Angers – Troyes 2:1 (kon.) | Clermont Foot – Lorient 2:0 (kon.) | Lens – Ajaccio 3:0 (kon.)
Lille – Nantes 2:1 (kon.) | Lyon – Remeš 3:0 (kon.) | Marseille – Brest 1:2 (kon.)
Montpellier – Nice 2:3 (kon.) | Rennes – Monaco 2:0 (kon.) | Štrasburk – PSG 1:1 (kon.)
Toulouse – Auxerre 1:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
3:0 (2:0)
Stade de Reims
Sobota 27.05.2023, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:15. (23:02:34)
     
    Druhá polovina zápasu byla již naprosto jednoznačně ve prospěch Lyonu, který předvedl velezkušený taktický výkon a bez jakýchkoliv větších potíží si pohlídal vítězství. Remeš nedokázala dostatečně rychle přistupovat ke svému soupeři, jakékoliv pokusy o napadání zpravidla končily faulem a odebrání míče tak bylo prakticky nedostižným snem. Navíc měl Lyon po celý zápas zásluhou dvou bleskových branek velkou psychickou výhodu se kterou se Stade de Reims nedokázalo popasovat.

    Druhou branku zápasu a celkově svou 27. v ročníku přidal Alexandre Lacazette, který se, vzhledem k tomu, že Mbappé se dnes neprosadil, dostává na dostřell jediné branky k nejlepšímu kanonýrovi letošní Ligue 1.

    Olympique Lyon je aktuálně před posledním kolem prakticky ze hry o evropské poháry, teoretickou šanci má již pouze na EKL, kde by však musel v posledním kole dotáhnout náskok tří bodů na Monako i Rennes, u Rennes má navíc v porovnání skóre zápornou bilanci -9 (jeho zápas by tedy musel dopadnout rozdílem o 9 branek přívětivějším než zápas Rennes, pak by se porovnávalo podle dalšího kritéria v pořadí).

    Remeš je aktuálně na 11. místě a je jasné, že letos skončí buď desátá nebo jedenáctá podle toho, zda se jí v posledním kole podaří předehnat o jediný bod lépe postavený FC Lorient.

    To už je za mě pro dnešek vše, rozhodně nezapomeňte pomocí našich onlajnů sledovat i poslední kolo francouzské League 1, které opět nabídneme kompletní! Přeji všem top den!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Wow, tak to ještě mohl být poslední krásný hřebíček do remešské rakve, dva hráči Lyonu se tlačili k hlavičce před prázdnou brankou! Ani jednomu se ale na míč nepodařilo dosáhnout a po této akci již slyšíme závěrečný hvizd.
     
    90+3
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Džunja Itó, přichází Ibrahim Diakité.
     
    90+2
    Útočný faul Lacazetta při presinku na druhé straně dává již téměř stoprocentní jistotu, že se měnit skóre dnes již nebude.
     
    90+1
    Míč v závěru zápasu stále drží Remeš, která usiluje alespoň o čestný úspěch. Ten se prozatím nekoná, nákop Ita na Baloguna odebírá Anthony Lopes.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Dohrává se již spíše z povinnosti, souboje již ztrácejí intenzitu a je naprosto jasné, že je hotovo. Samuel Koeberle vyslal vysoký centr směrem k lyonskému vápnu, přidal však přílišnou razanci a balón končí za brankovou čarou.
     
    88
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Maxime Busi, přichází Samuel Koeberle,
    ze hřiště odchází Jens Cajuste, přichází Thibault De Smet.
     
    87
    Nepříjemná srážka Cajusteho s Tolissem končí bolestivými zdravotními potížemi obou jmenovaných, oba se však zdá se dokáží dostat na vlastní nohy bez nutnosti zdravotní intervence.
     
    85
    Naopak šanci na čtvrtou branku teď mělo několik domácích hráčů, především Aouar a Tolisso, ani jeden z nich však v přehuštěném předbrankovém prostoru nedokázal vytvořit takovou střelu, která by golmana přiměla zakročit.
     
    85
    Závěr utkání bude již nejspíš pouhou formalitou, zápas má tyto kontury již poměrně dlouho a vzhledem k jednoznačnému výsledku není příliš pravděpodobné, že by Remeš hodlala výrazně zrychlit tempo a za každou cenu se hnát po zázraku.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Sael Kumbedi, přichází Malo Gusto,
    ze hřiště odchází Bradley Barcola, přichází Amin Sarr.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Mamadou Sarr.
    82. Maxence CAQUERET - 3:0
     
    82
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je to tak, je rozhodnuto! Střílený centr na Tolissa zůstal nedoskočen, což evidentně zaskočilo golmana Dioufa, který ho nedokázal zachytit a prosazuje se tak původně spíše na asistenta aspirující MAXENCE CAQUERET.
     
    81
    Další projev přehnané agresivity odnesl Lacazette, vzhledem ke vzdálenosti nějakých 25 metrů ho však již brzy dost možná odnese také celý remešský celek.
     
    80
    Hra se ve svém závěru přiostřuje, což zohledňuje i sudí Stinat, který za faul ve středu pole uděluje žlutou kartu Lepenantovi.

    Tadeáš Rulf

    Branky: 2. Agbadou (vla.), 9. Lacazette (Barcola), 82. Caqueret

    Karty:   80. Lepenant (LYO) – 75. Fall (REI)   52. Agbadou (REI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:15.
    Olympique Lyon: Lopes – Tagliafico, Lovren, Boateng (69. Lepenant), Kumbedi (84. Gusto) – Tolisso, Caqueret (83. Mam. Sarr) – Jeffinho (66. Aouar), Cherki, Barcola (84. A. Sarr) – Lacazette (C).
    Náhradníci: Riou – Henrique, T. Mendes.

    Trenér: Laurent Blanc

    Stade de Reims: Diouf – Agbadou, Munetsi (C), Foket – Flips (59. Fall), Cajuste (88. De Smet), Matusiwa, Edoa (59. Lopy), Busi (88. Koeberle) – Balogun, Itó (90+3. I. Diakité).
    Náhradníci: Duparchy – Koudou, Zeneli, M. Touré, Sierhuis.

    Trenér: Will Still

    Rozhodčí: J. Stinat – C. Mouysset, H. Zakrani
    ocianews.com