Č. Budějovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Slovácko – Brno 1:0 (kon.) | Liberec – Sparta 1:3 (kon.)
Plzeň – Teplice 1:1 (kon.) | Olomouc – Ostrava 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:1 (kon.)
Slavia – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Jablonec 4:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:1 (0:0)
FK Teplice
Neděle 30.04.2023, 15:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na nedělní den dopřát trochu fotbalu. Od tří hodin se totiž v plzeňské Doosan Aréně uskuteční poslední 30.kolo základní části FORTUNA:LIGY, ve kterém FC Viktoria Plzeň změří síly s týmem FK Teplice.

    Viktoria Plzeň má jistou třetí pozici po základní části. Bohužel pro červenomodré to letos na reálný útok na titul již nevypadá, jelikož na obě pražská S ztrácí VIktoriáni již propastných devět bodů. Na čtvrtou Bohemku mají svěřenci Michala Bílka náskok jedenácti bodů, posledních šest kol tak mohou odehrát s klidem na kopačkách. V posledním kole hrála Viktoria na Letné proti Spartě, zápas nabídl snad vše, od kontroverzních momentů až po hezké góly, nakonec se radovali domácí 2:1, když rozhodující gól padl z penalty až ve čtrnácté minutě nastavení.

    Teplice jsou na tom o poznání a hůře a dalo by se říci, že pro skláře je každý bod zlatý. Den před posledním kolem základní části mají na kontě 31 bodů, stejně předposlední Pardubice. Poslední Zlín ale ztrácí na tuhle dvojici pouhé tři body. Sluší se připomenout, že poslední celek padá do druhé ligy, předposlední a předpředposlední celek čeká baráž. Teplice uprostřed týdne hrály doma proti Mladé Boleslavi, explzeňský Matěj Hybš poslal domácí do vedení, ale v samotném závěru srovnal na konečných 1:1 Šimek. Teplicím dnes bude chybět brankář Grigar, který se po obdržené brance nechal celkem hloupě vyloučit.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemný večer s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Kaša, Jemelka, Sýkora – Kalvach (C), Květ – Mosquera, Vlkanova, Durosinmi – Chorý.
    Náhradníci: Tvrdoň, Zadražil – Kliment, M. Vydra, Řezník, A. Čihák, Jirka, Ndiaye.
    Trenér: Michal Bílek.

    FK Teplice: Mucha – J. Hora II, Chaloupek, Mičević – Radosta, Hyčka, L. Mareček, Trubač (C), Urbanec – Žák, Gning.
    Náhradníci: Němeček – Sarr, Sy, Núr, T. Vachoušek, Beránek.
    Trenér: Zdenko Frťala.

    Rozhodčí: Hocek – Paták, Pospíšil.
     
    Dneska panuje v Plzni krásné jarní počasí, tudíž ideální počasí pro fotbal. Doufejme, že nám toho hráči hodně ukáží a bude padat spousta gólů.
     
    Hráči obou celků nastupují na hrací plochu, samotné utkání začne každou minutou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měli na starosti hosté ze severu Čech, avšak první nákop směrem dopředu se jim vůbec nepovedl. Domácí tak budou vhazovat a sami se pokusí založit první útočnou akci.
     
    2
    Libor Holík to zkoušel po pravé straně, ale ani jeho přihrávka se nesetkala s úspěchem. Domácí ale zůstali u balonu a nyní to zkouší po levé straně, kde dnes operuje univerzál Jan Sýkora.
     
    3
    Václav Jemelka znovu servíroval na levý kraj, kde byl Jan Sýkora, ten ovšem dostal velmi těžkou přihrávku a míč nakonec skončil až v zámezí. Skláři budou vhazovat poblíž své střídačky.
     
    4
    Jakub Hora hodil dlouhý aut až do pokutového území, skvěle se nicméně vrátil Tomáš Chorý, kde odhlavičkoval míč do bezpečí. Následně se Teplice znovu zhostily balonu, ten ale po série špatných přihrávek znovu skončil v zámezí.
     
    5
    Jakub Urbanec zkusil vystřelit ze střední vzdálenosti. Hráč, který dal v první zápase sezóny Viktorii dvě branky, tentokrát ale tak přesně nemířil, míč skončil dobré dva metry vedle levé tyče.
     
    6
    Plzeň se stále nemůže dostat do blízkosti pokutového území, hosté zatím výborně brání střed hřiště. Viktoria to tak zkusila dlouhým nákopem, míč si však znovu vzali hosté.
     
