Sparta – Slavia 1:1 (2:4 po pen.)
po penal. (2:4)
AC Sparta Praha
1:1 (1:0)
SK Slavia Praha
Pátek 26.05.2023, 18:00 • Stadion v Kollárově ulici, Vlašim • Pohár žen FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové milovníky! Sezóna ženského fotbalu v Česku bude zakončena finálovým utkáním Poháru FAČR, v němž dojde na pražské derby mezi Spartou a Slavií. Slávistky už mají v kapse obhajobu mistrovského titulu a touží po doublu. To sparťanky si zase chtějí napravit reputaci po nepříliš vydařené ligové sezóně. Zápas se odehraje ve Vlašimi.
     
    SK Slavia Praha:
    Slávistky za sebou mají další úspěšnou sezónu. Suverénně opanovaly ligovou soutěž a také si zahrály skupinovou část Ligy mistryň. V ní svěřenkyně kouče Karla Pitáka v konkurenci Wolfsburgu, AS Řím a rakouského St. Poltenu získaly dva body za domácí plichtu 1:1 s Rakušankami a senzační remízu 1:1 na hřišti německých Vlčic, které to dotáhly až do finále soutěže, jež je čeká na začátku června. Domácí ligu ovládly sešívané fotbalistky s náskokem 13 bodů před Spartou. Takový rozdíl se zrodil až v nadstavbové části, která konkurenčnímu klubů vůbec nevyšla. Soutěž slávistky ukončily s bilancí 17 výher, 1 remízy a 2 porážek. První přišla v podzimní části v Liberci, druhá pak v březnovém derby na Letné.

    Mezi hlavní opory týmu patří brankářka Olivie Lukášová, kapitánka a stoperka Diana Bartovičová, záložnice Tereza Krejčiříková, křídelnice Franny Černá či útočnice Tereza Kožárová s Marjolen Nekesaovou. Právě posledně jmenovaná fotbalistka z Nigerie byla se 14 góly nejlepší střelkyní ligy.
    Slávistky touží zopakovat double z minulé sezóny.
     
    AC Sparta Praha:
    Sparta je nejúspěšnějším českým klubem v historii samostatné české ligy. V posledních dvou sezónách se však letenské fotbalistky musely sklonit před sešívanými rivalkami. Sparťanky to přitom letos neměly dlouho špatně rozehrané a do nadstavby čtyři nejlepších týmů vstupovaly s reálnou nadějí na titul. Závěr ročníku jim ale totálně nevyšel, když v nadstavbové části nevyhrály jediný ze šesti zápasů a mohly být rády, že udržely alespoň druhou pozici. Připsaly si pouze tři remízy, dvakrát pak podlehly Slavii a jednou padly také na Slovácku. Nepovedené výsledky odnesl odvoláním trenér Masaryk, jehož nahradil Anton Mišovec. Ligu Sparta zakončila domácí remízou 1:1 se Slováckem. I druhé místo stačí na kvalifikaci o Ligu mistryň.

    Sparta má v kádru i několik zahraničních hráček – jamajskou reprezentační brankářku Sydney Schneiderovou, portugalskou záložnici Marianu Jalecaovou a trojici amerických ofenzivních hráček Amber Trippovou, Lauren Changovou a Alyssu Frazierovou. Z českých reprezentantek pak patří k oporám kapitánka národního týmu Petra Bertholdová, Aneta Pochmanová, či zkušená útočnice Lucie Martínková.
    Sparťanka Eliška Sonntagová deklaruje, že jejímu týmu nechybí odhodlání získat pohár.
     
