Angers – Troyes 2:1 (kon.) | Clermont Foot – Lorient 2:0 (kon.) | Lens – Ajaccio 3:0 (kon.)
Lille – Nantes 2:1 (kon.) | Lyon – Remeš 3:0 (kon.) | Marseille – Brest 1:2 (kon.)
Montpellier – Nice 2:3 (kon.) | Rennes – Monaco 2:0 (kon.) | Štrasburk – PSG 1:1 (kon.)
Toulouse – Auxerre 1:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
3:0 (2:0)
Stade de Reims
Sobota 27.05.2023, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, předposlední kompletní 37. kolo dnes nabídne svým fanouškům nejvyšší francouzská fotbalová liga. V tomto přenosu budeme sledovat souboj týmů zhruba ze středu tabulky, jsou to Lyon a Reims. Favoritem je prvně jmenovaný tým.
     
    Lyon

    Domácí tým se marně snaží dobýt pozice zaručující postup do nějaké evropské pohárový soutěže, na páté místo, které přináší kvalifikaci o EKL ztrácí ze sedmé pozice čtyři body. Na svém hřišti v osmnácti zápasech zaznamenal dvaatřicet bodů za devět výher a pět remíz, vstřelil dvaatřicet gólů a o třináct méně inkasoval. Tři z posledních pěti domácích mačů vyhrál.
    Francouz Alexandre Lacazette je s 26 góly nejlepším střelcem týmu a druhým nejlepším střelcem ligy, na vedoucího Mbappého z PSG ztrácí dva góly.
     
    Reims

    Hosté jsou v klidném středu tabulky, daleko od sestupových míst. Mimo svůj trávník se jim moc nedaří, z osmnácti utkání brali jednadvacet bodů díky čtyřem výhrám a devíti remízám, vstřelili sedmnáct gólů a o dva více inkasovali. Nyní drží černou sérii tří venkovních porážek za sebou.
    S rovnými dvaceti zásahy vede tabulku střelců mužstva Američan Folarin Balogun.
     
    Vzájemné zápasy

    Poslední souboj na hřišti Lyonu vyzněl lépe pro Reims, které vyhrálo 2:1. Bylo to však po dlouhé době, předtím se mu povedlo v Lyonu vyhrát naposledy 24. srpna 2013, kdy uhrálo těsný výsledek 1:0.
     
    Hráči obou celků právě vstupují do plného Parc Olympique Lyonnais, za chviličku duel vypukne.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: Lopes – Tagliafico, Lovren, Boateng (69. Lepenant), Kumbedi (84. Gusto) – Tolisso, Caqueret (83. Mam. Sarr) – Jeffinho (66. Aouar), Cherki, Barcola (84. A. Sarr) – Lacazette (C).
    Náhradníci: Riou – Henrique, T. Mendes.
    Trenér: Laurent Blanc

    Stade de Reims: Diouf – Agbadou, Munetsi (C), Foket – Flips (59. Fall), Cajuste (88. De Smet), Matusiwa, Edoa (59. Lopy), Busi (88. Koeberle) – Balogun, Itó (90+3. I. Diakité).
    Náhradníci: Duparchy – Koudou, Zeneli, M. Touré, Sierhuis.
    Trenér: Will Still

    Rozhodčí: J. Stinat – C. Mouysset, H. Zakrani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První akci měla překvapivě outsider z Remeše, po nadějném centru šla hlavička Baloguna pouze do boční sítě.
     
    2
    Lyon právě vstřelil branku!
    Autorem vlastní branky je EMMANUEL AGBADOU, který si nešťastně srazil do vlastní sítě hned první útočný pokus Lyonu a domácí celek se tak hned zkraje zápasu ujímá vedení. Lyon měl teď štěstěnu jednoznačně na své straně, jelikož si Agbadou srazil do vlastní sítě centr, který rozhodně nemusel vést k jasnému ohrožení branky.
    2. Emmanuel AGBADOU - 1:0
     
    4
    Zápas začíná v ohromném tempu, šanci srovnat měl Balogun, který se dostal sám ke střele z levé strany hřiště, opět však provětral pouze boční síť Lopesovy branky.
     
    5
    K prvnímu rohu dnešního zápasu se právě staví Jérôme Boateng z Lyonu.
     
    5
    Obrana Stade de Reims si dokázala poradit a ovládla hlavičkovou bitvu. Nyní zpracovala balón a může rozehrát po zemi.
     
