Chrudim – Slavia 5:0 (kon.) | Interobal Plzeň – Sparta 1:0 (kon.)
konec
FK Chrudim
5:0 (3:0) Stav série: 1:0
SK Slavia Praha
Úterý 25.04.2023, 19:00 • Sportovní hala Heřmanův Městec • Play off 1. futsal ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Po reprezentační pauze, v níž si výběr České republiky po dvou výhrách nad Litvou zajistil postup do finální fáze kvalifikace o mistrovství světa, přichází na řadu vyvrcholení 1. Futsal ligy. V úterý 25. dubna 2023 odstartují obě semifinálové série play off. Zraky a v lepším případě i kroky fanoušků FK Chrudim se budou upínat do sportovní haly v Heřmanově Městci, kde s časem výkopu 19:00 hodin přivítají svěřenci trenéra Condeho futsalisty SK Slavia Praha.
     
    V reálu tak půjde o souboj druhého s třetím celkem dlouhodobé části soutěže, když Chrudimští získali v konečné tabulce o plných 15 bodů více než jejich soupeř (58 – 43). Také vzájemné souboje vyznívají v letošním soutěžním ročníku jasně pro Východočechy. Ti nejprve v polovině října rozdrtili Slavii na domácí palubovce v té době ještě chrudimské sportovní haly jasně 10:1, když výhru řídil třígólový Everton. Také v odvetném zápase v Edenu se na konci ledna radovali ze zisku všech tří bodů Condeho svěřenci, tentokrát po vítězství 4:1, dvěma brankami se v tomto střetnutí blýskl Pavel Drozd. A aby toho nebylo málo, střetly se spolu oba celky ještě krátce před Vánoci ve finále Poháru SFČR. Tento zápas hrající se v UNYP aréně v Praze na Podvinném Mlýně byl ze všech nejvyrovnanější a ještě 90 vteřin před koncem svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 3:3. Everton však proměněnou penaltou a následně střelou do prázdně branky rozhodl o pohárovém triumfu.
     
    Z výše popsaného je tedy jasné, že do semifinále vstupují v roli favorita Chrudimští. Ale pozor – sešívané nelze podcenit! Trenér Zdeněk Sláma je starý lišák s letitými zkušenostmi a hráči jako Radim Záruba, Martin Brychta, 21gólový Matúš Ševčík nebo Antonín Hrdina ve futsalovém světě také něco znamenají. Proto je potřeba přistoupit k vzájemným duelům zodpovědně a na sto procent, což ale chrudimský kouč Felipe Conde moc dobře ví a hráčům v kabině mnohokrát připomene.

    Čtvrtfinálové série zvládly oba soupeři v nejrychlejším možném termínu vítězstvím 3:0 na zápasy. Chrudim si tak poradila s FTZS Liberec po výsledcích 11:2, 3:0 a 5:1. Slavisté přehráli Olympik Mělník 3:1, 5:4 po prodloužení a 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chrudim: Dudu (Špánik) – Valadares, Everton, Pett, Kubát, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Torres, Balog, Radovanovič, Slováček (C).
    Trenér: Felipe Conde

    SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Havrda, Tillinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen
    Trenér: Zdeněk Sláma

    Rozhodčí: Gasnárek, Slanina – Vaněk.
     
    Chrudim představí v dnešním zápase svoji nejnovější posilu, poprvé na palubovku vyběhne Brazilec s rumunským pasem Sávio Valadares.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chrudim: Dudu (Špánik) – Sávio Valadares, Everton, Pett, Kubát, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Torres, Balog, Radovanovič, Slováček (C).
    Trenér: Felipe Conde

    SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Havrda, Tillinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen
    Trenér: Zdeněk Sláma

    Rozhodčí: Gasnárek, Slanina – Vaněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Tak to mohlo být rychlé! Po deseti vteřinách pomohla Žežulkovi tyčka po teči Petta, jenž vychýlil zakončení Matěje Slováčka!
     
    00:33
    Nedlouho na to brankář Jan Žežulka vytáhl koncem nohy mimo tři tyče nepříjemnou střelu Matěje Slováčka, Chrudim na svého soupeře nastoupila velmi zhurta!
     
    01:04
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Domácí potvrdili skvělý vstup do semifinálové série a první trefu zaznamenal hráč, od kterého byste to možná čekali nejméně! DUDU vyrazil s míčem za půlící čáru, narazil si se Slováčkem a následně přesně mířenou ranou po zemi k tyči otevřel střelecký účet semifinále – 1:0!
     
