Mallorca – Valencia 1:0 (kon.) | Osasuna – Ath. Bilbao 2:0 (kon.)
konec
RCD Mallorca
1:0 (0:0)
Valencia CF
Čtvrtek 25.05.2023, 19:30 • Visit Mallorca Estadi (Palma de Mallorca) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:35:04)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:12.
     
    Dvě kola před koncem sezóny Valencia stále není definitivně zachráněna. Na třináctém místě má na osmnáctý Valladolid jen dva body k dobru, zatímco jedenáctá Mallorca je na tom o sedm bodů lépe.
     
    Máme za sebou předposlední utkání 36. kola LaLigy. Mallorca v něm častěji bránila, ale jedna skvěle sehraná akce z 64. minuty jí přinesla vítězný gól z hlavy kosovského útočníka Muriqiho. Valencii bylo napočítáno patnáct střeleckých pokusů, z toho jen dva reálně zaváněly gólem. V první půli poslal Diego López míč kousek vedle branky, kdežto střídajícímu Kluivertovi v 80. minutě neudělal radost zákrok Rajkoviće.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Diakhaby hlavou prodlužoval nákop dovnitř vápna. Tam se Marí srazil s Cavanim a Rajković se tím pádem nemusel strachovat o ztrátu čistého konta.
     
    90+5
    Ještě jedna standardka pro hosty. V souboji s Castillejem za žlutou kartu fauloval Antonio Sánchez, takže se ho nebude týkat zápas dalšího kola na půdě Barcelony.
     
    90+4
    Na nákop Andrého Almeidy nikdo v bílém nereagoval. Výjimkou byl srbský gólman Mallorcy, jenž si vysloužil velký potlesk.
     
    90+3
    A znovu faul v neprospěch Valencie. Albero Marí přejel nohy Baby a v polovině nastaveného času spatřil žlutý trest.
     
    90+2
    Vysunutý Mouctar Diakhaby se při čekání na míč nechal předskočit Valjentem. Slovenského obránce fauloval a Valencia přichází o spoustu času.
     
    90+1
    Ze standardních situací Valencia ještě nic nepředvedla. Nezměnil to ani tento roh, při kterém Rajković krapet ublížil spoluhráči Pratsovi.
     
    90
    Nastavuje se 5 minut.
     
    89
    Diakhaby se pustil do ofenzivního dobrodružství. Muriqi ho nestíhal, ale z centru do pokutového území resultuje pouze rohový kop.
     
    88
    Cavani se přes zpevněného stopera nedostal k centru Foulquiera. Mallorca zakopla balon do autu a po další várce soubojů ho má pod kontrolou.
     
    87
    V reakci na přízemní pokus na ose volného Baby musel na zem také hostující gólman Giorgi Mamardašvili. Žádný drtivý tlak Valencie se nekoná.
     
    86
    Čerstvý Josep Gayá se nezdráhal obětavě vrhnout do prudké střely Andrého Almeidy. Míče se dotkl nohou a přesměroval ho k rukavicím Rajkoviće.
     
    85
    Na chvíli se přiostřilo. Po sérii tvrdých střetů reagoval rozhodčí Alejandro Hernández Hernández až na zákrok na domácího Babu.
     
    84
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Thierry Correia, přichází Dimitri Foulquier.
     
    83
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Dani Rodríguez, přichází Josep Gayá.

    Michal Břuchanský

    Branky: 64. Muriqi (I Kang-in)

    Karty:   8. Kadewere (MLR), 12. I Kang-in (MLR), 39. D. Rodríguez (MLR), 90+5. A. Sánchez (MLR) – 83. Cavani (VAL), 90+3. Kluivert (VAL)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:12.
    RCD Mallorca: Rajković – Valjent, Hadžikadunić (76. Morlanes), Copete – Maffeo, Baba, D. Rodríguez (C) (83. Gayá), Kadewere (66. Prats) – Ndiaye (46. J. Costa), I Kang-in (83. A. Sánchez) – Muriqi.
    Náhradníci: Greif, Román – Ma. Fernández, G. González, Grenier, Llabrés, Án. Rodríguez.

    Trenér: Javier Aguirre

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia (84. Foulquier), Diakhaby, Paulista, Gayà (C) – N. González (66. Kluivert), Guerra – D. López III (66. Castillejo), Almeida, Lino (75. Marí) – Duro (75. Cavani).
    Náhradníci: Doménech – Guillamón, Lato, Moriba, Özkaçar, F. Pérez, J. Vázquez.

    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: Herández – Pérez, Rojo

    Diváci: 14 631
    thejrc.org