    Cesta Slavie do finále:
    OF: Č. Budějovice – Slavia 0:10
    ČF: Slavia – Ostrava 9:0
    SF: Slavia – Plzeň 6:0
     
    Cesta Sparty do finále:
    OF: Pardubice – Sparta 0:4
    ČF: Liberec – Sparta 0:0, 2:4 na pen.
    SF: Slovácko – Sparta 0:1
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně:

    Základní část:
    Slavia – Sparta 2:2
    Sparta – Slavia 1:0

    Nadstavba:
    Sparta – Slavia 0:1
    Slavia – Sparta 2:0
     
    Hlavní rozhodčí finálového zápasu bude Jana Adámková, která figuruje také na listině asistentů a VAR nejvyšší mužské soutěže. Asistovat ji budou rovněž zkušená ligová sudí Lucie Ratajová a také Nikola Šafránková. Ta má zkušenosti z F:NL.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Schneiderová – Vyštejnová, Pochmanová, Dědinová, Bárková – Dlasková, Sonntagová (C), Kotrčová – Cvrčková, Trippová, Changová.
    Náhradníci: Vaníčková, Kožuriková – Polcarová, Paulenová, Ducháčková, Švíbková, Stibůrková.
    Trenér: Anton Mišovec

    SK Slavia Praha: Lukášová – Šlajsová, Bartovičová (C), Keeneová, Khýrová – Tenkrátová, Veselá – Divišová, Stackpoleová, Černá – Nekesaová.
    Náhradníci: Fuchsová – Růžičková, Bendová, Kroupová, Kožárová, Morávková, Fosterová.
    Trenér: Karel Piták

    Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Šafránková.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do první vážnější akce se dostávali slávistky. Situaci ale vyřešila dobrým obranným zákrokem Aneta Dědinová.
     
    4
    Nákop dopředu dobře zpracovala Amber Trippová. Následně ale sklepla balón jen slávistické kapitánce Dianě Bartovičové.
     
    5
    Aneta Pochmanová si dobře dala tělo před napadající hráčku a nechala se na vlastní polovině faulovat. Míč pro rudé fotbalistky.
     
    7
    Sešívané hráčky zapojují do rozehrávky i brankářku Olivii Lukášovou. Zatím se hraje poměrně opatrně.
     
    8
    Z pravé strany odcentrovala Petra Vyštejnová. Obrana Slavie si poradila.
     
    8
    Na druhé straně startovala Divišová kolmicí Haleigh Stackpoleovou. Tu si ale pohlídala Dědinová, která protihráčku odstavila a pro míč si došla jamajská brankářka Sparty Sydney Schneiderová.
     
    10
    Denisa Veselá operovala na útočné polovině, ale míč posunula pouze k Pochmanové. Ta je původním povoláním záložnice, během téhle sezóny ale zaujímá pozici stoperky.
     
    11
    Právě Pochmanová ukázala, že má ofenzivní sklony a vyvezla míč hluboko na útočnou polovinu. Balón posunula doleva na mladičkou spoluhráčku Annu Bárkovou. Ta ale nedokázala obejít reprezentantku Gabrielu Šlajsovou.
     
    13
    Gabriela Šlajsová získala na pravé straně míč a výborným pasem vysouvala Marjolen Nekesaovou. Ta proti sobě měla jen Anetu Pochmanovou, která ji ale k ničemu nepustila a nakonec získala balón pro sparťanky.
     
    14
    Franny Černá přenášela míč doprava na Petru Divišovou. Balón byl tečovaný a již 39letá slávistka ho dostihla až v zámezí. Sešívané vhazují.
     
    15
    Sparťanky si pokazily útočnou akci nepřesnou přihrávkou. Na obou stranách je znát určitá nervozita. Zatím jsme neviděli žádnou šanci.
     
    16
    Lauren Changová dostala ve středu hřiště slušné tělo od Franny Černé. Rozhodčí Adámková nechává hru pokračovat akcí Slavie.
     
    17
    Akci Slavie na levé straně přerušila v defenzivě zatím velmi přesná Aneta Pochmanová. Ta dobře vystoupila k postranní čáře a odehrála míč do autu.
     
    18
    Michaela Khýrová vlétla z levé strany do pokutového území Sparty. Dědinová ji ale odblokovala a volný míč chytá Schneiderová.
     