    02:32
    V další akci se Pett šikovně vytočil od lajny a pravačkou přestřelil slavistickou klec.
     
    02:49
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Obhájce titulu po další rychlé akci odskakuje na rozdíl dvou branek! Torres šikovně vyslal PETTA, který nádherně přeloboval gólmana a ukázkovým angličákem podruhé rozradostnil plnou halu v Heřmanově Městci – 2:0!
     
    04:11
    Chrudim je i nadále na míči a Slavii k výrazné aktivitě vůbec nepouští.
     
    04:35
    Nástřel na Homolu sebral Dudu neomylně do svých rukavic.
     
    05:22
    Zakončení Pavla Drozda z kroku bylo nepřesné, míč patří Žežulkovi.
     
    06:59
    Tlak Chrudimi už přece jen není tak intenzivní, i přesto se ale slavisté nedostávají do žádné výrazné příležitosti.
     
    07:16
    Zakončení Antonína Hrdiny z pravé strany postrádalo přesnost, Dudu se za míčem pouze ohlédl.
     
    08:08
    Po delší době musel brankář Žežulka zasahovat, střela Davida Drozd z ostrého úhlu ale neměla příliš naději na úspěch.
     
    08:57
    Slavisté se nyní souvislou kombinací snažili držet na míči, vše ale ukončila nepřesná přihrávka Radima Záruby pod tlakem. Hrát tak bude zase Chrudim.
     
    10:01
    Na akumulované fauly srovnáno 1:1, Marko Radovanovič zasáhl míč rukou.
     
    10:15
    Trenér Felipe Conde si vzal čas na poradu a v polovině poločasu tak udává svým svěřencům cenné rady, jak se prokousat přes slavistickou defenzívu.
     
    11:35
    Pett předvedl krásnou akci, při které prošel přes půl hřiště a následně byl poslán k zemi. Faul se nepískal, místo toho je hra přerušena po zákroku Radovanoviče. Domácí trenér se hodně zlobí, Chrudim však vede na fauly 2:1.
     
    12:27
    Perfektně sehraná akce, při které Radovanovič donutil vyběhnout brankáře a následně připravil míč pro Torrese, jenž ale poloprázdnou branku Slavie trestuhodně přestřelil!
     
    13:12
    Po rohovém kopu měl třetí gól na sálovce Pett, na zadní tyči ale napálil do hrudi jen vyběhnutého Žežulku.
     
    14:22
    Domácí otupili snahu Slavie kombinaci a nyní jsou to znovu oni, kdo se mnohem častěji drží na míči.
     
    14:46
    Z autu předvedl nebezpečný nástřel před branku Matúš Ševčík, Dudu společně s Došou celou situaci zvládli.
     
    14:47
    Slavia vstřelila branku, jenže ta nemohla být uznána, protože těsně po rozehrávce rozhodčí písknul, když posouval hráče Chrudimi dál od rozehrávky. Hosté neprotestují, protože celá situace byla evidentní, byť pro Slavii smolná.
     
    15:13
    Další zakončení z dílny Antonína Hrdiny se opět mezi tři tyče nevešlo.
     
    15:43
    Na druhé straně dopadl velmi podobně dalekonosnou ranou Martin Doša.
     
    16:23
    Již poměrně dlouhou dobu čekáme na výraznější brankovou příležitost na jedné či druhé straně, po zběsilém začátku se výrazně uklidnila.
     
    16:46
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Jenže vzápětí Chrudim z rohového kopu uštknula velmi razantně! Everton našel těsně před brankou neobsazeného DAVIDA DROZDA, který neměl sebemenší problém dopravit míč do prázdné branky – 3:0!
     
    17:54
    Na opačné straně se dostal k zakončení kapitán Homola, jenže tísněn nedokázal míč namířit mezi tři chrudimské tyče. Chvíli na to dopadl podobně Everton.
     
    19:09
    Dominik Balog zkusil štěstí z levé strany, jeho zakončení však postrádalo přesnost i razanci.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina prvního semifinálového utkání přinesla očekávané, Chrudim z pozice favorita soupeře přehrává, je více nebezpečná a zaslouženě vede o tři branky. Slavisté měli své šance, ale radosti se nedočkali a mají do druhé půle co napravovat. Druhý poločas začne zhruba v 19:54.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:48
    První šanci druhé půle měla Chrudim, po narážečce se Slováčkem pálil nepříjemně David Drozd. Žežulka byl včas na zemi a vyrazil zakončení chrudimského hráče.
     
