Francie – Rakousko 2:1 (po pr.) | Švýcarsko – Slovinsko 7:0 (kon.) | Maďarsko – Dánsko 1:3 (kon.)
Norsko – Kazachstán 3:4 (1:2 po s.n.) | Německo – Finsko 3:4 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 2:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Slovinsko
Sobota 13.05.2023, 11:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z prvního dnešního utkání hraného v Rize od nás vše, příjemnou sobotu z Lotyšska přejí Tomáš Chalupa a Filip Prokeš. (13:37:31)
     
    Švýcaři do letošního mistrovství vstupují jednoznačným vítězstvím a Slovinsku se jim podařilo nastřílet sedm branek. Vyrovnaných bylo pouze prvních deset minut, po slepených brankách Malgina a Mosera ze 13. a 14. minuty už ale měl favorit zápas zcela pod kontrolou.

    Ve druhé a třetí třetině už se řešilo pouze to, z jak vysokého vítězství se tým kouče Fischera bude radovat. Nakonec Krošelj kapituloval celkem sedmkrát. Slovinsko pohřbilo především šest dvouminutových trestů, po kterých hned pětkrát inkasovalo.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Švýcarsko – Denis Malgin
    Slovinsko – Nik Simšič
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Švýcarskou kombinaci Slovinci zachytili poblíž vlastní branky a vyhazují kotouč až směrem k Genonimu. Skóre zápasu už se tak měnit nebude.
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Slovinsko:
    Blaž Tomaževič – 2 min., podrážení.
     
    58:30
    Zblízka se ještě Genonimu snažil čisté konto sebrat Žiga Panče, ale ani nyní se Slovinci nedočkali.
     
    58:00
    Ze zápasu zbývá odehrát poslední dvě minuty.
    57:05 Christoph BERTSCHY - 7:0
     
    57:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Sedm kulí jako v Sarajevu! Slovinci vyrobili hrubku za vlastní brankou, kde se kotouče zmocnil Calvin Thürkauf. Ten poté přihrál připravenému CHRISTOPHU BERTSCHYMU, který zblízka nadvakrát překonal Gašpera Krošelje. Asistence: Calvin Thürkauf.
     
    56:12
    Haas sice ztratil kotouč, ale zaskočil za něj Fora, který problémy za švýcarskou brankou vyřešil.
     
    55:44
    Švýcarsko se v tuto chvíli hokejem vyloženě baví a předvádí pohlednou kombinaci v pásmu Slovinska. Všichni přítomní aktéři si dobře uvědomují, že o vítězi už je dávno rozhodnuto.
     
    55:05
    Také tentokráte se Slovinci branky nedočkají. Po zisku se ke střele dostal Jan Drozg, ale na poslední chvíli ztroskotal na švýcarských obráncích, jenž se dokázali do hry vrátit.
     
    54:15
    Vzápětí ovšem přišla z mezikruží nebezpečná rána Roberta Saboliče. Ta letěla někam mezi betony, Genoni ovšem mezírku utěsnil a čestné brance zabránil.
     
    54:00
    Ze strany Slovinců už je to spíše křeč. Svěřenci kouče Kopitara se ještě snaží něco vymyslet, ale příliš se jim to nedaří.
     
    52:50
    Švýcarští fanoušci teď v hledišti vytvářejí pěknou kulisu a vysoké vedení své reprezentace si náležitě užívají.
     
    52:10
    Po šikovném uvolnění se ke střele z dobré pozice na hraně levého kruhu dostal Dario Simion. Tváří v tvář Krošeljovi neuspěl.
     
    51:48
    Sedmou branku a zároveň svůj hattrick mohl přidat Malgin. Na levé straně měl dobrou rychlost, mezi tři tyče se ale jeho projektil nevešel.
     
    51:16
    Švýcaři jsou stále při chuti. Christian Marti chtěl přidat další branku, ale v cestě mu stál pozorný Krošelj.

    Tomáš Chalupa

    Filip Prokeš

    Branky a nahrávky: 13. Malgin (Kukan, Haas), 14. Moser (Corvi, Herzog), 33. Niederreiter (Malgin, Haas), 42. Malgin (Simion), 44. Thürkauf (Loeffel), 51. Miranda (Richard, Bertschy), 58. Bertschy (Thürkauf)


    Švýcarsko: Genoni (Mayer) – Marti (A), Kukan, Moser, Glauser, Geisser, Loeffel, Fora – Niederreiter (C), Corvi, Herzog – Senteler, Malgin, Ambühl (A) – Miranda, Haas, Simion – Thürkauf, Richard, Bertschy.
    Trenér: Patrick Fischer

    Slovinsko: Krošelj (Gračnar) – Gregorc, Pavlin (A), Magovać, Čepon, Štebih, Mašič, Crnovič – Urbas (C), Jeglič, Verlič – Sabolič, Tičar (A), Kuralt – Drozg, Simšič, Ograjenšek – Zajc, Pance, Čimžar – Tomaževič.
    Trenér: Matjaž Kopitar

    Rozhodčí: Heikkinen, Langin – Hynek, Nothegger
    bahis siteleri