    19
    Nahrávka Tenkrátové doprava byla pro Šlajsovou příliš dlouhá. Sparta vhazuje.
     
    20
    Alika Keeneová v souboji trefila kolenem zřejmě do stehna Kláru Cvrčkovou. Ta se těžce zvedala z trávníku, nakonec ale bude v pořádku i bez nutnosti ošetření.
     
    21
    Lauren Changová byla chycena v ofsajdu.
     
    22
    Nákop Dědinové pozdravil jen brankářku Olivii Lukášovou. Slávistická jednička vyhazuje na své obránkyně.
     
    23
    Oba týmy v útoku trápí řada nepřesností. Doufejme, že se hráčky postupně osmělí.
     
    24
    Přízemní centr Divišové hledal Denisu Veselou. Ta byla v souboji zřejmě přišlápnuta a zůstala ležet v pokutovém území Sparty. Hra ale pokračovala. Petra Divišová rychlostně přehrála 18letou Bárkovou a centrovala na zadní tyč. Tam těsně nedosáhla Nekesaová.
     
    25
    Denisa Veselá je v pořádku a opět se zapojila do hry. Zkusila to ze střední vzdálenosti, bránu však vysoko přestřelila.
     
    26
    Zajímavá kombinace Sparty. Míč se přes Sonntagovou a Dlaskovou dostal k Amber Trippové. Americká útočnice to pak vzala na hranici šestnáctky na sebe. Individuálně ale nedokázala projít obranou sešívaných.
     
    28
    Anna Dlasková byla faulována Michaelou Khýrová. Uvidíme standardní situaci Sparty.
     
    29
    Lauren Changová centrovala míč do ohně a do akce musela Olivie Lukášová, která balón boxovala nad hlavami hráček Sparty. Brankářka Slavie do toho šla tak důrazně, že sundala i spoluhráčky Černou a Nekesaovou. Ani jedna naštěstí neutrpěla vážnější újmu.
     
    30
    Kuriózní situace, kdy ve Vlašimi selhala technika. Z ničeho nic se totiž spustil systém, který kropí trávník. Vodou to schytal třeba sparťanský trenér Anton Mišovec. Rozhodčí Jana Adámková přerušuje hru a nechává pořadatele, aby to vyřešili.
     
    31
    Kropení již ustává a hlavní rozhodčí opět zahajuje hru.
     
    32
    Schneiderová chybovala při odkopu, kdy míč poslala jen na kopačky Petry Divišové. Ta už se chystala střílet na prázdnou bránu, ovšem včas ji odzbrojila Aneta Dědinová!
     
    34
    Po faulu na půlce budou rozehrávat sparťanky.
     
    34
    Ty se posouvají více dopředu. Nákop Bárkové totiž odvrátila do autu Khýrová.
     
    34
    Po dlouhém autu Kotrčové balón propadl před bránu na Amber Trippové. Ta ale byla zády k brankářce Lukášové a nedokázala se s balónem otočit.
     
    36
    Černá startovala Gabrielu Šlajsovou. Tu však dobře zakřižovala Aneta Dědinová. Stoperská dvojice Sparty hraje dobrý zápas.
     
    37
    Cvrčková se u lajny nezbavila dvojice Divišová – Šlajsová. Pak ale Divišová ztratila míč a právě Kláru Cvrčkovou musela faulovat. Standardka pro Spartu.
     
    38
    Eliška Sonntagová balón nastřelila do ohně. Její spoluhráčky však nedokázala tečovat směrem na Lukášovou a míč se odráží do zámezí od slávistek. První roh Sparty.
     
    38
    Ten byl rozehrán nakrátko mezi Changovou a Sonntagovou. Druhá jmenovaná hráčka pak centrovala, míč ale letěl dlouho a obrana sešívaných neměla větší problémy.
     