    6
    Lyon presuje velmi intenzivně a rozehrát tak bude nakonec pro hosty o poznání těžším úkolem než by se zdálo.
     
    6
    A je to tady, presink domácích přináší ovoce a právě domácí tým v bílých dresech získává autové vhazování na útočné polovině.
     
    7
    Remeš i nadále zkouší hrozit především pomocí centrovaných balónů, tento však do vápna díky dobré obraně Lyonu neprošel.
     
    8
    Ani Remeš v napadání soupeřovi rozehrávky nezůstává nic dlužná a Lopes teď jen s obtížemi rozehrává balon.
     
    9
    Lyon právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ALEXANDRE LACAZETTE. Po poněkud zdlouhavé rozehrávce však přišel hadí výpad v podobě prudké a nečekané rozehrávky a bleskového přesunu hry k brance soupeře. Tam situaci ve vápně chytře vyřešil dvacetiletý Francouz Barcola, který našel výborně postaveného Lacazetta a ten dokonalou ranou z voleje vyvolává na tribunách absolutní euforii.

    Asistence: Bradley Barcola.
    9. Alexandre LACAZETTE - 2:0
     
    11
    Remeš si zatím nechce připustit žádné potíže a pokračuje v aktivním výkonu.
     
    12
    Po tvrdém zákroku střelce vlastní branky Agbaoua zůstává krátce na zemi Rayan Cherki, nezdá se však, že by z toho měli rezultovat dlouhodobé zdravotní obtíže.
     
    13
    Tolisso našel na hlavičku přichystaného Lacazetta, jeho řešení ale tentokráte postrádalo přesnost jeho brankového pokusu a výrazně míjí branku.
     
    13
    Držení míče je aktuálně v poměru 67:33 ve prospěch Remeše, ta ovšem přesto prohrává o dvě branky.
     
    14
    Agbadou opět chybuje a po jeho ztrátě míče na útočné polovině je tu zásluhou bleskového kontru domácích roh, který rozehraje Maxence Caqueret.
     
    14
    Nicolás Tagliafico pálil z velké dálky, zdálo se, že jeho pokus se otřel od jednoho z bránících hráčů, nařízen je však pouze Dioufův odkop.
     
    16
    Lyon trochu zklidňuje dosavadní tempo hry, již však ukázal, že zrychlení z 0 na 100 má maximálně rychlé a tak rozhodně není radno rozvážnou kombinaci na vlastní půli podceňovat.
     
    17
    A přesně to se potvrdilo i nyní, po bleskovém přesunu na půli soupeře přišlo zastavení s tuhý boj u autové čáry a je z toho další roh pro domácí.
     
    17
    Corentin Tolisso střelou zpoza vápna těsně míjí branku soupeře.
     
    18
    Jeffinho a Cherki teď společnou kombinací ve vápně připravovali další šanci pro Olympique, dohrát do až do kuchyně se jim nepodařilo a následuje pouze odkop soupeřova golmana.
     
    19
    Zdálo se, že po delší době bude po chybě v domácí rozehrávce moci zahrozit Remeš, je však pískán ofsajd a jakékoliv vzrušení na straně hostujících fans utichá.
     
    20
    Lyon opět kombinuje na vlastní půli.
     
    21
    Dlouhý nákop dopředu přináší pouze ztrátu, míč tentokrát nebyl dostatečně přesný.
     
    21
    Do Tagliafica teď hodně nepříjemně nohou vpřed nalétl Maxime Busi, rozhodně se ale nejednalo o úmyslný faul a následovala okamžitá omluva, tak to má být.
     
    22
    Alexis Flips předvedl svůj první zajímavější pokus dnešního večera a přeci jen trochu znervózňuje zatím poměrně bohorovný Lyon, který si bude muset v rozehrávce dávat do budoucna větší pozor, pokud se chce dnes ve zbytku zápasu vyhnout zbytečnému dramatu. Střela jde každopádně mimo o drahný kus.
     
    23
    Faul na Lacazetta přináší první zajímavý volný přímý kop dnešního zápasu.
     
    23
    Rozehrávka z nějakých třiceti metrů šla nakrátko na Tolissa, jeho prudká střela končí pouze na zádech jednoho z fotbalistů hostí.
     
