USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Německo
Čtvrtek 25.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Jonas Müller zkomplikoval Německu situaci a odpyká si dvouminutový trest za zdržování hry.
    58:20 Skvělý obranný zákrok jednoho ze Švýcarů
     
    58:20
    Kastner z mezikruží mohl rozhodnout, trefil ale jednoho z beků Švýcarska, který suploval brankáře!
    57:32 Soramies trefil tyč prázdné švýcarské branky
     
    57:32
    Samuel Soramies ujel Švýcarům, vystřelil a trefil z levého kruhu levou tyč!
    57:16 Německu pomohlo břevno
     
    57:16
    Nakonec se Švýcarsko prokombinovali k nebezpečné střele! Mezi kruhy měl moře času jeden z obránců, nakonec jeho rána orazítkovala břevno!
     
    50:41
    Bizarní situace! Po střele Německa od modré čáry vznikla poměrně nepřehledná situace a fanoušci za brankou se už začali radovat, dokonce zazněl i gólový klakson, ale puk se zřejmě v brance neocitl! Rozhodčí hru přerušili.
    44:25 Německo nadále drží svůj dvoubrankový náskok
     
    44:25
    Velký závar před brankou Německa! Po střele od modré kotouč poskakoval v brankovišti a za záda Niederbergera se hrací předmět snažil uklidit Tanner Richard. Netrefil ovšem ideálně a snížit se mu nepodařilo!
    38:27 Nico STURM - 1:3


     
    38:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je NICO STURM. Asistence: Wojciech Stachowiak.
    Šok pro Švýcary, euforie pro Němce! Vyhození Müllera se svezlo po mantinelu tak šťastně, že Stachowiak se ujal puku v přečíslení dva na jednoho. Poté na druhé straně předal puk NICO STURMOVI, kterému už jen stačilo kotouč umístit mimo dosah přesouvajícího se Mayera. Asistence: Wojciech Stachowiak, Jonas Müller.
     
    38:14
    Pronikající Marco Miranda byl na modré zastaven kolenem Maksymilianem Szuberem, jasný faul. Rozhodčí to nakonec posoudili jako nedovolené bránění, na dvou minutách pro německého zadáka to však nic nemění.
    37:51 John PETERKA - 1:2


     
    37:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    A Německo jde znovu do vedení! Leon Gawanke si vyměnil puk s Dominikem Kahunem, jenž zachytil rozjetého JOHNA PETERKU. Ten se rychlostí blesku objevil v mezikruží, zamíchal s pukem a poslal puk prudce do brány Robertu Mayerovi, který nedokázal rychle zareagovat. Asistence: Dominik Kahun, Leon Gawanke.
    37:12 Glauser našel pouze lapačku Niederbergera
     
    37:12
    Rychlý kontr hráčů v červeném! Pohotovou akci zakončoval z pravého kruhu nebezpečnou ranou Andrea Glauser, který nadělal Niederbergerovi poměrně dost problému. Nakonec si ale brankář Německa nadvakrát poradil lapačkou.
     
    31:01
    Hvězdný Moritz Seider v rohu kluziště přilepil na mantinel jednoho z hráčů Švýcarska a rozhodčí jeho zákrok vyhodnotili jako nedovolený. Po kontrole u videa je z toho trest na 5 minut a dokonce utkání! Velká komplikace pro Německo!
     
    29:45
    Rovnovážný stav hráčů na ledě nám ovšem vydržel pouze pár desítek sekund. Před brankovištěm soupeře totiž jednoho z hráčů Německa zasáhl vysokou holí Enzo Corvi. Tentokrát je to za dvě minuty.
     
