Slavia B – Olomouc B 0:2 (kon.) | Třinec – Táborsko 1:2 (kon.) | Dukla Praha – Chrudim 1:1 (kon.)
Příbram – Vlašim 0:3 (kon.) | Prostějov – Jihlava 1:0 (kon.) | Líšeň – Sparta B 0:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha B
0:2 (0:0)
SK Sigma Olomouc B
Sobota 29.04.2023, 10:15 • SC Xaverov, Horní Počernice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rezerva pražské Slavie si zase zkomplikovala cestu za udržením druhé nejvyšší soutěže, na domácím hřišti v Horních Počernicích nestačila výsledkem 0:2 na „béčko“ olomoucké Sigmy.

    Oba góly padly ve druhé půli. Ačkoli byli domácí do té doby výrazně aktivněším týmem, tak v 60. minutě utekl po levé lajně Zlatohlávek, naservíroval míč do vápna Davidu Vanečkovi a ten přízemním pokusem z první zakončil mimo Dvořákův dosah. Druhý úder přišel o necelé tři minuty později, kdy Israel prostrčil balón za obranu na nově příchozího Jana Fialu, který nártem propálil padajícího gólmana. Sešívaní ještě zabojovali a zůstali aktivnějším týmem, ale nedočkali se ani kontaktní trefy, v nastaveném čase byl navíc za druhou žlutou kartu vyloučen David Planka.

    Svěřenci kouče Chromého se díky vítězství posunuli v tabulce na deváté místo. Slavia B zůstává poslední s mankem čtyř bodů na nesestupové pásmo. (12:11:43)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po závěrečném hvizdu ještě dostal žlutou kartu Eric Hunal, který měl zřejmě nemístné poznámky směrem k výkony rozhodčí Adámkové.
     
    90+4
    O pár vteřin dříve jak spoluhráči míří do šaten David Planka. Důvodem je zakopnutí míče po přerušené hře, za které zaslouženě následovala druhá žlutá, a tedy červená karta.
     
    90+3
    Hrozící nebezpečí zažehnal Jakub Fabiánek, jenž v plné rychlosti vletěl před čekajícího Šmigu a míč odpálil do zámezí.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Štěpán Langer, přichází Jakub Fabiánek.
     
    90+1
    Útočným faulem se prezentoval David Planka, za nějž si navíc vykoledoval u žlutou kartu. Frustrace je na sešívaných znatelná.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Bez úspěchu se Martin Šubert snažil vybojovat na pravé straně alespoň rohový kop. Pokus o nastřelení protihráče nevyšel, Trefil bude odkopávat.
     
    88
    Definitivní razítko na vítězství Sigmy mohl dát Jan Fiala. Dokázal uspět proti poslednímu obránci, ale vyběhnuvší gólman jej viditelně zaskočil, nepovedená střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    87
    Na malém prostoru se velmi dobře zorientoval Dele Ola Israel, když hlavou sklepl míč pro Filipa Uriču a ten sáhl k dalekému odkopu.
     
    86
    Na útočné polovině Slavie došlo k nezaviněnému střetu mezi Danielem Šmigou a Florentem Poulolem, hrací předmět převzal jiný z olomouckých obránců Michal Galus.
     
    85
    U levé lajny si proti dvojici konkurentů výborně kryl tělem balón Tomáš Zlatohlávek, který nakonec vybojoval na svou osobu nedovolený zákrok. Volný přímý kop pro Sigmu.
     
    84
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Daniel Grečmal.
     
    83
    Jeden na jednoho si věřil Jan Fiala, jenže balón si nepřevzal úplně ideálně, o to snazší situaci potom Ondřej Kričfaluši měl.
     
    82
    Středem si vytvořil prostor Daniel Šmiga. Olomoucký obránce Florent Poulolo neváhal a prchajícího soupeře zastavil za cenu faulu s vědomím, že bude následovat žlutá karta.
     
    81
    Protože Michal Galus neměl hrát na koho směrem dopředu, tak se na polovině hřiště otočil čelem k vlastní bráně a znovu do hry zapojil i Trefila.
     
    80
    Na šestnáctce skákající balón převzal Štěpán Beran. Nelámal si hlavu se zpracováním a volil střelu přímým nártem, nepovedené zakončení doprostřed Trefil lapil bez problémů.

    Milan Huppert

    Branky: 60. Vaněček, 63. Fiala

    Karty:   16. Hromada (SLB), 90+1. Planka (SLB), 90+5. Hunal (SLB) – 52. Galus (OLB), 68. Uriča (OLB), 82. Poulolo (OLB)   90+4. Planka (SLB)


    SK Slavia Praha B: Dvořák – Konečný, Labík, Kričfaluši, Bořil (75. Hunal) – Pech, Hronek (62. Šmiga), Hromada (75. Nikl), Beran, Kopáček (C) (62. Planka) – Singhateh (62. Šubert).
    Náhradníci: Kolodziej – Hošek.

    Trenér: Marek Jarolím

    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Bednár, Galus, Poulolo, Slaměna (84. Grečmal) – Israel, Langer (C) (90+2. Fabiánek), Kramář (46. Zlatohlávek), Šíp (46. Uriča) – Hadaš, Vaněček (62. Fiala).
    Náhradníci: Digaňa – Vepřek.

    Trenér: Augustin Chromý

    Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Líkař

    Diváci: 373
    thejrc.org