    39
    Marjolen Nekesaová se z pozice útočnice stáhla až na vlastní polovinu. Tam ji při napadání faulovala Dědinová.
     
    40
    Tohle vypadalo nadějně pro Slavii. Haleigh Stackpoleová byla rozběhnutá na pravé straně a směřovala do pokutového území. Tam chtěla ještě nahrávat, ale bránící Pochmanová míč tečovala do náruče Sydney Schneiderové.
     
    41
    Bárková se snažila poslat míč doleva na Changovou. Tu ale zakřižovala bránící hráčka.
     
    42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanky udeřily ve finále poháru jako první! Důrazná Klára Cvrčková přehrála na levém křídle Keeneovou a dostala se do pokutového území. Poté odcentrovala na hlavu nabíhající ANNY DLASKOVÉ, jejíž hlavička k bližší tyči nakonec prošla Olivii Lukášové za brankovou čáru! Brankářka Slavie se na sebe hodně zlobí, zdálo se totiž, že se dostala na zem včas.
    42. Anna DLASKOVÁ - 1:0
     
    44
    A mohlo to být 2:0! Zase u toho byla Klára Cvrčková, která zleva nahrávala pod sebe Elišce Sonntagové. Kapitánka Sparty zakončovala po zemi těsně vedle vzdálenější tyče!
    44. Šance Sonntagové.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Keeneová odvrátila dlouhý nákop Anety Dědinové. Slávistky ještě mohou zkusit zaútočit.
     
    45+2
    Vyštejnová poslala míč do běhu na Amber Trippovou. Ta v souboji 1 na 1 nedokázala obejít Keeneovou, které navíc ještě vypomohla Diana Bartovičová.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas finále ženského Poháru FAČR vyšel lépe Spartě. Dlouho jsme sledovali vyrovnané a opatrné utkání bez šancí. Ve 42. minutě se však Klára Cvrčková protáhla na levé straně kolem bránící Keeneové a po jejím centru otevřela skóre Anna Dlasková. Krátce poté si mohla Cvrčková připsat další asistenci, Sonntagová však po její nabídce těsně minula. Trenér Slavie Karel Piták asi bude mít v kabině se svými hráčkami o čem mluvit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Denisa Veselá, přichází Kristýna Růžičková,
    ze hřiště odchází Petra Divišová, přichází Tamara Morávková,
    ze hřiště odchází Denisa Tenkrátová, přichází Lucie Bendová,
    ze hřiště odchází Marjolen Nekesaová, přichází Channing Fosterová.
     
    47
    Slávistky vstoupily do druhého poločasu náporem. Po několika centrech se dostávala do šance Michaela Khýrová, která však z dobré pozice trefila jen protihráčku.
     
    48
    Cvrčková byla faulována a při pádu si zřejmě přilehla ruku, za kterou se drží. Utkání narušily dýmovnice ze sektoru sparťanských fanoušků. Rozhodčí Adámková promlouvá s hlavním pořadatelem, který fandy zřejmě napomene. Hlavně čekáme, až se dým rozežene.
     
    50
    Viditelnost je už opět dostatečná a tak se opět hraje.
     
    52
    Střídající hráčky hru Slavie rozhodně oživily. Sparta se po změně stran hlavně brání.
     
    54
    Gabriela Šlajsová stáhla rukama k zemi Changovou. Obešlo se to bez žluté karty.
     
    55
    Michaele Khýrové se nyní vůbec nepovedl odkop a sparťanky budou zahrávat roh.
     
    55
    Ten rozehrála Eliška Sonntagová. Míč se pohyboval v pokutovém území sešívaných, žádná šance z toho ale nebyla.
     
    56
    Neskutečné! Sydney Schneiderová vyběhla mimo svou šestnáctku, jenže Kristýna Růžičková byla u míče dříve. Brankářku Sparty obešla, balón však z levé strany poslala vedle vzdálenější tyče prázdné brány! Případný gól by nakonec asi neplatil, pomezní mávala ofsajd.
    Růžičková nepotrestala chybu sparťanské brankářky.
     