    7
    Libor Holík zahrál špatnou malou domů, míče se zmocnil Abdallah Gning, ten však plzeňskou chybu v defenzivě nepotrestal. Poté Teplice kopaly ještě rohový kop, ten ale Viktoria s ledovým klidem ubránila.
     
    8
    Rafiu Adekunle Durosinmi hodil dlouhý až do vápna, odražený míč si zpracoval znovu Durosinmi, ten to poté levačkou zkusil rovnou na bránu, jeho odražená rána ale končí jen v rukavicích Muchy.
     
    9
    Teplice opět podnikly rychlý výpad na útočnou polovinu, tam si ovšem tentokrát pomohly nedovoleným způsobem. Rozehrávat tak bude na pravé straně domácí Viktoria.
     
    10
    Máme za sebou úvodních deset minut zápasu, stále čekáme na první ohrožení branky. Zatím sledujeme zcela vyrovnané utkání.
     
    11
    Jhon Mosquera se hlásil na levé straně na znamení přihrávky, míč nakonec také dostal, kolumbijský záložník se dostal k centru, jeho pobídku ale nikdo nezakončil.
     
    12
    Jhon Mosquera znovu dostával přihrávku na levý kraj zálohy, tentokrát to vypadalo, že byl domácí hráč faulován, nicméně hlavní rozhodčí byl jiného názoru. Sluší se připomenout, že na dnešním zápase není videorozhodčí, tudíž co pískne rozhodčí, to platí.
     
    13
    Abdallah Gning se tlačil přes Filipa Kašu do zakončení hlavou, na dlouhý balon ale hostující útočník nedosáhl. Stoper Viktorie ho navíc velmi dobře ubránil.
     
    14
    Roman Květ dostal od Jemelky velmi slabou přihrávku, Květ si s ním ale dokázal poradit, poté byl ale nedovoleně poslán na zem nedovoleným způsobem. Standardka pro Viktorii.
     
    15
    Jan Sýkora poslal dlouhý balon až do pokutového území, na jeho centrovaný balon si vyskočil Filip Kaša, balon ale poslal vysoko nad branku. Od své branky tak pouze bude vykopávat brankář Filip Mucha.
     
    16
    Abdallah Gning se opět zmocnil nepovedené domácí přihrávky, hostující útočník poté spěchal směr k plzeňské brance, avšak výsledkem toho je pouze rohový kop.
     
    17
    Lukáš Mareček rozehrál míč od rohového praporku přímo na hlavu Štěpána Chaloupka, který se dostal k hlavičce, ta ovšem skončila vedle brány. Stále tak čekáme na první ohrožení branky na jedné ze stran.
     
    18
    Rafiu Adekunle Durosinmi zpracoval vysoký balon do pokutového území, domácí útočník se posléze rozhlédl, všiml si volného Lukáše Kalvacha, dnešní domácí kapitán ale poslal míč jen do bránícího hráče.
     
    19
    Abdallah Gning je dnes velmi aktivní, opět dělal domácí obraně problémy, přes Václava Jemelku ale svůj letošní devátou trefu nevstřelil.
     
    20
    Jan Sýkora byl v problémech, avšak těžkou zkoušku s pomocí Jindřicha Staňka zvládl. Poté se ale Teplice dostaly ke střele ze střední vzdálenosti, avšak i tato rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    22
    Chorý přiťukl míč Mosquerovi, ten se posléze snažil balon rychle vrátit, to se mu nicméně nepovedlo. Tomáš Chorý poté svému spoluhráči alespoň za snahu zatleskal.
     
    23
    Lukáš Kalvach hezkou přihrávkou z jedničky našel na pravém křídle Durosinmiho, tomu ale nevyšel první dotek s balonem a posléze o balon přišel.
     
    24
    Žlutá karta pro tým FC Viktoria Plzeň (Václav Jemelka).
     
    25
    Abdallah Gning opět motal hlavy domácím stoperům, hostující útočník udělal dvě protisměrné kličky, nakonec se rozhodl pro střelu, ta byla ovšem domácí obranou sražená jen na rohový kop, již třetí pro Teplice.
     
    25
    Lukáš Mareček opět posílal míč přímo do ohně. Balon se posléze odrazil na hranu pokutového území, kde si ho našel Daniel Trubač a jeho ránu musel Jindřich Staněk vytáhnout na další rohový kop.
    25. Skákavou jedovku Trubače se štěstím vytáhl Staněk
     
    26
    I tentokrát byly Teplice ve vzduchu úspěšnější, Štěpán Chaloupek hlavičkoval na zadní tyči, Jindřich Staněk ale mohl tentokrát zůstat v klidu.
     
