USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Lotyšsko
Čtvrtek 25.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:46 Janis JAKS - 1:3
     
    53:46
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši jsou blízko senzaci. JANIS JAKS vypálil puk od modré čáry. Lars Johansson měl zakrytý výhled a neudržel svůj pravý beton na ledě. Střela mu pod ním podjela až za brankovou čáru. Aistence: Rihards Bukarts a Miks Indrašis.
    45:55 Miks INDRAŠIS - 1:2
     
    45:55
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce MIKSE INDRAŠISE, po které explodovala celá hala. Rihards Bukarts se nedostal do útočné třetiny, ale kotouče se dostal k Indrašisovi, jenž obalamutil obránce a měl spoustu prostoru přímo a ose hřiště. Lotyšský hráč nešel do kličky a zvolil prudkou střelu nad vyrážečku, která rozvlnila síť za zády Larse Johanssona. Asistence: Rihards Bukarts a Janis Jaks.
    29:41 Timothy LILJEGREN - 1:1
     
    29:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají více volného místa v útočné třetině. S kotoučem si vybruslil na střed pásma Lucas Raymond, jenž zadovkou předal kotouč na TIMOTHY LILJEGRENA, před kterým se otevřel úplně volný prostor. Švédský hráč se nerozpakoval a poslal parádní střelu do levého horního rohu lotyšské branky. Asistence: Lucas Raymond a Jonathan Pudas.
    12:42 Dans LOČMELIS - 0:1
     
    12:42
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Rihards Bukarts vystřelil na bránu, ale puk skončil za její vnější částí. K puku se ještě stihl dostat Miks Indrašis, jenž poslal puk po ledě na DANSE LOČMELISE, který dělovkou z mezikruží propálil švédského brankáře a poslal svůj tým po povedené akci do vedení. Asistence: Miks Indrašis, Rihards Bukarts

    Matouš Vojáček

    Šárka Kolková

    Branky a nahrávky: 30. Liljegren (Raymond, Pudas) – 13. Ločmelis (Indrašis, Ri. Bukarts), 46. Indrašis (Ri. Bukarts, Jaks), 54. Jaks (Ri. Bukarts, Indrašis)


    Švédsko: La. Johansson (Wallstedt) – Tömmernes, Liljegren, A. Lindholm, Pudas, Nemeth, Bengtsson, Folin – Carlsson, P. Lindholm, Raymond (A) – Grundström, Lindberg, Zetterlund – Everberg, Li. Johansson, Nylander – Sörensen, de La Rose (A), Silfverberg (C) – Berggren.
    Trenér: Sam Hallam

    Lotyšsko: Šilovs (Gudlevskis) – Zile, Balinskis, Jaks, Rubins, Freibergs, Čukste, Golovkovs, Cibulskis – Balcers, Abols (A), Daugavinš (C) – Ro. Bukarts (A), Batna, Dzierkals – Andersons, Smirnovs, Krastenbergs – Ri. Bukarts, Ločmelis, Indrašis.
    Trenér: Harijs Vitolins

    Rozhodčí: Kaukokari, Macfarlane – Davis, Mackey

    Diváci: 9200
    thejrc.org