Sampdoria – Sassuolo 2:2 (kon.)
konec
UC Sampdoria
2:2 (1:2)
US Sassuolo Calcio
Pátek 26.05.2023, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:8. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10. (22:58:15)
     
    Sampdoria se na domácím stadiónu rozloučila s nejvyšší italskou soutěží remízovým výsledkem 2:2 se Sassuolem.

    Fotbalisté posledního celku tabulky začali slibně, když v 8. minutě otevřel skóre střetnutí Manolo Gabbiadini, ale o tři minuty později už prohrávali z důvodu tref Domenica Berardiho a Matheuse Henriquea. Druhé dějství přineslo jedinou branku a postaralo se o něj domácí mužstvo, po rohovém kopu si kopl míč do vlastní brány Martin Erlić. Hosté měli příležitost ještě strhnout vítězství na svou stranu, ale střelu Lópeze i dorážku Defrela skvěle vychytal Türk.

    Svěřenci kouče Stankoviće už dlouho nemají šanci polepšit si třeba alespoň na devatenácté místo, na Cremonese po dnešní předehrávce ztrácí pět bodů. Sassuolo zůstává třinácté, dvanáctému Udinese se přiblížilo na jediný bod.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jedna z poslední akcí zápasu gólem neskončila. Manolo Gabbiadini viděl Emirhana İlkhana, avšak přes Rogéria k němu míč nepropasíroval.
     
    90+4
    Sassuolo chce tři body. Z pravé strany vyprodukoval nadějnou přízemní střelu Abdou Harroui, balón prosvištěl o kousek vedle tyče.
     
    90+3
    Domenico Berardi sklepával kulatý nesmysl do půlkruhu za velkým vápnem, kde se do něj opřel Pedro Obiang a trefil pouze clonícího konkurenta.
     
    90+2
    Domácí kopali druhý rohový kop v krátkém časovém sledu. Proti míči vystartoval Martin Türk a bez problémů ho udržel v rukavicích.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Martin Erlić, přichází Filippo Romagna.
     
    89
    Stříleným centrem se prezentoval Tommaso Augello a Rogério měl co dělat, aby před Lammersem odvrátil balón alespoň na roh.
     
    88
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Sam Lammers.
     
    87
    Krásné rozloučení s dresem Sampdorie prožívá zkušený italský útočník Fabio Quagliarella. Řekl si z důvodu tahání svalu o střídání a reakce byla skvělá. Fanoušci na tribunách povstali, spoluhráči se sběhli kolem kapitána a houfně ho objali. Přestože je fotbal jenom sport, tak dokáže psát krásné příběhy a právě Fabio Quagliarella v dresu Sampdorie pár takových napsal, jen tu poslední sezónu si určitě představoval o poznání lepší.
     
    86
    Zprava centroval Alessandro Zanoli. Rogério měl celou situaci pod kontrolou, hrací předmět odhlavičkoval mimo velké vápno.
    85. Parádní dvojzákrok Türka
     
    85
    Skvělý Martin Türk! Domácí gólman nejprve vytáhl před sebe ránu Maximeho Lópeze z úrovně penalty, posléze se fantasticky přesunul proti Defrelovi a vyrazil i jeho dorážku.
     
    84
    Narážečka ve středu hřiště nevyšla. Pedro Obiang chtěl prostrčit zpětný pas k nohám Grégoireho Defrela, ale celou situaci přečetl Nicola Murru.
     
    83
    S ohněm si zahrával Andrea Consigli, když po malé domů poměrně dlouho váhal, nakonec přes skluzujícího Gabbiadiniho našel Erliće.
     
    82
    Je vidět, že domácí hráči se chtějí s nejvyšší soutěží rozloučit na domácí půdě vítězstvím. Tommaso Augello proti trojici soupeřů neuspěl.

    Milan Huppert

    Branky: 8. Gabbiadini, 78. Erlić (vla.) – 9. D. Berardi (Ceïde), 11. Henrique (Zortea)

    Karty:   53. Oikonomou (SMD) – 15. Thorstvedt (SAS), 49. Harroui (SAS)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:8. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10.
    UC Sampdoria: Türk – Oikonomou (68. Murillo), Nuytinck (46. Murru), Amione (46. Paoletti) – Zanoli, Winks, Rincón (61. İlkhan), Augello – Léris – Gabbiadini, Quagliarella (C) (88. Lammers).
    Náhradníci: N. Ravaglia, Tantalocchi – De Luca, Djuričić, J. Rodríguez, Malagrida, Segovia.

    Trenér: Dejan Stanković

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Zortea, Erlić (90. Romagna), G. Ferrari (C), Rogério – Obiang, Thorstvedt (46. Harroui), Henrique (63. López) – D. Berardi, Pinamonti (79. Defrel), Ceïde (63. Bajrami).
    Náhradníci: Pegolo, A. Russo – Marchizza, Müldür, Toljan, Bruno.

    Trenér: Alessio Dionisi

    Rozhodčí: Meraviglia – Miele, Gualtieri
    thejrc.org