USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
USA
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 25.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:53
    Mohlo být definitivně rozhodnuto, protože po zblokované střele Romana Červenky posílal kotouč do prázdné klece Tyler Kleven, na poslední chvíli se však vrátil jeden z českých hráčů a zabránil jasnému gólu!
     
    56:30
    Vejmelka opustil svou bránu, český tým to zkouší v šesti bruslařích!
    49:57 Cutter GAUTHIER - 3:0


     
    49:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tynan vyhrál buly v útočné pásmu, a to přímo pod sebe, kde stál CUTTER GAUTHIER. Ten se s ničím nerozpakoval a hned vystřelil, přičemž trefil naprosto perfektně pravý růžek Vejmelkovi brány. Český gólman vůbec nestačil zareagovat. Asistence: T.J. Tynan.
    49:54 Coronatova střela nadělala Vejmelkovi potíže
     
    49:54
    Mattu Coronatovi očividně jeden gól nestačil a nyní byl blízko k dalšímu! Díky své rychlosti se úspěšně dostal do mezikruží a odtud pořádně prověřil Karla Vejmelku, který se dlouho ohlížel, jestli mu kus gumy nevypadl!
    46:50 Vejmelka dobře utěsnil spodní rohy své branky
     
    46:50
    Když ale USA může, tak samozřejmě zahrozí! Nyní to demonstroval Matt Coronato, který kotouč získal kousek od české klece a okamžitě ho zkoušel zasunout do sítě, Karel Vejmelka ale ještě drží šance svého týmu!
    46:34 Zbořilova laxnost nabídla šanci Mazurovi
     
    46:34
    Jakub Zbořil udělal obrovskou chybu, jež mohla vést ke třetímu americkému gólu! Zcela zaspal a propustil kotouč do mezikruží, kde si jej našel Carter Mazur a pohotově zakončoval.
     
    43:44
    Vyloučení v týmu USA:
    Sean Farrell – 2 min., podrážení.
    40:15 Červenkovu střelu vytáhl DeSmith ramenem
     
    40:15
    Tak to mohl být vytoužený start třetí části pro českou reprezentaci! Roman Červenka totiž hned ujel celé americké defenzivě, ale střelou ke vzdálenější tyči si na brankáře stejně nepřišel!
    38:11 Špaček nedokázal procpat kotouč za DeSmithe
     
    38:11
    Casey DeSmith se konečně musel pořádně zapojit! Zakončení Davida Tomáška totiž srazil před odkrytou klec, kde vyčkával Michael Špaček, ale ten v klíčové pozici selhal!
    32:14 Kempný se přímo z trestné lavice málem dostal do šance
     
    32:14
    Američané sice většinu času strávili v útočném pásmu, ale nic nevymysleli a početní výhoda tedy velmi rychle skončila. Navíc Michal Kempný mohl jít hned do úniku, nakonec mu chyběla jen trocha štěstí.
     
    30:14
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Kempný – 2 min., držení.
    28:53 Nick PERBIX - 2:0
     
    28:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    NICK PERBIX dává druhou branku Spojených států, a to z velmi nenápadné situace! Tento americký obránce totiž po vyhraném buly dostal puk na modrou čáru, udělal dva kroky vpřed a tahem spíše jen nahodil kotouč na českou bránu. Zamířil však přímo do šibenice a Vejmelka toho přes hlouček hráčů příliš neviděl. Asistence: Rocco Grimaldi.
    28:22 Další nadějnou šanci českého týmu hatí opět nepřesná přihrávka
     
    28:22
    USA chybovalo při střídání, což mohli čeští hokejisté okamžitě potrestat. Na Ondřeje Beránka totiž směřovala přihrávka, a kdyby jí zpracoval, byl by sám před Caseyem DeSmithem. To se mu ale nepovedlo.
    22:07 Dobré šance českého týmu, DeSmith ale stále drží čísté konto


     
    22:07
    Dvě velké šance pro český mančaft! Nejprve z dálky pálil Michal Jordán, ale ten úspěšný nebyl. Podobně dopadl i Jakub Zbořil, který měl k dispozici bližší pozici k brance, Casey DeSmith ho ale úspěšně vychytal!
    18:33 Nadějnou možnost na brejk českého týmu pokazila nepřesná přihrávka
     
    18:33
    Zavánělo to pořádnou šancí, jenže nakonec selhala přípravná fáze! Nahození Connora Mackeho bylo sraženo přímo na hůl Jakuba Fleka, ten ihned vysílal do úniku Ondřeje Beránka, ale pas byl příliš dlouhý!
    12:04 Matt CORONATO - 1:0


     
    12:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak to je hodně smolná branka pro český tým, na koně jde tedy USA! Češi dobře odolávali americkému náporu, Karel Vejmelka totiž úspěšně vyrazil pokus Lanea Hutsona. Puk si ale pak sebral MATT CORONATO, který ho okamžitě poslal do předbrankového prostoru. Tam našel brusli Michala Jordána, od které se kus gumy odrazil do sítě. Asistence: Lane Hutson, Connor Mackey.
     
    08:57
    Dylan Samberg byl při napadání až příliš aktivní, protože strčil hůl pod nohy českého hráče, kterého podrazil. Dvě minuty si tedy odsedí na trestné lavici.
    06:04 První šanci zápasu měl Kubalík, ten ale trefil pouze DeSmithe
     
    06:04
    První větší šance českého národního týmu! Kubalík v jízdě na levém křídle přebral přihrávku a ujížděl vstříc americké bráně. Jeho pokus DeSmith ale dokázal vykrýt.

    Lukáš Mihal

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 13. Coronato (Hutson, Mackey), 29. Perbix (Grimaldi), 50. Gauthier (Tynan)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – Grimaldi, Bonino (C), A. Tuch (A) – Bjork, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan, Mazur – Farrell, Brown, Coronato – L. Tuch.
    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Zohorna, Kaut – Voženílek, Špaček, Tomášek – Lenc.

    Rozhodčí: Frandsen (DEN), Sewell (SWE) – Wyonzek (CAN), Yletyinen (SWE)
    thejrc.org