    21:25
    Dudu vypálil kousek za půlící čarou a donutil slavistického gólmana k dalšímu zákroku.
     
    22:51
    Slavia to zkouší dlouhými míči, zatím ji ale tato taktika ovoce nepřináší.
     
    23:37
    Everton byl pozdě v souboji a nepříjemně Vaktora sestřelil. Toto si zřejmě zasloužilo žlutou kartu, ale rozhodčí ji nechal v kapsičce.
     
    24:04
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Dudu nyní Chrudimi znovu výrazně pomohl, když rozjel akci až za půlící čáru, nahrávku dostal na Davida Drozda. Jeho střela prošla Žežulkovi mezi nohama a na brankové čáře ji do sítě zametl PAVEL DROZD – 4:0!
     
    25:45
    Poprvé na hrací ploše je novic v chrudimském dresu Sávio Valadares.
     
    26:15
    A hned se mohl neblaze předvést. Jako poslední hráč totiž ztratil balon proti Brychtovi, jenž šel sám na gólmana Dudu! Zkusil rychlou kličku a následně ale branku Chrudimi minul!
     
    27:06
    Slavisté teď získali na nějaký čas územní převahu, dočkáme se snížení?
     
    28:08
    Chrudim se dožadovala pokutového kopu po zákroku na Slováčka, sudí ale jen zakroutil hlavou.
     
    29:46
    A karta se zase obrací ve prospěch Chrudimských, jenž pokračují v souvislé kombinaci.
     
    30:45
    Velká nepříjemnost pro Jana Homolu celou Slavii. Jan Homola špatně došlápl a nyní opouští palubovku s bolavou grimasou. Nakonec to ale snad nebude zase tak hrozné.
     
    31:32
    Jan Žežulka musel po dlouhé době vytáhnout prvotřídní zákrok, když zlikvidoval velkou šanci Torrese!
     
    32:18
    Dobrou práci směrem dozadu předvedl slavistický Havrda, jenž dlouhým skluzem zamezil rychlé akci Chrudimi.
     
    32:35
    A několik sekund na to pláchl po pravé straně Kubátovi a měl na noze snížení! Dudu proti němu vyběhl a míč zasáhl tak, že změnil směr a skončil jen centimetry od levé tyče!
     
    33:22
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Máme tu bůra! Pett ukázkově prošel po levé straně a naservíroval míč před branku pro JAROSLAVA KUBÁTA, který ještě zvýraznil rozdíl mezi oběma soupeři – 5:0!
     
    34:55
    Domácí celek v poklidu drží a pokračuje v souvislé kombinaci.
     
    35:20
    Ukázkový souboj Dudu vs. Žežulka, tentokrát po skvělém zákroku vítěz slavistický brankář!
     
    35:42
    Evertonovo zakončení z volného přímého kopu Žežulka taktéž vyrazil.
     
    36:42
    Pěkná akce Chrudimi mířila po ose Pavel Drozd – Dominik Balog – Sávio Valadares, poslední jmenovaný byl ale před brankou na poslední chvíli ubráněn.
     
    37:33
    Brankář Dudu nahrazuje mezi chrudimskými tyčemi Michal Špánik!
     
    39:10
    Sávio Valadares si na levé straně šikovně narazil s Pavlem Drozdem a následně hledal na zadní tyči Dominika Baloga. Toho ale Žežulka vychytal.
     
    Konec zápasu. (20:28:13)

    Petr Dejnožka

    Branky: 2. Dudu (Slováček), 3. Pett (Torres), 17. D. Drozd (Everton), 25. P. Drozd (D. Drozd), 34. Kubát (Pett)


    FK Chrudim: Dudu (Špánik) – Sávio Valadares, Everton, Pett, Kubát, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Torres, Balog, Radovanovič, Slováček (C).
    Trenér: Felipe Conde

    SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Havrda, Tillinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen
    Trenér: Zdeněk Sláma

    Rozhodčí: Gasnárek, Slanina – Vaněk
    Chrudim 3 0 Slavia
    #1 Úterý 25.04.2023 • 19:00
    Chrudim - Slavia 5:0
    #2 Pátek 28.04.2023 • 19:00
    Slavia - Chrudim 0:4
    #3 Úterý 02.05.2023 • 19:00
    Chrudim - Slavia 3:1
    thejrc.org