Opava – Prostějov 1:1 (kon.) | Jihlava – Příbram 1:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
1:1 (1:0)
1. SK Prostějov
Pátek 19.05.2023, 17:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    "Bojujte za Slezský," ozývá se z tribun. David Zbožínek mezitím vyfasoval žlutou kartu. Zřejmě poslední standardka pro Opavu.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jakub Bolf, přichází David Zbožínek.
     
    88
    Skóre se mohlo měnit i na druhé straně! Robert Bartolomeu sklepl v souboji míč Davidu Píchalovi. Jeho přízemní dělovku přizvedl Lasák nad branku!
     
    87
    Jakub Yunis se v letu natáhl po křižném centru. Z voleje balon do branky neumístil. Zničehonic dobrá šance pro Opavu.
     
    83
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil ROBERT BARTOLOMEU a ranou k levé tyči vyrovnal na 1:1. Lasák směr střely vystihl, na balon přesto nedosáhl.
     
    81
    Po faulu Solomona Omaleho na Ondřeje Chvěju v pokutovém území bude Prostějov kopat penaltu!
     
    77
    Adam Rychlý teď u postranní čáry ostře zajel skluzem do Jakuba Bolfa. Ten se jen stěží zvedá na nohy. Zasloužená žlutá karta.
     
    76
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jarmil Blahuta, přichází Martin Vlachovský.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Miloš Kopečný.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází Tomáš Rataj.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Patrik Haitl, přichází Jakub Yunis.
     
    63
    Na trávníku zůstal ležet po střetu s protihráčem Adam Rychlý. Prostějovští pokračovali v akci, za což si z ochozů vysloužili pískot. Následně ještě musel rozhodčí hasit menší rozmíšku, z níž vzešla žlutá karta pro Davida Píchala.
     
    62
    Rozjíždějící se protiútok Prostějova utnul na polovině hřiště žlutým faulem Solomon Omale.
     
    55
    Jan Schaffartzik se střetl za půlící čárou s Patrikem Haitlem a byla z toho menší strkanice. Hostující kapitán inkasoval žlutou kartu. Tu dostal také Samuel Šigut, jenž chvíli předtím udeřil v souboji do tváře Jana Koudelku.
     
    50
    Samuel Šigut si na pravém křídle obhodil Koudelku a nasadil k bleskovému sprintu. Poradil si i s Bartolomeuem, jenž ho lehce přidržel za dres. Scházelo jediné – adresovat před branku přesnější přihrávku. Ta totiž skončila v zámezí.
     
    48
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Adam Ščudla, přichází Michal Bílek.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Martin Rolinek, přichází Ondřej Chvěja.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Michal Stříž, přichází David Píchal.
     
    40
    Chybělo málo a bylo srovnáno! Ve vápně Opavy se zjevili Robert Bartolomeu a Jakub Bolf, obě zakončení z nebezpečných pozic byla ale zblokována. Nakonec ještě hlavičkoval Tomáš Malec zleva do vnější levé tyče. Teď stáli při Slezanech všichni svatí.
     
    37
    Adam Rychlý vysunul do samostatného úniku Petra Rybičku. Diváci vstávali ze sedaček, dloubák domácího forvarda byl ale příliš pomalý, a tak jej nakonec jeden z hostů dokázal u levé tyče odvrátit. Kdyby vedla Opava v tuto chvíli 4:0, nikdo by nemohl říci ani popel. Ale jak známo, na kdyby se ve sportu nehraje.
     
    24
    Někteří fanoušci už se radovali z gólu. Prostějovští si nepohlídali na zadní tyči Jegora Cykala. Jeho hlavičku ale Luděk Vejmola zázračně vyrazil! Obrovská šance.
     
    22
    Samuel Šigut potáhl balon po pravém křídle a hledal před brankou Adama Ščudlu. Ten na míč nedosáhl, akce ale pokračovala a vygradovala nebezpečnou střelou Jana Kadlece zleva na bližší tyč. Luděk Vejmola musel do rozkleku a vyrazil na rohový kop.
     
    18
    Centr z pravé strany odhlavičkoval ven z vápna ex-opavský Jan Schaffartzik. Poté napřáhl k odvážně střele Solomon Omale, jenž je ve slezské metropoli naopak na hostování právě z Prostějova. Hezká rána prosvištěla vedle pravé tyče.
     
    12
    Následnou standardku rozehrál centrem zleva na zadní tyč sám faulovaný Haitl. Jiří Janoščín hlavičkoval těsně vedle bližší tyčky. V ochozech to jen zahučelo. Skvělá možnost na pojištění vedení pro Opavu.
     
    5
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané jdou velmi rychle do vedení! SAMUEL ŠIGUT se v souboji jeden na jednoho zbavil na pravém okraji šestnáctky protihráče, uvolnil se a napřáhl k přízemní střele na zadní tyč. Hezká individuální akce v podání rychlonohého opavského šikuly.

    Filip Lefenda

    Branky: 5. Šigut – 83. Bartolomeu (pen.)

    Karty:   55. Šigut (OPA), 62. Omale (OPA), 77. Rychlý (OPA) – 55. Schaffartzik (PRO), 63. Píchal (PRO), 90+5. Zbožínek (PRO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:12. Rohy: 9:2.
    Slezský FC Opava: Lasák – Cykalo, Helebrand, Janoščín (C), Kadlec – Šigut (69. Kopečný), Rychlý, Omale, Ščudla (48. Bílek) – Rybička (69. Rataj), Haitl (69. Yunis).
    Náhradníci: Číž – Vincour, Gorčica.

    Trenér: Miloslav Brožek

    1. SK Prostějov: Vejmola – Bolf (90+3. Zbožínek), Gábriš, Bialek, Blahuta (76. Vlachovský) – Schaffartzik (C), Bartolomeu, Stříž (46. Píchal), Koudelka, Rolinek (46. Chvěja) – Malec.
    Náhradníci: Krynskyj – Gouamene, Navrátil.

    Trenér: Michal Šmarda

    Rozhodčí: Berka – Vodrážka, Žurovec

    Diváci: 1540
    bahis siteleri