Cádiz – Osasuna 0:1 (kon.) | Girona – Real Madrid 4:2 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 0:0 (kon.)
konec
Girona FC
4:2 (2:1)
Real Madrid
Úterý 25.04.2023, 19:30 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního večera. (21:27:35)
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:6.
     
    V Gironě se dnes bude slavit velké vítězství! Tři nastavené minuty uplynuly a tak mohl hlavní rozhodčí naposledy fouknout do píšťalky. Girona poráží Real Madrid 4:2!

    Od samotného zápasu se Bílý balet ujal diktování hry. Dlouhé držení balonu ale úspěch nepřineslo. Ve třinácté minutě totiž propadla hostující obrana a Valentín Castellanos proměnil hlavičku z malého vápna. O deset minut byli fanoušci domácího celku u vytržení, když samostatný únik zakončil opět Castellanos střelou mezi nohy Andrija Lunina. Do konce první půle stačili obhájci španělského titulu ještě snížit, když proměnil Asensiův přetažený centr Vinícius Júnior.

    Jestli Carlo Ancelotti o přestávce navolil svým spoluhráčům taktiku, tak ta byla pryč po několika sekundách. Couto se totiž prohnal kolem Nacha, Balon sice nedal ideálně do vápna, ale lajdácká obrana Realu nechala míč projít až k Castellanosovi, který přidal třetí zásah. V 64. minutě už byli domácí fanoušci v naprosté extázi. Po rohovém kopu přilétl do šestnáctky další centr a kdo jiný než Valentín Castellanos ho mohl uklidit do sítě. Korekce skóre z pohledu Realu přišla až příliš pozdě. Pět minut před koncem snížil po přihrávce Viníciuse Lucas Vázquez.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Iván Martín, přichází Ricard Artero.
     
    90+2
    Antonio Rüdiger se dostal po rohovém kopu až k postranní čáře, odkud zkoušel nacentrovat do vápna. Vysoký balon si s přehledem pokryl Gazzaniga.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Miguel Gutiérrez, přichází Javi Hernández.
     
    90
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Rodrigo Riquelme, přichází Reinier.
     
    89
    Paulo Gazzaniga je upozorňován na pomalé rozehrávání. Příště to bude mít domácí brankář už za žlutou kartu za zdržování.
     
    88
    Valverde vyvážel balon z vlastní poloviny, následně našel na pravé straně Vázqueze, který však celou akci výrazně zbrzdil.
     
    86
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Bílý balet snižuje ztrátu na dva zásahy! Vinícius protančil kolem koncové lajny a Santiaga Bueny do malého pokutového území, následně předložil balon LUCASI VÁZQUEZOVI, který už jen uklidil do rozhozené obrany pohotovou střelou.
     
    85
    Ani Camavinga to neměl při rozehrávce jednoduché. Fernández mu nedal ani sekundu času a Camavinga musel do skluzu. Míč se se štěstím pro hosty odrazil za koncovou čáru od Fernándeze.
     
    84
    Andrij Lunin není při rozehrávce vůbec jistý. Nyní dal nepřesnou nahrávku Militaovi, který poté hrál jen za postranní lajnu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Už to vypadá, že madridský celek odjede z Girony s výpraskem.
     
    82
    Hlavičkový souboj s Militaem prohrál Stuani a tak mohli hosté do útoku. Vinícius se musí celý zápas potýkat s pískajícími domácími fanoušky.
     
    81
    Čerstvý Lucas Vázquez zkoušel kombinovat s Valverdem, kolem zhuštěného prostoru se však k centru neprosadil.
     
    80
    Střídání v týmu Real Madrid CF:
    ze hřiště odchází Dani Carvajal, přichází Lucas Vázquez.

    Vít Schück

    Branky: 13. Castellanos (Gutiérrez), 25. Castellanos (A. Martínez), 47. Castellanos (Couto), 64. Castellanos (Couto) – 35. Vinícius Júnior (Asensio), 86. L. Vázquez (Vinícius Júnior)

    Karty:   44. A. Martínez (GIR) – 38. Vinícius Júnior (REA), 66. Militão (REA)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:6.
    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez, S. Bueno, Juanpe (C), Gutiérrez (90. J. Hernández) – Romeu – Couto, Cygankov (73. V. Fernández), I. Martín (90+3. Artero), Riquelme (90. Reinier) – Castellanos (73. Stuani).
    Náhradníci: Carlos, Fuidias – Espinosa, Callens.

    Trenér: Míchel

    Real Madrid: Lunin – Carvajal (80. L. Vázquez), Militão, Rüdiger, Na. Fernández (C) (52. Camavinga) – Valverde, Modrić (65. Tchouaméni), Kroos – Asensio, Rodrygo (79. Díaz), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: L. López, De Luis – J. Vallejo, Odriozola, M. Martín, Arribas.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Rozhodčí: Iglesias – Bueno, Cerezo
    thejrc.org