    57
    Růžičková poté navíc odkulhala ze hřiště. Měly by to ale rozběhat.
     
    58
    Po odkopu Khýrové si našla odražený míč Amber Trippová. Sparťanská útočnice pohotově vystřelila, ovšem Lukášová balón lapila.
     
    61
    Další nejistý zákrok Schneiderové! Tamara Morávková to zkusila z dálky. Míč směřoval nad hlavu brankářky Sparty. Ta ho zřejmě chtěla chytat do rukou, ale jen ho přizvedla na břevno! Měla velké štěstí, že ji hrací předmět neproklouzl do sítě.
    61. Ránu Morávkové vyrazila Schneiderová jen na břevno.
     
    63
    Jamajská brankářka Sparty působí ve druhém poločase nervózním dojmem. Slávistky by toho mohly zkusit využít.
     
    65
    Sparťanky každopádně nadále drží těsné vedení. Nyní jsou zataženy v obranném bloku. Vysunutá zůstává jen Trippová.
     
    66
    Tentokrát jistý zákrok Sydney Schneiderové, která si poradila s přízemní střelou ze střední vzdálenosti.
     
    66
    Kristýna Růžičková na pravém křídle neobehrála Bárkovou. Po zákroku 17leté obránkyně budou slávistky vhazovat.
     
    67
    Diana Bartovičová to zkusila z velké dálky. Trefila ale jen hráčku v červeném.
     
    69
    Standardní situace slávistek. Míč ale dolétl až do rukavic Schneiderové v bráně Sparty.
     
    69
    Cvrčková byla ve středu hřiště faulována Bartovičovou. Sparta bude střídat...
     
    70
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Anna Dlasková, přichází Barbora Polcarová,
    ze hřiště odchází Amber Trippová, přichází Klára Ducháčková.
     
    70
    Klára Cvrčková srážku s Bartovičovou bolestivě odnesla a je ošetřována. Stažena ale nebyla. Zřejmě to spraví nějaký obstřik.
     
    71
    Anna Bárková opět ubránila Růžičkovou. Sparťanka se pak hlásila o aut, ten ale pomezní Lucie Ratajová přisoudila červenobílým.
     
    72
    Černá nepřesně hledala Morávkovou. Sparta vhazuje, konkrétně Petra Vyštejnová.
     
    75
    Čtvrthodina do konce řádné hrací doby. Slávistky bojují o to, aby zápas posunuly alespoň do prodloužení.
     
    76
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Franny Černá, přichází Tereza Kožárová.
     
    77
    Slávistky zahrávaly standardní situaci z 25 metrů. Michaela Khýrová to zkusila přímo, mířila nad bránu.
     
    78
    Tamara Morávková se na levé straně protáhla přes Pochmanovou do šestnáctky. Posílala míč před bránu, kde vznikl závar. Sešívané fotbalistky se však k zakončení nedostaly a balón nakonec zalehla Schneiderová.
     
    80
    Pokračuje velká územní převaha Slavie. Sparta se už pouze brání.
     
    81
    Slávistky obléhaly pokutové území soupeře. Přišlo i několik centrů, balón nakonec odehrála do bezpečí Cvrčková.
     
    82
    Náznak kontru Sparty. Hodně prostoru před sebou měla Barbora Polcarová. Ta mohla nahrávat nabíhající Lauren Changové, která si také žádala přihrávku. Polcarová však prováhala ideální chvíli a kouč Mišovec u lajny jen rozhodil rukama.
     
    83
    Kateřina Kotrčová nalevo vyvezla míč a nechala se faulovat Channing Fosterovou. Standardka pro Spartu, jejíž obrana může vydechnout.
     
    84
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Lauren Changová, přichází Aneta Stibůrková.
     
