Třinec – Sparta B 2:2 (kon.) | Dukla Praha – Karviná 0:3 (kon.) | Vlašim – Vyškov 0:1 (kon.)
Prostějov – Líšeň 2:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
0:3 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 13.05.2023, 14:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Přeci jen ještě zajímavá šance pro Pražany. Nedůraznosti v defenzivě Karviné se snažil využít Jiří Hrubeš, který napálil odražený míč z hranice vápna levačkou jen těsně vedle bližší tyče.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Dominik Soukeník, přichází Michal Papadopulos,
    ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Jaroslav Mihalík.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Adeleke Akinyemi, přichází Aboubacar Traore,
    ze hřiště odchází Sebastian Boháč, přichází Lucky Ezeh.
     
    74
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Ondřej Ullman,
    ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Martin Douděra.
     
    73
    Karviná právě vstřelila branku!
    Je tu hattrick a ADELEKE AKINYEMI si užívá oslavy s kotlíkem hostujících fanoušků! Další povedený karvinský brejk. Nigerijský útočník dostal přihrávku na hranici šestnáctky a placírkou zamířil přesně k pravé tyčce. Rada se natahoval marně. Zdá se, že je definitivně rozhodnuto.
     
    70
    Dukla se ještě snažila o snížení! Po pěkné kombinaci na levé straně se sám před gólmanem zjevil Jiří Hrubeš, zakončoval však poměrně z úhlu a ránu mezi nohy si Jíří Ciupa pohlídal.
     
    67
    Karviná právě vstřelila branku!
    Fatální chyba domácího Kozla při rozehrávce a naděje Dukly na bodový zisk se tenčí! ADELEKE AKINYEMI je dnešním nepostradatelným karvinským hrdinou. Zajistil penaltu, přesilovku i oba góly. Hosté vystihli přihrávku Pražanů a a poslali nigerijského útočníka do samostatného úniku. Akinyemi si rychlou kličkou obhodil vyběhnutého Radu a poté už mu zbývalo jen trefit opuštěnou svatyni.
     
    66
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází David Moses, přichází Daniel Bartl.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Jiří Piroch). Budínský šel do akce jeden na jednoho proti Pirochovi. Nasadil mu příkladné jesličky a kapitán Dukly hasil situaci faulem rukama. Přímý kop pro Karvinou jen pár metrů za šestnáctkou, ale z úhlu.
     
    57
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Lukáš Buchvaldek.
     
    54
    Další tutovka Slezanů! Moses se dobře protáhl po pravé straně a přihrál pod sebe aktivnímu Akinyemimu, který se z deseti metrů opřel do balonu a napálil břevno! Akce Karviné ještě pokračovala, Málek dostal nabito proti noze, ale z hranice šestnáctky o kousek minul levou tyčku.
     
    45+3
    Ovšem byla to Karviná, která si z brejku vytvořila další tutovku! Pěkného přenechání míče využil Moses, který poté přihrával do vápna naběhnutému Memićovi. Ten se mrzi dvěma obránci dostal ke střele z první, ale zblízka trefil jen gólmana Radu.
     
    45+1
    Dukla měla k dispozici rohový kop. Na Moulisův centr na přední tyč si naskočil Daniel Krch a byla z toho asi největší šance Pražanů. Míč však prolétl těsně nad Ciupovou brankou.
     
    38
    Karviná nedrží tolik míč, ale když už ano, dostává se do šancí. Mikuš centroval z pravé strany a po míči se natahoval Memić. Balon ve složité situaci odvracel obránce Krch, který míč jen lízl a nasměroval ho těsně vedle levé tyčky! Roh pro Slezany.
     
    36
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Marek Červenka, přichází Jiří Hrubeš, jasná reakce na červenou kartu Zapletala.
     
    30
    Filip Rada drží naděje Dukly! Zneškodnil totiž karvinskou penaltu z nohy Lukáše Budínského. Vystihl směr střel, skočil ke své levé tyčce a rukou vyškrábl balon mimo branku.
     
    29
    Slezané odvrátili rohový kop a nastartovali další smrtící brejk! Akinyemi dostal přihrávku za všechny obránce, v tísni sice na první pokus Filipa Radu nepropálil, ale dostal se k dorážce hlavičkou. Přeloboval Radu a míč mířil pod břevno, obránce Michal Zapletal však udělal velkou hloupost. Balon vyrazil rukou, za což dostává přímou červenou kartu. Navíc penalta pro hosty.
     
    29
    Penalta pro Karvinou!
     
    15
    Mohlo to být 2:0 pro Karvinou! Rajmund Mikuš si chystal centr z pravé strany, míč netrefil vůbec ideálně, a právě to překvapilo Filipa Radu! Balon se snášel pod břevno a domácí gólman se musel pořádně natáhnout, aby ho vytěsnil mimo tři tyče.
     
    5
    Karviná právě vstřelila branku!
    Zdánlivě neškodný odkop končí úvodním gólem zápasu! Pražané naprosto propadli a Karvinští mířili do brejku dvou proti jednomu. A sehráli to parádně. Jaroslav Málek si několikrát vyměnil míč s ADELEKE AKINYEMIM, který už zakončoval placírkou do prázdné branky. Rada byl naprosto bez šance.

    Matěj Vybíral

    Branky: 5. Akinyemi, 67. Akinyemi, 73. Akinyemi

    Karty:   65. Piroch (DUK)   29. M. Zapletal (DUK)

    Neproměněná penalta: 30. Budínský (KAR), brankář Rada zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 9:10. Rohy: 8:6.
    FK Dukla Praha: Rada – Barac, Piroch (C), Krch, M. Zapletal – Moulis (74. Douděra), Havelka (74. Ullman), Kozel, Šebrle (57. Buchvaldek) – Červenka (36. Hrubeš), Matějka.
    Náhradníci: Šťovíček – Lehký, F. Matoušek.

    Trenér: Jiří Vágner

    MFK Karviná: Ciupa – Moses (66. Bartl), Soukeník (84. Papadopulos), Bederka, Antovski – Budínský (C), Boháč (77. Ezeh) – Mikuš, Málek (84. Mihalík), Memić – Akinyemi (77. Traore).
    Náhradníci: Neuman – Rezek.

    Trenér: Lubomír Luhový

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Arnošt

    Diváci: 1265
    thejrc.org