    27
    Teplice jsou stále aktivní na útočné polovině a tahle hra dělá domácím problémy. Lukáš Mareček znovu zkoušel centrovat, tentokrát z pravé strany, přetažený míč ale skončil jen na zadní tyči u Libora Holíka.
     
    28
    Adam Vlkanova byl faulován poblíž pokutového území, Plzeň má před sebou zajímavou standardní situaci.
     
    30
    Do balonu se nakonec opřel Jhon Mosquera, kolumbijský hráč to myslel dobře, zkoušel střelu přes obránce, avšak balon nakonec skončil nad brankou.
    30. Mosquera povedeně mířil z přímáku
     
    31
    Filip Mucha si dával na čas se svou rozehrávkou od vlastní branky. Poté se míče znovu zmocnil Abdallah Gning, který bez váhání opět posílal balon do vápna, tam ale tentokrát nikdo ze žlutomodrých nebyl.
     
    32
    Plzeň rychle otočila hru na druhou stranu, z levé strany centroval do vápna Jan Sýkora a obrana Teplice jeho pokus odrazila jen na rohový kop.
     
    33
    Ten si poté Plzeň zopakovala. Lukáš Kalvach ale ani na druhý pokus nikoho ze svých spoluhráčů nenašel. Viktoria přesto zůstává u balonu, na pravé straně bude vhazovat míč zpět do hry Libor Holík.
     
    34
    Domácí mohli po zisku míče do rychlého brejku, avšak špatnou rozehrávkou míč opět jen odevzdali hostům. Nedlouho poté ale zůstal ležet na hrací ploše Abdallah Gning, ke kterému již spěchají lékaři.
     
    36
    Plzni to zatím na útočné polovině drhne, Filip Mucha nadále čeká na svůj první zákrok v zápase. Mezitím se Abdallah Gning opět vrátil na trávník, vypadá to, že vše bude v pořádku.
     
    37
    Obrana Teplic znovu pozorná, Filip Mucha bude vykopávat od své svatyně.
     
    38
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Jakub Hora).
     
    39
    Dlouhý balon zvládl odrazit do bezpečných vod Filip Kaša, i když to vůbec neměl jednoduché, ale zvládl to. Krátce za polovinou hřiště tak budou hosté vhazovat míč zpět do hry.
     
    40
    Viktoria to opět zkouší přes levou stranu, tam to mají Teplice ale výborně zavřené.
     
    41
    Vlkanova zkoušel centrovat z pravé strany, avšak hosté jeho balon odrazily. Toho se vzápětí ale zmocnil Roman Květ, který se pokoušel rovnou o přímou střelu, až k Muchovi ale míč nedoletěl.
     
    42
    Jhon Mosquera měl zatím největší šanci Viktorie. Ten si dokázal v pokutovém území připravit balon na svou silnější levou nohu, následně ale branku soupeře přestřelil.
     
    44
    Plzni to zatím nejde a nejde. Adam Vlkanova se opět pokoušel nacentrovat míč až do pokutového území, ale balon nakonec skončil až v zámezí. Odkopávat od své branky tak bude jen brankář Filip Mucha.
     
    45
    Hlavní rozhodčí v prvním poločase nastaví nad rámec normální hrací doby jednu minutu.
     
    45+1
    Teplice si tentokrát pomohly na útočné polovině faulem, Jhona Mosqueru zastavil nedovoleným způsobem Alois Hyčka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který velké fotbalové krásy nepobral. Teplice byly zatím lepším celkem, více hrály s balonem, avšak gól nedaly, největší šanci měl Trubač, kterého ale skvěle vychytal Staněk. Domácí Viktoria zahrozila díky Mosquerovi, jeho dvě nadějné rány ale skončily těsně nad brankou. Doufejme, že ve druhém poločase to již bude lepší a nějakých branek se dočkáme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Radosta rozběhl své rychlé nohy podél levé postranní čáry, poté se ale nepříjemně srazil s Liborem Holíkem, který zůstává ležet na hrací ploše.
     
    48
    Jan Sýkora se hezkou kličkou uvolnil na pravé straně, poté Sýkora krásným centrem našel Durosinmiho, který ale hlavou jen nechal vyniknout brankáře Muchu.
    48. Durosinmi v první tutovce, skvělý Mucha!
     
    49
    Plzeň na startu druhé půle hraje o mnoho aktivněji, je vidět, že v domácí kabině určitě neprobíhala klidná debata.
     