    84
    Na závěr utkání přišla na hřiště také mladinká Aneta Stibůrková, kterou kouč Mišovec vytáhl z dorostu.
     
    85
    Sydney Schneiderová bude rozehrávat od brány a pospíchat opravdu nemusí.
     
    86
    Kláda Ducháčková skončila na vlastní polovině na zemi. Faul si nevykoledovala a hrát tak mohou slávistky.
     
    87
    Petra Vyštejnová si zkušeně poradila v souboji s Michaelou Khýrovou a hráčky z Letné budou vhazovat.
     
    87
    Přízemní centr Fosterové našel pouze Anetu Pochmanovou. Míč se po jejím odkopu odrazil k Michaele Cvrčkové, která byla lehce zatažena za dres. Nic ostrého, ale sparťanská hráčka už má problémy s křečemi. Spoluhráčky ji pomáhají s protažením, aby mohla pokračovat.
     
    89
    Rohový kop pro sešívané.
     
    89
    Zahrávala ho Bartovičová. Míč točila na bližší tyč, ale sparťanky se ubránily. Na útočné polovině už byla i Olivie Lukášová.
     
    90
    Klára Cvrčková už toho má viditelně dost. Zatímco leží u postranní čáry na hrací plochu, nahrazuje ji Radka Paulenová.
     
    90
    Po nákopu spoluhráčky se dostala k míči Tereza Kožárová. Její střela neohrozila bránu Sparty.
     
    90+1
    Rozhodčí Adámková nastaví ještě šest minut!
     
    90+1
    Sparta má na hřišti po střídáních hodně mladý tým. V závěru by mohly scházet zkušenosti.
     
    90+2
    Sparťanky díky Vyštejnové získaly cenné sekundy. Slavia rozehrává od brány Lukášové.
     
    90+3
    Nákop Lukášové prodlužovala do šestnáctky Kožárová. Míč se dostal k bránící Pochmanové, která ho odehrála do autu.
     
    90+3
    Skvěle teď Sydney Schneiderová! Sparťanská brankářka měla v průběhu druhé půle několik nejistých zákroků. Teď se ale ukázala v nejlepším světle. Nejprve vypálila z dálky Gabriela Šlajsová a gólmanka z Jamajky vyrazila míč před sebe. Tam si ho našla Tamara Morávková, která tvrdě střílela k pravé tyči, ovšem Schneiderová senzačně vytahuje balón na roh!
    90+3. Schneiderová vyrazila střelu Šlajsové i dorážku Morávkové.
     
    90+5
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přeci jen slávistky srovnávají! Za druhý poločas zaslouženě. Khýrová přenesla hru doleva na Dianu Bartovičovou. Kapitánka sešívaných se zbavila bránící Polcarové a odcentrovala. Před bránu si naběhla TEREZA KOŽÁROVÁ, která hlavou zatloukla míč mimo dosah bezmocné Schneiderové.
    90+5. Tereza KOŽÁROVÁ - 1:1
     
    90+7
    Druhý poločas skončil.
     
    Slávistky měly většinu druhého poločasu velkou převahu, kterou ale dlouho nedokázaly střelecky vyjádřit. Už to vypadalo, že vyrovnat nestihnou, ovšem v nastaveném čase se po centru Bartovičové prosadila střídající Tereza Kožárová. O držitelkách poháru rozhodnou až penalty!
     
    Už jsem říkal v závěru utkání, že by Sparta mohla doplatit na nezkušenost hráček, které zůstaly po prostřídání na trávníku. Slávistky by mohly mít výhodu i vzhledem k tomu, že jsou povzbuzeny pozdním vyrovnáním. Penaltové rozstřely jsou ale opravdu nevyzpytatelné. Rozhodčí ještě promlouvají k oběma brankářkám.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Rozstřel nakonec začnou slávistky, byť do brány šla na první dobrou Olivie Lukášová...
     