    24
    Yehvann Diouf musel vytáhnout těžký zákrok po překvapivě přesné ráně z velkého úhlu a čeká nás rohový kop.
     
    24
    Ty se dnes zatím domácím příliš využívat k ohrožení soupeřovi branky nedaří a ani tento pokus o centr není výjimkou.
     
    26
    Sael Kumbedi předvedl přesně načasovaný skluz a výrazně zpomaluje postupný útok Stade de Reims.
     
    27
    Dominance hostujícího celku v držení míče pokračuje, stejně jako výrazně větší nebezpečnost Lyonu, uvidíme, zda jeho soupeř dokáže zahrozit pomocí následujícího rohu.
     
    28
    Je to sice gól, ale vzhledem k tomu, že Lopes již dávno měl míč pod kontrolou a pouze naskočením soupeře do jeho osoby a následné dorážky došlo k jeho překonání, nemůže platit.
     
    29
    Další cenný zákrok Anthonyho Lopese, který právě konečky prstů vyšťouchl nebezpečný pas, který jeho brankovištěm procházel.
     
    29
    Na druhé straně zakončoval hodně přímočaře potomek Alžířanů a Italů s francouzským pasem Rayan Cherki, jeho rána do středu branky ale mnoho vrásek Dioufovi nenadělala.
     
    30
    Remeš drží jako dnes již mnohokrát balón v blízkosti středového kruhu, nedaří se jí vymyslet, kterak se bezpečně dostat blíže. Každá ztráta míče hrozí dnes obzvláště krutým brejkem domácích.
     
    32
    Hra Remeše teď bohužel postrádá nápad, ale především rychlost, sledujeme hodně statické vyčkávání, které vedoucímu Lyonu pranic nevadí a tak ani neprovozuje příliš horlivý presink.
     
    33
    I tak se nakonec k míči dostává, obraz hry se ovšem příliš nemění. Nakonec je tu alespoň pokus o dlouhý balón na Cherkiho na hraně ofsajdu, ten končí nedoběhnut.
     
    34
    Dopředu se tlačil Jeffinho, následně jsme viděli velmi nevydařený pokus o gól roku, kdy Cherki vestoje vyslal na soupeřovu branku výrazně nepřesnou ránu nůžkami.
     
    35
    Sérii pasů Lyonu na soupeřově polovině zastavuje ofsajd, což je pro domácí poměrně překvapivé rozhodnutí sudího, nešlo o žádnou průnikovou přihrávku vpřed, jen o de facto zdržovací výměnu balónu. Každopádně se vzhledem k uspokojujícímu stavu přílišný výlev hněvu nekoná.
     
    36
    Velmi pěkný střelecký pokus vyslal na druhé straně Balogun, jeho rána po zemi poměrně těsně minula dolní roh branky.
     
    37
    Tempo zápasu nám po horkém začátku výrazně upadlo, nezaujatému oku by se jistě hodilo, aby Remeš trefila kontaktní branku a zápas tak získal zpět svou dramatičnost.
     
    38
    Místo pokusů hostí o dramatizaci je tu však po faulu Atangana Edoa další standardka pro domácí.
     
    39
    Nic z toho není, vše řeší obrana hostí, následně sledujeme snahu překlopit situaci na hřišti v rychlý brejk, přihrávky ale nejsou dostatečně přesné a tak se situace neutralizuje a stabilizuje.
     
    40
    Remeš právě vstřelila branku! Tak tohle bylo hodně divné, Lukeba nelogicky pustil míč za sebe, ačkoliv byl jasně tím obráncem, který zodpovídal za zlikvidování situace a následně se prosazuje DŽUNJÁ ITÓ. Jeho první ránu ještě Lopes vyřešil, na dorážku už však neměl nárok.

    Ale pozor, branka neplatí, VAR signalizuje ofsajd a vše je odvoláno a zrušeno, hrát se bude dál za stavu 2:0.
     
    42
    Olympique Lyon si teď musel v závěru první půle opravdu hodně oddechnout, naopak pro hostující celek je to další krutý úder, uvidíme, zda je definitivně zlomí a nebo ještě dokážou zabojovat o body.
     
    43
    Hodně netaktický faul Tolissa na hraně vápna přináší ještě jednu obrovskou příležitost na kontaktní branku, zdravotní problémy jednoho z hráčů Remeše se však zdají být závažnějšího charakteru, jde nejspíše o Baloguna, což by pro Remeš byla opravdu velké ztráta, zvláště směrem dopředu, kam teď potřebují hnát všechno, co má nohy.
     
