USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
USA
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 25.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je od nás z Nokia Arény pro tuto chvíli vše. Loučí se dvojice komentátorů ze Zlína Lukáš Mihal a David Jabůrek. (17:36:34)
     
    České trápení je u konce. Čtvrtfinále s USA se ani jinak popsat bohužel nedá. Jedna obdržená branka v každé třetině vedla k jasnému skonu poměrem 3:0. V naprosto tiché atmosféře, jež neměla s bojem o semifinále na mistrovství světa nic společného, se národní tým nebyl schopný dostat vlastně ani do větší šance, natož skórovat. Američanům pomohlo i trochu štěstí, třeba když se hned při prvním gólu puk odrazil hned od dvou českých obránců. Do semifinále však postupují zcela zaslouženě. Svěřencům Kariho Jalonena naopak cesta turnajem končí a mluvit lze jednoznačně o velkém neúspěchu. Češi si totiž neporadili s jediným větším soupeřem, navíc podlehli i Lotyšsku a trápili se třeba se Slovenskem či Norskem.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 34 – 15
    Zásahy brankářů: 15 – 31
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    Tři nejlepší hráči české reprezentace

    Karel Vejmelka – brankář
    Michal Kempný – obránce
    Dominik Kubalík – útočník
     
    Nejlepší hráči utkání

    USA: Matt Coronato
    Česko: Tomáš Dvořák
    Český tým se po porážce od USA s MS loučí ve čtvrtfinále
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    V posledních sekundách je to totální trápení. Český národní tým bohužel skončí na tomto mistroství světa ve čtvrtfinále.
     
    59:10
    Češi nejsou schopni v závěru ani přes hru v šesti absolutně vymyslet kloudnou akci. Od národního týmu je naprostá mizérie a trápení.
     
    58:50
    Rocco Grimaldi se také mohl prosadit, před bránu se ale nenatlačil. Alespoň tak koupil další sekundy v útočné třetině.
     
    57:53
    Mohlo být definitivně rozhodnuto, protože po zblokované střele Romana Červenky posílal kotouč do prázdné klece Tyler Kleven, na poslední chvíli se však vrátil jeden z českých hráčů a zabránil jasnému gólu!
     
    57:49
    Českou marnost podtrhuje Kubalíkova střela od modré, která mu ale vůbec nevyšla a puk ujel sotva dva metry naprosto mimo.
     
    57:25
    Puk se odrazil zřejmě od Ondřeje Beránka někam do prostoru mezi střídačkami. Buly ve středovém kruhu.
     
    57:21
    Oddechový čas pro Česko.
     
    57:10
    Kundrátek jen nahodil za americkou bránu, kde byl však nejrychleji Samberg, jenž vyhazuje českou reprezentaci zase ven z pásma.
     
    56:30
    Vejmelka opustil svou bránu, český tým to zkouší v šesti bruslařích!
     
    56:23
    Nejspíš už je dobojováno. Čeští hráči se dopředu příliš neženou a Karel Vejmelka musí dlouho čekat za svou klecí na spoluhráče, kterému by mohl předat puk.
     
    55:52
    T.J. Tynan při své střele dokonce vystřelil hokejku Michala Jordána. Možná kvůli tomu zakončení nebylo příliš nebezpečné, Karel Vejmelka ho bez problémů lapil.
     
    55:23
    Špaček si extrémně nepříjemně a zcela nezaviněně zkroutil nohu při brždění v útočném pásmu a doslova odkulhal na českou střídačku.

    Lukáš Mihal

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 13. Coronato (Hutson, Mackey), 29. Perbix (Grimaldi), 50. Gauthier (Tynan)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – Grimaldi, Bonino (C), A. Tuch (A) – Bjork, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan, Mazur – Farrell, Brown, Coronato – L. Tuch.
    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Zohorna, Kaut – Voženílek, Špaček, Tomášek – Lenc.

    Rozhodčí: Frandsen (DEN), Sewell (SWE) – Wyonzek (CAN), Yletyinen (SWE)
    thejrc.org