West Ham – Leeds 3:1 (kon.) | Brighton – Southampton 3:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:0 (kon.)
konec
West Ham United
3:1 (1:1)
Leeds United
Neděle 21.05.2023, 14:30 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 10:9. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:11. (16:41:14)
     
    West Ham má po postupu do finále Evropské konferenční ligy další důvod k oslavě, protože v rámci 37. kola Premier League na domácím hřišti porazil Leeds 3:1 a definitivně tak stvrdil setrvání v nejvyšší anglické soutěži.

    Do vedení se přitom dostali hosté zásluhou povedené rány Rodriga ze 17. minuty, ale od té doby už stříleli do černého jenom domácí. Ještě před odchodem do kabin srovnal kapitán Declan Rice, načež ve druhé půli dokonal v 72. minutě obrat Jarrod Bowen a otevřené obrany využil v nastaveném čase ke třetímu vstřelenému gólu střídající Manuel Lanzini.

    Svěřenci kouče Moyese si vítězstvím polepšili na čtrnácté místo a jak již bylo zmíněno, mají jistotu záchrany. Leeds je naopak ve velkých problémech, protože figuruje na prvním sestupovém osmnáctém místě, takže v posledním kole doma musí neprodleně porazit Tottenham, a zároveň doufat v zaváhání Evertonu v domácím klání s Bournemouthem.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    West Ham pokračoval na míči a po centru zleva se Lucas Paquetá opřel do rány akrobaticky. Balón netrefil dobře, brankář Joel Robles vzápětí zabránil v dorážce Divinu Mubamovi.
     
    90+8
    Lucas Paquetá právě doplatil na nesobeckost. Od poloviny hřiště postupoval sám na bránu, jenže počkal na doplnění od Declana Rice, jemuž nahrál za paty! Útok dvou na gólmana tedy čtvrtým gólem neskončil.
     
    90+7
    Zprava centroval Wilfried Gnonto, jenže mimo dosah ve vápně přítomných spoluhráčů, domácí budou vhazovat.
     
    90+6
    Znovu došlo k přezkoumání celé situace. Jednalo se o těsnou záležitost, videorozhodčí došel k závěru, že asistující Lucas Paquetá v ofsajdu nestál. Gól platí!
    90+4. Manuel LANZINI - 3:1
     
    90+4
    West Ham právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, tři body bude brát West Ham! Lucas Paquetá se od pravé lajny krásně prokličkoval až do vápna, kde vyřadil ze hry ještě Kristensena a před bránu nabil MANUELU LANZINIMU, Argentinec se z bezprostřední blízkosti nemýlil.
     
    90+4
    Na pozici útočníka se vytáhl Robin Koch, jenž šikovně prodlužoval za sebe a Thilo Kehrer měl co dělat, aby na zádech udržel Rodriga.
     
    90+4
    Střídání v týmu West Ham United:
    ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Divin Mubama.
     
    90+3
    Střídání v týmu West Ham United:
    ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Benjamin Johnson.
     
    90+2
    Nyní už se Sam Greenwood k balónu dostal. Centroval na přední tyč, tento prostor měl pod kontrolou Ital Angelo Ogbonna.
     
    90+1
    Marc Roca dlouhou a vysokou nahrávkou hledal Sama Greenwooda, proti němuž si Vladimír Coufal dle úsudku arbitra Bankese počínal čistě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Jarrod Bowen se zbavil Kristensena, načež vysunul do tutovky Dannyho Ingse, který místo rány z první zbytečně zkoušel kličku do protipohybu Kocha, hostující stoper se nachytat nenechal a míč získal pro sebe.
     
    88
    Následoval rohový kop, který ke srovnání nevedl. Robin Koch si navíc o pár vteřin později vykoledoval žlutý kartónek po vzdušném souboji s Coufalem.
     
    87
    O pozornost se přihlásil Rodrigo. Zdánlivě ukličkoval Thila Kehrera, ale německý stoper nakonec zvládl zblokovat střelu na rohový kop.
     
    86
    Sam Greenwood hledal zajímavým nákopem za obranu Wilfrieda Gnonta, jenže proti míči se rozběhl i brankář Łukasz Fabiański a byl u něj jako první.

    Milan Huppert

    Branky: 31. Rice (Bowen), 72. Bowen (Ings), 90+4. Lanzini (Paquetá) – 17. Rodrigo (McKennie)

    Karty:   65. Paquetá (WHU) – 80. Summerville (LDS), 82. Rodrigo (LDS), 88. Koch (LDS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 10:9. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:11.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, Zouma (46. Kehrer), Ogbonna, Emerson – Souček, Rice (C) – Bowen (84. Lanzini), Paquetá, Fornals (90+3. Be. Johnson) – Ings (90+4. Mubama).
    Náhradníci: Aréola – Antonio, Benrahma, Cornet, Cresswell.

    Trenér: David Moyes

    Leeds United: Robles – Kristensen, Koch, Wöber – Ayling (C), McKennie (84. Roca), Forshaw (62. Aaronson), Struijk (84. S. Greenwood) – Rodrigo, Bamford (34. Gnonto), Harrison (62. Summerville).
    Náhradníci: Meslier – Cooper, Mullen, Rutter.

    Trenér: Sam Allardyce

    Rozhodčí: Bankes – Smart, Greenhalgh
    thejrc.org