    50
    Teplice právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš a Teplice jdou na západě Čech do vedení. Matěj Radosta poslal z levé strany hezký centr do vápna, Jindřich Staněk šel ven z brány, avšak míč nedokázal vyboxovat, toho se záhy ujal ALOIS HYČKA, který poté poslal míč na místo určení.
    50. Alois HYČKA - 0:1
     
    52
    Plzeň se pokouší o rychlou odpověď, ale zatím to není takové to pravé ořechové. Teplice se na dnešní zápas velmi dobře připravily.
     
    53
    Dlouhý balon letěl na Tomáše Chorého, ten měl ale k míči hodně daleko, odkopávat od své branky tak bude jen brankář Filip Mucha.
     
    54
    Vlkanova rychle rozehrál balon na polovině hřiště, Jhon Mosquera poté našel na malé vápně Tomáše Chorého, který přeskočil hostujícího brankáře, avšak míč poté skončil těsně vedle levé tyče.
     
    55
    Domácí chybují na vlastní polovině a Teplice se opět celkem zadarmo dostávají k balonu.
     
    56
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Matěj Vydra.
     
    57
    Rafiu Adekunle Durosinmi hodil dlouhý aut až do vápna, obrana Teplic jeho vhazování odrazila, Durosinmni se poté dostal opět k balonu, následný centr se mu nicméně hodně nepovedl.
     
    58
    Hned dva hráči Teplic zůstávají ležet na plzeňském trávníku, vypadá to nicméně, že vše bude v pořádku. Byl to nezaviněný střet.
     
    60
    Máme za sebou hodinu a hry zatím Teplice překvapivě vedou v Doosan Aréně. O vyrovnání se nyní pokoušel Květ, avšak jeho pas do vápna nikoho nenašel.
     
    60
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Štěpán Chaloupek).
     
    61
    Jan Sýkora si navedl míč na střed hřiště, poté se pokoušel oslovit Durosinmiho, obrana Teplice ale opět byla pozorná.
     
    62
    Teplice nyní brání v jedenácti hráčích na vlastní polovině, z levé strany se pokoušel odcentrovat Jhon Mosquera, trefil však jen prvního bránicího hráče.
     
    63
    Po dlouhé autu byl posléze v akci opět Jhon Mosquera. Ten se pokoušel zakončit akrobaticky nůžkami, což se mu povedlo, trefil však při tom i bránícího hráče a od hlavního rozhodčího dostává žlutou kartu.
     
    65
    Mosquera opět posílal míč do vápna. Odraženého balonu se zmocnil Kalvach, tomu ho poté ukradl Vydra, který zakončoval, avšak vyrovnání se nedočkal.
     
    65
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Rafiu Adekunle Durosinmi, přichází Jan Kliment,
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Erik Jirka.
     
    66
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Jásir Núr.
     
    67
    Erik Jirka při své prvním dotyku s míčem hrál již za lajnou, hosté tak budou poblíž plzeňské střídačky vhazovat.
     
    68
    Nyní už domácí stadion píská. Roman Květ se pokoušel najít na pravé straně Holík, avšak přihrávka se mu vůbec nepovedla.
     
    69
    Ze střední vzdálenosti se do balonu opřel Lukáš Mareček, jeho prudká rána ale skončila dobré dva metry vedle brány.
     
    70
    Libor Holík podrazil nohy u levé postranní čáry Radostovi, Teplice opět ušetří několik cenných vteřin. Budou rozehrávat standardní situaci.
     
    71
    Daniel Trubač posílal míč na zadní tyč, tam ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nestál, balon tak bez jakéhokoliv doteku doputoval až za čáru. Jindřich Staněk ho poté rychle rozehrál na své stopery.
     
    72
    Libor Holík poté na útočné polovině hledal ve vápně Tomáše Chorého, avšak toho nakonec nenašel. Plzni dnes chybí větší přesnost.
     
    74
    Roman Květ zkoušel střílet ze střední vzdálenosti, jeho rána byla sražená vysoko do vzduchu, míč poté napálil krásně Tomáš Chorý nůžkami, Mucha jeho pokus dokázal vytěsnit nad branku. Domácí poté zahráli roh a po něm pomohla brankáři Muchovi branková konstrukce.
    74. Chorého galaktické nůžky fenomenálně vytáhl Mucha
     
    76
    Plzeň začíná přitápět pod kotlem. Tomáš Chorý v další akci sklepl míč na Vydru, který pálil tvrdě, avšak nepřesně.
     
    77
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Tadeáš Vachoušek,
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Babacar Sy.
     
