USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
USA
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 25.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:57 Cutter GAUTHIER - 3:0


     
    49:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tynan vyhrál buly v útočné pásmu, a to přímo pod sebe, kde stál CUTTER GAUTHIER. Ten se s ničím nerozpakoval a hned vystřelil, přičemž trefil naprosto perfektně pravý růžek Vejmelkovi brány. Český gólman vůbec nestačil zareagovat. Asistence: T.J. Tynan.
    28:53 Nick PERBIX - 2:0
     
    28:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    NICK PERBIX dává druhou branku Spojených států, a to z velmi nenápadné situace! Tento americký obránce totiž po vyhraném buly dostal puk na modrou čáru, udělal dva kroky vpřed a tahem spíše jen nahodil kotouč na českou bránu. Zamířil však přímo do šibenice a Vejmelka toho přes hlouček hráčů příliš neviděl. Asistence: Rocco Grimaldi.
    12:04 Matt CORONATO - 1:0


     
    12:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak to je hodně smolná branka pro český tým, na koně jde tedy USA! Češi dobře odolávali americkému náporu, Karel Vejmelka totiž úspěšně vyrazil pokus Lanea Hutsona. Puk si ale pak sebral MATT CORONATO, který ho okamžitě poslal do předbrankového prostoru. Tam našel brusli Michala Jordána, od které se kus gumy odrazil do sítě. Asistence: Lane Hutson, Connor Mackey.

    Lukáš Mihal

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 13. Coronato (Hutson, Mackey), 29. Perbix (Grimaldi), 50. Gauthier (Tynan)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – Grimaldi, Bonino (C), A. Tuch (A) – Bjork, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan, Mazur – Farrell, Brown, Coronato – L. Tuch.
    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Zohorna, Kaut – Voženílek, Špaček, Tomášek – Lenc.

    Rozhodčí: Frandsen (DEN), Sewell (SWE) – Wyonzek (CAN), Yletyinen (SWE)
    thejrc.org