Slavia B – Olomouc B 0:2 (kon.) | Třinec – Táborsko 1:2 (kon.) | Dukla Praha – Chrudim 1:1 (kon.)
Příbram – Vlašim 0:3 (kon.) | Prostějov – Jihlava 1:0 (kon.) | Líšeň – Sparta B 0:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:0 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 29.04.2023, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Prostějova zvládli důležité utkání na domácím hřišti, jihlavskou Vysočinu porazili nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 a vzdálili se sestupovému pásmu.

    Jediný gól utkání padl v 52. minutě, kdy z pravé strany dostal centr do pokutového území Robert Bartolomeu a síť rozvlnil hlavičkou k pravé tyči. Jediný střelec zápasu byl hodně vidět. Chvilku před úspěšným zásahem orazítkoval břevno, krátce po něm v úniku nevyzrál na Jágrika. Postupně ale převzala iniciativu na svou stranu Vysočina, která se však kýženého srovnání nedočkala, v největší příležitosti hlavičkoval střídající Mame Tall v nastavení nad břevno.

    Svěřenci kouče Šmardy se díky vítězství posunuli v tabulce na dvanáctou pozici a patnácté Opavě se vzdálili na rozdíl šesti bodů. Jihlava spadla na třinácté místo za dnešního soupeře, za nímž je o bod zpět. (19:02:28)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední jihlavský útok skončil centrem na střed vápna. Do vzduchu se nejvýše zavěsil David Zbožínek, balón mimo nebezpečí odpálil Daniel Bialek.
     
    90+3
    Za hlavu se chytá Mame Tall! Po výborně provedeném centru z levé strany hlavičkoval v ideální pozici, ale nad břevno!
     
    90+2
    Jihlavští fotbalisté nadále okupují útočnou polovinu. Ze středu jsme měli možnost vidět dvě zakončení v krátkém časovém sledu, obě zblokovaná.
     
    90+1
    Za zdržování hry při výkopu si kartu žluté barvy vykoledoval domácí gólman Luděk Vejmola, pohárek trpělivosti arbitra Orla již přetekl.
     
    90+1
    Z levé strany šestnáctky došlo k zajímavému a nečekanému zakončení na přední tyčku. Luděk Vejmola reagoval v poslední chvíli a míč zvládl vytěsnit na roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Nedorozumění mezi Vítkem a Tallem vedlo ke ztrátě míče, po němž dostal nahrávku do brejku Jan Koudelka, ale proti dvojici protihráčů dlouho otálel, nakonec neuspěl kličkou proti Gabrielovi.
     
    88
    Jihlava pomýšlela na srovnání z rohového kopu. Solidně provedený centr zamířil do malého vápna, kde Jan Schaffartzik přeskočil Šimona Gabriela a míč poslal mimo velké vápno.
     
    87
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Jarmil Blahuta.
     
    87
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází David Moučka, přichází Dano Gouamene.
     
    86
    Trojicí konkurentů bráněný Jan Vítek si ve vápně hledal prostor ke střele. Nakonec vypálil pravačkou, ale jenom do protihráče.
     
    85
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Milan Piško, přichází Mame Tall.
     
    85
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Vojtěch Křišťál, přichází Lukáš Fila.
     
    84
    Přetažený centr na levou stranu Jakub Bolf odvrátil před Michalem Záhradníkem, Miroslav Křehlík následně netrefil vůbec dobře odražený míč.
     
    83
    Na hrot útoku se za nepříznivého stavu vydal Filip Vedral a byl to právě on, kdo byl blízko srovnávací trefě, pravou placírkou poslal balón těsně nad břevno! Domácím hráčům i fanouškům pořádně zatrnulo.
     
    82
    Útočným faulem se na malém vápně provinil Michal Záhradník. Balón by k němu stejně nedoletěl, útočník nedovoleně postrčil Martina Rolinka.
     
    81
    Ostřejší skluz v pokutovém území Danielu Bialekovi vyšel, měl velké štěstí, že před konkurentem trefil jako první míč.

    Milan Huppert

    Branky: 52. Bartolomeu

    Karty:   34. Bartolomeu (PRO), 37. Koudelka (PRO), 90+1. Vejmola (PRO)


    1. SK Prostějov: Vejmola – Bialek, Gábriš, Schaffartzik (C), Bolf, Rolinek (71. Vlachovský) – Bartolomeu (87. Blahuta), Chvěja (79. Zbožínek), Moučka (87. Gouamene), Koudelka – Malec.
    Náhradníci: Krynskyj – M. Mach, Čermák.

    Trenér: Michal Šmarda

    FC Vysočina Jihlava: Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Křišťál (85. L. Fila) – Tureček, Piško (85. Tall), Lacko (C) – Křehlík (76. Vítek), Araujo-Wilson (65. Záhradník), Selnar.
    Náhradníci: Soukup – Christodoulou, Šancl.

    Trenér: Michal Vávra

    Rozhodčí: Orel – Kříž, Bureš

    Diváci: 560
    ocianews.com