Německo – Maďarsko 7:2 (kon.) | Slovinsko – Slovensko 0:1 (kon.) | USA – Francie 9:0 (kon.)
Česko – Švýcarsko cz 2:4 (kon.)
konec
Česko
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Švýcarsko
Neděle 21.05.2023, 19:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání o první místo v české skupině je u konce a dopadlo lépe pro Švýcarsko. Češi šli do vedení po brance Romana Červenky, jenže švýcarský celek rychle kontroval v přesilovce gólem Romaina Loeffela. O výhře rozhodl soupeř ve druhé třetině, když se dvakrát před brankou prosadil Andres Ambühl. Češi měli své šance, ale v prostřední části ani jednou neskórovali. To se povedlo až v té třetí, když se svou osmou trefou na turnaji zapsal do statistik Dominik Kubalík. Vypadalo to, že to v závěru bude drama a Češi se požehnou za vyrovnáním, jenže naděje rychle uhasil v 56. minutě Tanner Richard. V úplném závěru to zkoušel národní tým bez brankáře, ale nedokázal se udržet v útočném pásmu a ke kontaktní brance, nebo vyrovnání už nedošlo. Švýcaři tak berou tři body a mají jistotu, že ovládnou skupinu hranou v Rize.
    To je pro dnešek vše. Česká reprezentace má den pauzu, ale textové přenosy ne a my se na vás budeme těšit opět zítra. (21:41:50)
    Napínavý duel nakonec vyhráli Švýcaři a zajistili si první místo ve skupině
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko: Michal Kempný
    Švýcarsko: Andres Ambühl
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Čechům se nedaří udržet v útočném pásmu.
     
    59:10
    Švýcarům se opět povedlo získat puk a do prázdné mířil Nino Niederreiter, ale ani on netrefil branku.
     
    58:05
    Gaëtan Haas se dostal s pukem do útočného pásma. Český brankář už je na střídačce, takže stačilo trefit prázdnou branku, jenže on zamířil do tyčky.
     
    57:25
    Kubalíkovi se nepodařilo obejít soupeře při přechodu do útočného pásma a Švýcaři vyhazují do bezpečné vzdálenosti.
     
    56:27
    Po špatné střele Romaina Loeffela se dostal puk za branku, odkud jej vyváží Kempný do středního pásma.
    55:40 Tanner RICHARD - 2:4


     
    55:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská hrubka české obrany vede k dalšímu švýcarskému odskočení! Riat si všiml zaváhání Košťálka, vzal si puk, nahrál Moserovi a ten rychle našel TANNERA RICHARDA, který už měl lehkou práci. Langhamer byl totiž podobně překvapen jako další čeští hráči a na Richarda tak již číhala odkrytá brána. Asistence: Janis Moser, Damien Riat.
    55:09 Mayer vyhrál další souboj s Kubalíkem
     
    55:09
    Dominik Kubalík vypíchl puk na útočné čáře a šel sám na brankáře. Pokusil se zakončit mezi betony, ale Mayer stihl ucpat mezeru.
     
    54:23
    Gaëtan Haas je u mantinelů hodně agresivní. Teď doslova sundal Daniela Voženílka, který si to nenechal jen tak líbit.
     
    54:00
    Češi chtěli opět rychle přejít do ofenzivy, jenže Beránek se neprosmýkl přes obránce na modré čáře a jsou to Švýcaři, kteří mohou útočit.
     
    52:41
    Voženílek vybojoval útočné pásmo a předal puk na modrou čáru, odkud pálil Jan Košťálek. Mayer toho příliš neviděl, ale zvládl zasáhnout a puk vyrazit před sebe.
    52:14 Dominik KUBALÍK - 2:3


     
    52:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama bude! Český tým využívá přesilovku a nemůže to ani být nikdo jiný než DOMINIK KUBALÍK, kdo se prosazuje po přihrávce Romana Červenky z první zcela nekompromisně pod břevno. Stává se tak nejlepším českým střelcem na jednom šampionátu v historii! Asistence: Roman Červenka, Michal Kempný.
     
    51:50
    Švýcarům se rychle po vhazování daří odpálit kotouč až za českou branku.

    Matouš Vojáček

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 7. Červenka, 53. Kubalík (Červenka, Kempný) – 13. Loeffel (Fiala, Hischier), 24. Ambühl (Corvi, Kukan), 29. Ambühl (Fiala, Malgin), 56. Richard (Moser, Riat)


    Česko: Langhamer (Hrubec) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka, Kubalík (A) – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Špaček, Tomášek – Voženílek, Zohorna, Lenc – Kaut.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Švýcarsko: Mayer (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Fora, Marti, Loeffel, Geisser – Niederreiter (C), Hischier (A), Corvi – Fiala, Malgin, Ambühl – Miranda, Haas (A), Simion – Herzog, Richard, Riat – Senteler.
    Trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: Kaukokari, Macfarlane – Hautamaki, Wyonzek

    Diváci: 7150
    bahis siteleri