    45
    Stále probíhal zásah lékařského týmu hostí, nyní už se ale přeci jen může rozehrát.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Pokus o překonání zdi se nezdařil a po sérii odrazů je z toho rohový kop.
     
    45+1
    Po střele Baloguna zpoza vápna, která se otřela o jednoho z obránců, je tu ještě jeden roh.
     
    45+1
    Ten už likviduje obrana Lyonu bez potíží a pro první půli je hotovo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První polovina zápasu je u konce, pokus jste prošvihli prvních devět minut, prakticky dnes nebylo třeba chodit, právě v nich se totiž odehrálo zatím vše opravdu podstatné, tedy dvě branky Lyonu. V nich zase ale bylo skryto prakticky vše, co dnešní zápas charakterizuje, tedy v té první nepřesnost remešských pasů, rychlost domácích a jejich schopnost trestat jakékoliv zaváhání soupeře, stejně jako smůla Remeše a v té druhé dnešní pasivní a poněkud uspávající hra Lyonu a následné okamžité vystartování při náznaku té nejmenší příležitosti a schopnost uštknout soupeře pomocí brilantní individuální kvality.

    Držení míče se již vyrovnalo, Remeše dominovala v první čtvrtině zápasu, Lyon už ale cítí, že zápas zvládne takticky „vyčekat“ a tedy je lepší, pokud drží balón na svých kopačkách. Na původní strategii bleskových kontrů již trvat není třeba, ta už dnes svou práci odvedla na výbornou.

    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lyon získává cenné vhazování poblíž rohového praporku hned v úvodu druhého poločasu.
     
    47
    Následně dobrovolně ustupuje až na polovinu hrací plochy, kde rozvíjí postupný útok. Je vidět, že v závěru sezóny není čas na hrdinství a tým Laurenta Blanca chce body za každou cenu.
     
    48
    Výborné zrychlení předvedl Ito a zdálo se, že měl získat rohový kop, sudí u postranní čáry to viděl jinak a je tu k nespokojenosti japonského rychlíka pouze rozehrávka od branky.
     
    49
    Zajímavě vypadala rychlá akce na druhé straně hřiště, kdy se jeden z hráčů Lyonu ocitl prakticky sám před prázdnou brankou. Zpětně se však ukazuje, že to bylo jen zásluhou jeho ofsajdového postavení, kterého si obrana Remeše byla dobře vědoma.
     
    50
    Po Jeffinhově centru na Lacazetta uvidíme rohový kop, jelikož míč byl těsně před francouzským snajprem odhlavičkován protihráčem mimo.
     
    50
    Golman Diouf si tentokrát i vinou hodně ostré hry Lyonu svůj výběh nevyměřil přesně a míč mu propadl, zasáhnout ale bez potíží dokázala obrana hostí. Pokud by došlo k brance, nejspíš se stejně bude muset prověřovat faul na muže, který chrání remešskou svatyni.
     
    52
    Filips už neměl trpělivost a zkusil to opravdu dalekonosnou střelou, té však kromě zásahu balónu chybělo prakticky vše, co by ke vstřelené brance mohlo vést.
     
    52
    Agbadou poslal k zemi Lacazetta na hraně vápna a čeká nás další velké ohrožení branky Dioufa z přímého kopu. Navíc se jde prověřovat k videu, nejspíš hrozí červená karta.

    A je to tak, Agbadou byl posledním hráčem v poli a znemožnil dle pravidel jasnou gólovou příležitost. Vlastňák a ještě červená karta, tenhle zápas bude potřebovat hodně rychle vytěsnit.
     
    55
    Přímá střela Lacazetta nebezpečná nebyla a míjí branku poměrně výrazně, Remeš však musí o poznání více bránit fakt, že bude dnes dohrávat pouze v deseti mužích.
     
    56
    A Lyon navíc rozhodně nehodlá ubrat z nastoleného tempa, Tolisso to opět zkoušel z velké dálky. Tento jeho pokus byl příliš vysoký a branka je přestřelena.
     
    57
    Diouf odebírá míč po dlouhém nákopu Cherkiho a přenáší hru k Lopesovi, který rovněž zvládá okamžitě získat míč pod svou kontrolu.-
     
    58
    Výborná příležitost se po pasu Cherkiho naskytla Jeffinhovi, výkon obrany hostí byl teď hodně slabí a Jeffinho dokázal bez jakýchkoliv potíží projít pseudozdí tvořenou dvěma obránci Remeše. V následném technickém zakončení ovšem téměř nepochopitelně selhal a výrazně míjí síť.
     
