USA – Česko cz 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Finsko
Čtvrtek 25.05.2023, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Ještě jedno vyloučení, které si vysloužil Cody Glass (CAN). Ten se ve středním pásmu dostal k puku po hákování a jeho následný zásah do prázdné branky tak platit nebude.
     
    59:28
    McBain z modré čáry minul odkrytou klec o pár centimetrů, skóre se tak nemění.
    57:42 Tyler TOFFOLI - 4:1
     
    57:42
    Kanada právě vstřelila branku! Odražený kotouč se dostal na hokejku TYLERA TOFFOLIHO, jenž svou ranou do prázdné brány definitivně pohřbil finské naděje na postup. Bez asistence.
    56:52 Teemu HARTIKAINEN - 3:1
     
    56:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na světě je drama, domácí reprezentace snižuje! Ze střídačky na led naskočil TEEMU HARTIKAINEN, jenž střelou od pravé tyčky trefil obránce Middletona. Weegar jej mohl vyhodit, avšak opět nastřelil jen spoluhráče Middletona, od jehož nohy se puk vrátil k tyčce a Hartikainen se dostal k dorážce, která byla úspěšná a kotouč končí za Montembeaultovými zády. Asistence: Mikko Rantanen a Mikko Lehtonen.
     
    56:28
    Finové to zkouší bez brankáře!
    42:54 Michael CARCONE - 3:0
     
    42:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    3:0 pro Javorové listy! Kanaďané teď v pásmu rozebrali finskou obranu a po krosovém pasu Weegara na levém kruhu zůstal neobsazený MICHAEL CARCONE. Před útočníkem z Arizony zela poloprázdná klec, Larmimu už nepomohl ani tygří skok k levé tyčce, letící puk zastavit nedokázal. Asistence: Mackenzie Weegar a Jacob Middleton.
    37:14 Kapanenen v úniku s Kakkem
     
    37:14
    Kaapo Kakko zablokoval střelu soupeře a okamžitě se vrhl do rychlého kontru. Přečíslení vyřešil přihrávkou na Kasperiho Kapanena, jenž ve stoprocentní příležitosti selhal.
     
    33:02
    Kakko se po skvělém pasu Koivista dostal až za kanadskou obranu, tváří v tvář Montembeaultovi ale selhal. Bekhendovým blafákem si hostujícího brankáře položil, nezvládl však uklidit touš za jeho záda!
    30:45 Sammy BLAIS - 2:0
     
    30:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy jdou do dvoubrankového vedení! To jim vystřelil SAMMY BLAIS, který se společně s Neighboursem dostal do přečíslení po propadnutí domácí obrany. Blais od Neighbourse obdržel přihrávku k pravému kruhu, dojel si s pukem až před Larmiho a zakončil do horní poloviny branky – 2:0. Asistence: Jake Neighbours a Justin Barron.
    29:34 Fantilli v úniku zakončil do betonů Larmiho
     
    29:34
    Finové naprosto propadli na modré čáře! Toho využil Adam Fantilli, jenž se z levé strany hnal sám na Larmiho. Kanadský talent mířil na bližší tyč, kde měl ale finský gólman svůj beton.
     
    24:38
    Střílenou přihrávku Koivista tečoval v mezikruží stojící Hartikainen a puk proletěl jen pár centimetrů nad břevnem kanadské branky!
     
    18:20
    Mikko Rantanen to udělal skvěle. Svým krosem našel zcela osamoceného spoluhráče, jenomže jeho ránu fantasticky vyrazil ramenem brankář Montembeault.
     
    13:34
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Samuel Montembeault – 2 min., zdržování hry / brankář – u hráčské lavice v přeru, odpyká Jack Quinn.
    09:08 Weegar se ocitl v pěkné šanci
     
    09:08
    Sammy Blais si hezky vybruslil mezi kruhy. Všichni očekávali střelbu, jenže kanadský forvard následně nahrál na pravou stranu MacKenziemu Weegarovi. Toho skvěle vychytal gólman Larmi.
    07:12 Jack QUINN - 1:0
     
    07:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorový list si bere vedení! Crouse z vlastní třetiny ometl kotouč o hrazení a na pravé straně rozjel útočnou akci pro JACKA QUINNA, jenž kotouč schoval za brusli domácího beka a propálil Larmiho – 1:0. Asistence: Lawson Crouse.
     
    03:34
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Tyler Myers – 2 min., nedovolené bránění.

    Tomáš Taybner

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 8. Quinn (Crouse), 31. Blais (Neighbours, Barron), 43. Carcone (Weegar, Middleton), 58. Toffoli – 57. Hartikainen (Rantanen, Lehtonen)


    Kanada: Montembeault (Levi) – Weegar, Middleton, Bear, Hunt, Myers, Joseph, Barron – Fantilli, Glass, Lučić (A) – Quinn, Laughton (A), Crouse – Blais, Krebs, Neighbours – Toffoli (C), McBain, Carcone.
    Trenér: André Tourigny

    Finsko: Larmi (Olkinuora) – Ohtamaa, Lehtonen, Koivisto, Määttä (A), Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman – Rantanen (A), Manninen, Hartikainen – Kapanen, Suomela, Kakko – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila (C), Björninen, Oksanen.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Holm (SWE), Hribik (CZE) – Briganti (USA), Hynek (CZE)

    Diváci: 11 529
    thejrc.org