USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Finsko
Čtvrtek 25.05.2023, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:42 Tyler TOFFOLI - 4:1
     
    57:42
    Kanada právě vstřelila branku! Odražený kotouč se dostal na hokejku TYLERA TOFFOLIHO, jenž svou ranou do prázdné brány definitivně pohřbil finské naděje na postup. Bez asistence.
    56:52 Teemu HARTIKAINEN - 3:1
     
    56:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na světě je drama, domácí reprezentace snižuje! Ze střídačky na led naskočil TEEMU HARTIKAINEN, jenž střelou od pravé tyčky trefil obránce Middletona. Weegar jej mohl vyhodit, avšak opět nastřelil jen spoluhráče Middletona, od jehož nohy se puk vrátil k tyčce a Hartikainen se dostal k dorážce, která byla úspěšná a kotouč končí za Montembeaultovými zády. Asistence: Mikko Rantanen a Mikko Lehtonen.
    42:54 Michael CARCONE - 3:0
     
    42:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    3:0 pro Javorové listy! Kanaďané teď v pásmu rozebrali finskou obranu a po krosovém pasu Weegara na levém kruhu zůstal neobsazený MICHAEL CARCONE. Před útočníkem z Arizony zela poloprázdná klec, Larmimu už nepomohl ani tygří skok k levé tyčce, letící puk zastavit nedokázal. Asistence: Mackenzie Weegar a Jacob Middleton.
    30:45 Sammy BLAIS - 2:0
     
    30:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy jdou do dvoubrankového vedení! To jim vystřelil SAMMY BLAIS, který se společně s Neighboursem dostal do přečíslení po propadnutí domácí obrany. Blais od Neighbourse obdržel přihrávku k pravému kruhu, dojel si s pukem až před Larmiho a zakončil do horní poloviny branky – 2:0. Asistence: Jake Neighbours a Justin Barron.
    07:12 Jack QUINN - 1:0
     
    07:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorový list si bere vedení! Crouse z vlastní třetiny ometl kotouč o hrazení a na pravé straně rozjel útočnou akci pro JACKA QUINNA, jenž kotouč schoval za brusli domácího beka a propálil Larmiho – 1:0. Asistence: Lawson Crouse.

    Tomáš Taybner

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 8. Quinn (Crouse), 31. Blais (Neighbours, Barron), 43. Carcone (Weegar, Middleton), 58. Toffoli – 57. Hartikainen (Rantanen, Lehtonen)


    Kanada: Montembeault (Levi) – Weegar, Middleton, Bear, Hunt, Myers, Joseph, Barron – Fantilli, Glass, Lučić (A) – Quinn, Laughton (A), Crouse – Blais, Krebs, Neighbours – Toffoli (C), McBain, Carcone.
    Trenér: André Tourigny

    Finsko: Larmi (Olkinuora) – Ohtamaa, Lehtonen, Koivisto, Määttä (A), Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman – Rantanen (A), Manninen, Hartikainen – Kapanen, Suomela, Kakko – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila (C), Björninen, Oksanen.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Holm (SWE), Hribik (CZE) – Briganti (USA), Hynek (CZE)

    Diváci: 11 529
    thejrc.org