    59
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Valentin Atangana Edoa, přichází Dion Lopy,
    ze hřiště odchází Alexis Flips, přichází Fallou Fall.
     
    60
    Opět byl ve vápně velmi aktivní Rayan Cherki, tentokrát v kombinaci s Lacazettem, ani jeden z nich ale nedokázal šanci zakončit.. Následně se první jmenovaný předvedl střelou z dálky, kterou do svých rukavic kryje Yehvann Diouf.
     
    61
    Zajímavý centr šel právě teď směrem k Balogunovi, ten ve skluzu na balón těsně nedosáhl.
     
    62
    Balogun se dostává zpět do středu dění a Remeš se po útlumu ve druhém poločase trochu probírá. Právě Balogun se teď hodně nebezpečně tlačil ve velkém vápně k zakončení, nakonec ale ani jeden pokus z jeho kopaček nevylétl.
     
    63
    A zase ten Balogun! Tento jeho pokus z úhlu dokázal vyrazit na rohový kop ve Francii rozený Portugalec Anthony Lopes.
     
    64
    Následný roh žádné nebezpečí nepřinesl, dnes ani jedné ze stran tento druh standardní situace vůbec nejde.
     
    64
    Tagliafico se dostal ve vápně soupeře k balónu stál sám před brankářem! Situaci se rozhodl řešit až příliš nesobecky a hledal sebevědomějšího střelce v podobě Lacazetta, na něm ovšem visel obránce hostujícího celku, který dokázal situaci zbavit puncu nebezpečnosti.
     
    65
    Po dalším centru do vápna uvidíme opět rohový kop.
     
    66
    Ten se teď vydařil snad úplně nejméně ze všech dnešních nákopů a vinou útočného faulu končí hned po svém vykopnutí.
     
    66
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Jeffinho, přichází Houssem Aouar.
     
    68
    Nováček na hřišti Houssem Aouar si připsal okamžitě po svém nástupu na hrací plochu první střelu na bránu, to bez potíží tlumí Diouf.
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Johann Lepenant.
     
    69
    Hodně horko bylo teď před Lopesem! Nejprve Lopes musel po ráně z úhlu vytasit zákrok z kategorie parádních, druhý pokus skončil na obraně Lyonu a ačkoliv potřetí již Lopes kapituloval, gól Ita jednoznačně nemůže platit kvůli ofsajdu, tentokráte to bylo zcela zjevné a Japonec se ani neradoval.
     
    71
    Lyonští si vyměňují dlouhé přihrávky na vlastní polovině, o dnešním zápasu je již zdá se rozhodnuto, nevypadá to, že by měla Remeš ani fyzickou ani psychickou sílu na dostatečné zvýšení intenzity presinku a se současným minimálním napadáním si může Lyon dělat se zápasem co se mu zachce.
     
    72
    Lyon právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ALEXANDRE LACAZETTE. A zachtělo se mu ještě jednou skórovat, 3:0 je přeci jen hezčí výsledek! Parádní rána Lacazetta mezi nohy Dioufa byla nechytatelná a stejně nezastavitelná jako předcházející blesková akce Olympique.

    Á, tak pozor, gól nakonec kvůli ofsajdu neplatí, VAR opět zasahuje do zápasu a dává ještě hostům alespoň jiskřičku naděje.
     
    74
    Remeš teď přeci jen působí trochu nakopnutě a podařilo se jí získat volný přímý kop v pozici ze které jde centrovat do vápna.
     
    75
    Následovala ale jen rozehrávka nakrátko, která končí u odkopu od domácí branky a ani tentokrát se tak kontaktní branky nedočkáme.
     
    75
    Frustrace hostí se začíná projevovat, Fallou Fall teď zcela zbytečně připravil pád pro svého oponenta ve středu hřiště a opět jsme nuceni vidět tým mediků v akci.
     
    76
    Maxence Caqueret vypadá relativně v pořádku, stačilo zaledovat nohu a měl by být jako nový.
     
    78
    Aouar nedokázal dostatečně pohotově zpracovat pas Lacazetta, doběhl na místo určení příliš rychle a potenciální asistence mu tak ve vápně mířila pouze na paty a od nich se balón odrazil ke golmanovi Stade de Reims.
     
