík přetáhl centr a balon skončil mimo hru, sudí Radina utkání ukončil.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Pardubice díky třem brankám ve druhé půli poráží Slovácko 3:1 a udělaly slušný krok k záchraně, jelikož odskočily Zlínu na 6 bodů. Začátek druhého poločasu nenaznačoval, že by mělo utkání dopadnout tak, jak na jeho konci, naopak hned v jeho začátku měl šanci Holzer na zadní tyči, kde byl úplně nehlídaný, jeho střelecký pokus domácí obránce stačil odvrátit před brankovou čárou. Jenže mezi 55. a 57. minutou Slovácko nedokázalo odvrátit dva centry z pravé strany a pykalo za to dvěma brankami. V prvním případě prostřelil Nguyena Janošek a poté po centru si vstřelil vlastní branku Reinberk. Třetí branka Pardubic přišla v 73. minutě, kapitán Černý prostrčil míč střídajícímu Pikulovi a ten si se šancí věděl rady. Pak sice nastala velká ofenzíva ze strany Slovácka, ale co šlo na branku pochytal brankář Nita. Utkání se vydařilo domácímu Janoškovi, který jednu branku vstřelil a druhou připravil. Slovácko nadále zůstává páté. (19:37:45)

    Tomáš Kučera

    Branky: 55. Janošek (Icha), 57. Reinberk (vla.), 73. Pikul (Černý) – 34. Reinberk

    Karty:   24. Vlček (PCE), 64. Darmovzal (PCE), 90+3. J. Jeřábek (PCE) – 47. Kim (SLO), 52. M. Kadlec (SLO)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:4.
    FK Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal, Kostka (82. Lima), Hlavatý (72. J. Jeřábek), Janošek (82. Koukola), Sychra (67. Pikul) – Černý (C) (82. Huf).
    Náhradníci: Markovič – S. Šimek, Tischler, Rosa.

    Trenér: Radoslav Kováč

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, M. Kadlec (C) – Petržela (80. Siňavskij), Trávník, Havlík, Holzer – P. Juroška (64. Kalabiška), Mihálik (80. Šašinka), Kim (64. Vecheta).
    Náhradníci: Fryšták – Břečka, Doski, Brandner, Daníček.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Radina – Hrabovský, Vyhnanovský
    thejrc.org