    24:53
    Andres Ambühl si odpyká čtyřminutový trest za vysokou hůl. Němci si tak zahrají druhou přesilovku.
    21:24 Kastner vyprášil Mayerovi betony
     
    21:24
    Marcel Noebels nahrál Maxmilianu Kastnerovi, který prudkou střelou překvapil Roberta Mayera, ale ten nátlak ustál a připsal si další zákrok.
    20:47 Jonas SIEGENTHALER - 1:1


     
    20:47
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko srovnává krok! JONAS SIEGENTHALER poslal na brankáře Německa během svého střídání dvě nebezpečné střely. Tu první ještě Niederberger vyrazil, na druhý projektil z první po přihrávce Fialy už ale nedosáhl! Asistence: Kevin Fiala, Dean Kukan.
    15:30 Švýcaři zatím marně hledají recept na Niederbergera
     
    15:30
    Vynikající střídání první švýcarské formace! Ta svého soupeře nehezky mačkala a byly z toho dvě hodně nebezpečné střely. Tu první vyslal z mezikruží Andrea Glauser a po Niederbergerově zákroku se hrálo dál. Po pár sekundách se německý brankář musel vytáhnout i proti nevyzpytatelnému bekhendu Nica Hischiera.
    11:43 Švýcarský tandem zahrozil ve vlastním oslabení
     
    11:43
    Kai Wissmann vystřelil od modré čáry, ale jeho pokus byl sražen a Tanner Richard společně s Christophem Bertschym vyrazili do útočného pásma. První jmenovaný neváhal vystřelit a Bertschy chtěl tečovat, ale Mathias Niederberger byl ve střehu.
     
    11:35
    Christian Marti před vlastní branku musel zatáhnout za záchrannou brzdu a útočníka soupeře poslal k zemi krosčekem. Přesilovka pro Německo.
    07:46 Sturmova střela nadělala Mayerovi potíže
     
    07:46
    Další obrovské problémy Švýcarska! Nico Sturm nabral na levé straně velkou rychlost a pálil někam pod horní tyč. Nakonec Mayera trefil do masky a ten nadvakrát kotouč ukryl v lapačce!
    06:25 Maxmilian KASTNER - 0:1
     
    06:25
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jonas Müller poslal puk z pravého rohu na Kaie Wissmanna. Ten si povyjel z obranného pásma a nahrával MAXMILIANU KASTNEROVI, jenž vystřelil prudce za modrou čárou a Robertu Mayerovi z takové dálky proklouzl puk pod betony a dostal se za brankovou čáru. Asistence: Kai Wissmann, Jonas Müller.
    05:55 Noebelsovu střelu zastavil betonem Mayer
     
    05:55
    Na ose hřiště dostal přihrávku Marcel Noebels a viděli jsme první nebezpečnou střelu z německé dílny! Mayer se jen tak tak stačil přesunout a zasáhnout.
    02:10 Rychlý útok Švýcarska a dobrý zákrok Niederbergera levým betonem
     
    02:10
    Další příležitost Švýcarů! Po rychlém vtrhnutí do pásma soupeře se kotouče mezi kruhy ujal Christian Marti. Německo podržel vynikajícím zákrokem levým betonem Niederberger!
    01:10 V první šanci zápasu byl Ambühl
     
    01:10
    Drtivý nápor Švýcarska! Němci měli hned při svém prvním střídání velké problémy a ocitli se pod tlakem. Naštěstí pro ně ale rána Ambühla z mezikruží gólem nekončí.

    Tomáš Chalupa

    Šárka Kolková

    Branky a nahrávky: 21. Siegenthaler (Fiala, Kukan) – 7. Kastner (Wissmann, J. Müller), 38. Peterka (Kahun, Gawanke), 39. Sturm (Stachowiak, J. Müller)


    Švýcarsko: Mayer (Genoni) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Glauser, Marti (A), Loeffel, Fora – Fiala, Hischier, Riat – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl (A) – Miranda, Haas, Simion – Herzog, Richard, Bertschy – Senteler.
    Trenér: Patrick Fischer

    Německo: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Sturm, Ehl – Noebels (A), Kastner, Fischbuch – Varejcka, Tuomie, Stachowiak – Schütz.
    Trenér: Harold Kreis

    Rozhodčí: Ansons, Bjork – Hautamaki, Zunde

    Diváci: 2896
    thejrc.org