    1. série
    0:1
    Haleigh Stackpoleová suverénně do protipohybu Schneidrové.
    Haleigh Kae Stackpoleová
     
    1. série
    1:1
    Lukášová vystihla směr střely Anety Pochmanové. Na míč ale nedosáhla.
    Aneta POCHMANOVÁ
     
    2. série
    1:2
    Michaela Khýrová poslala Schneiderovou na druhou stranu.
    Michaela KHÝROVÁ
     
    2. série
    2:2
    Petra Vyštejnová rovněž dává. Počkala si na pohyb Lukášové a poslala míč do jejího protipohybu.
    Petra VYŠTEJNOVÁ
     
    3. série
    2:3
    Schneiderová si opět vybrala pravou tyč, ovšem míč letěl k levé. Proměnila Bendová.
    Lucie BENDOVÁ
     
    3. série
    2:3
    Olivie Lukášová vystihla, že Kateřina Kotrčová bude střílet po její pravé ruce a vyráží míč!
    Kateřina KOTRČOVÁ
     
    4. série
    2:3
    Fosterová přestřeluje! Sparta má šanci vyrovnat.
    Channing FOSTEROVÁ
     
    4. série
    2:3
    Mladinká Aneta Stibůrková neunesla tíhu okamžiku! Lukášovou sice poslala na druhou stranu, minula však pravou tyč!
    Aneta STIBŮRKOVÁ
     
    Diana Bartovičová může rozhodnout...
     
    5. série
    2:4
    Diana Bartovičová kopla penaltu doprava, zatímco Schneiderová skočila doleva. Slávistky získávají k titulu i pohár!
    Diana BARTOVIČOVÁ
     
    Konec zápasu.
     
    Fotbalistky Slavie získávají k ligovému titulu také pohár! Sparťanky přitom od 42. minuty vedly po trefě Anny Dlaskové a těsný náskok držely až téměř do konce utkání, byť po celý druhý poločas byly pod velkým tlakem. V 5. minutě nastavení však přeci jen poslala duel do penalt střídající Tereza Kožárová. V rozstřelu se jako první zmýlila sparťanka Kotrčová, jejíž pokus vyrazila brankářka Lukášová. Fosterová na druhé straně přestřelila, ovšem vzápětí selhala i další hráčka v rudém Stibůrková. Kapitánka sešívaných Diana Bartovičová pak nervy na uzdě unesla a ukončila finálové derby.

    Sparťanské spoluhráčky bezprostředně po skončení rozstřelu utěšovaly neúspěšné exekutorky Kotrčovou a Stibůrkovou, které se ocitly v slzách.
    Z triumfu a double se radují fotbalistky Slavie.
     
    To už je z mé strany vše. Mějte se krásně! (20:18:48)

    Martin Augustin

    Branky: 42. Dlasková – 90+5. Kožárová

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Haleigh Kae Stackpoleová (SLA)
    1:1   Aneta Pochmanová (SPA)
    2. série:
    1:2   Michaela Khýrová (SLA)
    2:2   Petra Vyštejnová (SPA)
    3. série:
    2:3   Lucie Bendová (SLA)
    2:3   Kateřina Kotrčová (SPA)
    4. série:
    2:3   Channing Fosterová (SLA)
    2:3   Aneta Stibůrková (SPA)
    5. série:
    2:4   Diana Bartovičová (SLA)


    AC Sparta Praha: Schneiderová – Vyštejnová, Pochmanová, Dědinová, Bárková – Dlasková (70. Polcarová), Sonntagová (C), Kotrčová – Cvrčková (90. Paulenová), Trippová (70. Ducháčková), Changová (84. Stibůrková).
    Náhradníci: Vaníčková, Kožuriková – Švíbková.

    Trenér: Anton Mišovec

    SK Slavia Praha: Lukášová – Šlajsová, Bartovičová (C), Keeneová, Khýrová – Tenkrátová (46. Bendová), Veselá (46. Růžičková) – Divišová (46. Morávková), Černá (76. Kožárová), Stackpoleová – Nekesaová (46. Fosterová).
    Náhradníci: Fuchsová – Kroupová.

    Trenér: Karel Piták

    Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Šafránková
    thejrc.org