    78
    Další centr Romana Květa zablokovaly Teplice pouze na rohový kop.
     
    79
    Jan Sýkora rozehrál míč do dobrého prostoru, ale nikdo z domácích míč nezasáhl. Akce přesto pokračovala a výsledkem toho je další roh.
     
    80
    Balon letěl na první tyč, kterou si Teplice svědomitě zavřely. Viktoria ale nadále operuje s míčem u svých kopaček, domácí se snaží za každou cenu vyrovnat.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 8670 diváků.
     
    82
    Lukáš Kalvach posílal prakticky ze stoje hezký centr do vápna, avšak hned dva domácí hráči míč nedokázali zasáhnout. Zdeněk Bečka na tribuně jen smutně sklonil hlavu.
     
    84
    O další centr do vápna se poté pokusil Libor Holík, vysoký balon si ale ze vzduchu schoval do svých rukavic jen brankář Filip Mucha.
     
    85
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Lukáš Kalvach rozehrál míč na levou stranu, kde byl Václav Jemelka, ten balon dokázal vrátit do ohně, kde byl připravený TOMÁŠ CHORÝ, a ten střelou přes hlavu a pomocí břevna srovnává na 1:1.
    85. Tomáš CHORÝ - 1:1
     
    87
    Viktoria je najednou ve velkém laufu a domácí hráči se pokoušejí utkání dokonce překlopit na svou stranu.
     
    88
    Obrovská šance domácích na otočení. Další Kalvachovu pobídku sklepl Chorý na Jana Klimenta, tomu ale míč skočil vysoko než potřeboval a jeho následná rána skončila nad brankou.
     
    90
    Erik Jirka fauloval na levé straně Trubače. Tohle Teplicím naplno vyhovuje. Hosté se nyní pokoušejí hodně kouskovat hru a nikam s míčem nespěchají.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nastavuje rovnou sedm minut.
     
    90+2
    Trubač se znovu dostal k balonu na levé straně, tentokrát o domácího hráče vybojoval autové vhazování poblíž své střídačky.
     
    90+3
    Teplice se snaží zdržovat, což je pochopitelné. Hlavní rozhodčí jasně dává najevo, že vše zohlední na konci nastaveného času.
     
    90+4
    Lukáš Kalvach byl faulován a domácí budou mít další dobrou příležitost, tentokrát ze standardní situace.
     
    90+5
    Matěj Vydra měl na hlavě druhý gól domácího celku, domácí útočník měl před sebou téměř prázdnou bránu, ale balon poslal nad branku.
     
    90+6
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Matěj Radosta, přichází Ibrahima Sarr.
     
    90+7
    Plzeň tlačí, ale Teplice zatím domácí celek do zakončení nepouští.
     
    90+8
    Tomáš Chorý zůstal zapomenut na zadní tyči, domácí útočník ale poté vyslal střelu jen doprostřed brány.
     
    90+9
    Další velká šance Viktorie. Lukáš Kalvach tvrdou ránu napálil jen bránícího hráče, poté měl šanci Erik Jirka, z pravé strany ale v nadějné situaci branku přestřelil.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, ve třicátém kole remizuje Viktoria Plzeň s Teplicemi 1:1. Ve druhém poločase šly do vedení Teplice, když se prosadil Alois Hyčka, poté ale Viktoria přepnula k vyššímu levelu, stačilo to však jen na vyrovnaní z kopačky Tomáše Chorého.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:12.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního odpoledne se s vámi loučím, mějte se fajn. (17:02:46)

    Jakub Štěrba

    Branky: 85. Chorý – 50. Hyčka

    Karty:   24. Jemelka (PLZ), 63. Mosquera (PLZ) – 38. J. Hora II (TEP), 60. Chaloupek (TEP)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:12.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Kaša, Jemelka, Sýkora – Kalvach (C), Květ – Mosquera (65. Jirka), Vlkanova (56. M. Vydra), Durosinmi (65. Kliment) – Chorý.
    Náhradníci: Tvrdoň, Zadražil – Řezník, A. Čihák, Ndiaye.

    Trenér: Michal Bílek.

    FK Teplice: Mucha – J. Hora II, Chaloupek, Mičević – Radosta (90+6. Sarr), Hyčka, L. Mareček, Trubač (C), Urbanec (77. Sy) – Žák (66. Núr), Gning (77. T. Vachoušek).
    Náhradníci: Němeček – Beránek.

    Trenér: Zdenko Frťala.

    Rozhodčí: Hocek – Paták, Pospíšil.

    Diváci: 8670
    thejrc.org