Fulham – Leicester 5:3 (kon.) | Brighton – Everton 1:5 (kon.) | Nottingham – Southampton 4:3 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:5 (0:3)
Everton FC
Pondělí 08.05.2023, 18:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 18:5. Rohy: 15:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:13. (20:37:49)
     
    Brighton v rámci 35. kola nepotvrdil na domácí půdě roli velkého favorita, Evertonu podlehl vysoko 1:5.

    Karamelky zavelely k úspěchu už v první půli, v níž vstřelily tři góly. Domácí ve druhém poločase zlepšili hru, byli výrazně aktivnějším týmem, ale místo snížení inkasovali v 76. minutě čtvrtý gól z kopačky Dwighta McNeila, až tři minuty po jeho úspěchu dokázal Pickfordovi zrušit čisté konto Alexis Mac Allister. Poslední kousek přidali hosté v nastaveném čase, z brejku podruhé udeřil Dwight McNeil.

    Dycheho družina díky vítězství poskočila ze sestupového pásma na šestnácté místo, na osmnácté Leeds disponuje dvoubodovým náskokem. Brighton zůstává sedmý, o jediný bod před Aston Villou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Dwight MCNEIL - 1:5
     
    90+6
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden kousek do domácí sítě. DWIGHT MCNEIL dostal přihrávku od Onany na levou stranu, doběhl s míčem do vápna a dělovou ránu levačkou pověsil do bližší šibenice, Steele neúspěšně zkoušel zabránit nejhoršímu pravou rukou.
     
    90+6
    Těžký balón na svou osobu Alexis Mac Allister dokázal pouze protečovat do rukavic soupeřova gólmana. Everton dělí od důležitého zisku tří bodů poslední vteřiny.
     
    90+5
    Na hattrick si v protiútoku dělal nárok Abdoulaye Doucouré, který dostal patičkou přihrávku od Onany, leč jeden na jednoho na Encisa nevyzrál.
     
    90+4
    James Tarkowski udělal přesně to, co jemu a spoluhráčům v aktuální situaci stačí. Tělem odtlačil Mac Allistera a skákající balón odpálil daleko na útočnou polovinu.
     
    90+3
    Prodloužený centr od rohového praporku dostal Kaoru Mitoma na břicho, takže nemohl zakončovat, míč se od něj odrazil mimo hrací plochu.
     
    90+2
    Vitalij Mykolenko tělem odstavil Evana Fergusona, aby následně nechal kulatý nesmysl doskákat až ke stále kulhajícímu brankáři.
     
    90+1
    Na dost podmáčeném trávníku vypálil zpoza velkého vápna Moisés Caicedo, svou střelu usměrnil poměrně vysoko nad břevno.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    O chvíli později Jordan Pickford špatně došlápl na levou nohu a pár vteřin si poseděl na trávníku, ale arbitr Hooper jej rychle zvedl s jasným signálem, že zbytečné zdržování nestrpí.
     
    88
    Pokud Everton zvítězí, bude to nejen zásluhou čtyř vstřelených gólů, ale i díky pár skvělým zákrokům Jordana Pickforda, který znovu zaúřadoval proti Evanu Fergusonovi, jeho ránu k levé tyči udržel před brankovou čárou rukou.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Neal Maupay.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Amadou Onana.
     
    86
    Dwight McNeil táhl brejk levou stranou. Věřil si na Lewise Dunka, který ale zapracoval tělem a balón vybojoval pro sebe.
     
    85
    Alexis Mac Allister viděl nabíhajícího Pascala Große, ale přecenil jeho rychlostní schopnosti, ani na dlouhou nohu na míč nedosáhl.
     
    84
    Brighton pokračuje v kombinaci na útočné polovině. Alexis Mac Allister zkusil oblouček na Evana Fergusona, úřadoval Yerry Mina.

    Milan Huppert

    Branky: 79. Mac Allister – 1. A. Doucouré (Calvert-Lewin), 29. A. Doucouré (McNeil), 35. Steele (vla.), 76. McNeil (Iwobi), 90+6. McNeil (Onana)

    Karty:   21. Dunk (BRN) – 18. Mina (EVE), 25. Gueye (EVE), 45+3. Calvert-Lewin (EVE), 56. A. Doucouré (EVE), 80. Onana (EVE)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 18:5. Rohy: 15:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:13.
    Brighton & Hove Albion: Steele – Caicedo, Webster (46. Colwill), Dunk (C), Estupiñán – Groß, Mac Allister – Buonanotte (46. March, 77. Gilmour), Undav (46. Enciso), Mitoma – Welbeck (46. E. Ferguson).
    Náhradníci: R. Sánchez – Ayari, Moran, van Hecke.

    Trenér: Roberto De Zerbi

    Everton FC: Pickford (C) – N. Patterson, Mina, Tarkowski, Mykolenko – Garner, Gueye (87. Onana) – Iwobi, A. Doucouré, McNeil – Calvert-Lewin (87. Maupay).
    Náhradníci: Begović – Coady, T. Davies, D. Gray, Holgate, Keane, Simms.

    Trenér: Sean Dyche

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Scholes

    Diváci: 31 567
    thejrc.org