    79
    Pokusy o bleskové individuální akce na obou stranách, k vidění byl výtečný zákrok Dioufa, kterého z dnešního neúspěchu jistě nikdo z hostujícího tábora vinit nebude. Opět by ale nejspíš byla pro útočný faul případná branková radost bezpředmětná.
     
    80
    Hra se ve svém závěru přiostřuje, což zohledňuje i sudí Stinat, který za faul ve středu pole uděluje žlutou kartu Lepenantovi.
     
    81
    Další projev přehnané agresivity odnesl Lacazette, vzhledem ke vzdálenosti nějakých 25 metrů ho však již brzy dost možná odnese také celý remešský celek.
     
    82
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je to tak, je rozhodnuto! Střílený centr na Tolissa zůstal nedoskočen, což evidentně zaskočilo golmana Dioufa, který ho nedokázal zachytit a prosazuje se tak původně spíše na asistenta aspirující MAXENCE CAQUERET.
    82. Maxence CAQUERET - 3:0
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Mamadou Sarr.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Sael Kumbedi, přichází Malo Gusto,
    ze hřiště odchází Bradley Barcola, přichází Amin Sarr.
     
    85
    Závěr utkání bude již nejspíš pouhou formalitou, zápas má tyto kontury již poměrně dlouho a vzhledem k jednoznačnému výsledku není příliš pravděpodobné, že by Remeš hodlala výrazně zrychlit tempo a za každou cenu se hnát po zázraku.
     
    85
    Naopak šanci na čtvrtou branku teď mělo několik domácích hráčů, především Aouar a Tolisso, ani jeden z nich však v přehuštěném předbrankovém prostoru nedokázal vytvořit takovou střelu, která by golmana přiměla zakročit.
     
    87
    Nepříjemná srážka Cajusteho s Tolissem končí bolestivými zdravotními potížemi obou jmenovaných, oba se však zdá se dokáží dostat na vlastní nohy bez nutnosti zdravotní intervence.
     
    88
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Maxime Busi, přichází Samuel Koeberle,
    ze hřiště odchází Jens Cajuste, přichází Thibault De Smet.
     
    90
    Dohrává se již spíše z povinnosti, souboje již ztrácejí intenzitu a je naprosto jasné, že je hotovo. Samuel Koeberle vyslal vysoký centr směrem k lyonskému vápnu, přidal však přílišnou razanci a balón končí za brankovou čarou.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Míč v závěru zápasu stále drží Remeš, která usiluje alespoň o čestný úspěch. Ten se prozatím nekoná, nákop Ita na Baloguna odebírá Anthony Lopes.
     
    90+2
    Útočný faul Lacazetta při presinku na druhé straně dává již téměř stoprocentní jistotu, že se měnit skóre dnes již nebude.
     
    90+3
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Džunja Itó, přichází Ibrahim Diakité.
     
    90+3
    Wow, tak to ještě mohl být poslední krásný hřebíček do remešské rakve, dva hráči Lyonu se tlačili k hlavičce před prázdnou brankou! Ani jednomu se ale na míč nepodařilo dosáhnout a po této akci již slyšíme závěrečný hvizd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhá polovina zápasu byla již naprosto jednoznačně ve prospěch Lyonu, který předvedl velezkušený taktický výkon a bez jakýchkoliv větších potíží si pohlídal vítězství. Remeš nedokázala dostatečně rychle přistupovat ke svému soupeři, jakékoliv pokusy o napadání zpravidla končily faulem a odebrání míče tak bylo prakticky nedostižným snem. Navíc měl Lyon po celý zápas zásluhou dvou bleskových branek velkou psychickou výhodu se kterou se Stade de Reims nedokázalo popasovat.

    Druhou branku zápasu a celkově svou 27. v ročníku přidal Alexandre Lacazette, který se, vzhledem k tomu, že Mbappé se dnes neprosadil, dostává na dostřell jediné branky k nejlepšímu kanonýrovi letošní Ligue 1.

    Olympique Lyon je aktuálně před posledním kolem prakticky ze hry o evropské poháry, teoretickou šanci má již pouze na EKL, kde by však musel v posledním kole dotáhnout náskok tří bodů na Monako i Rennes, u Rennes má navíc v porovnání skóre zápornou bilanci -9 (jeho zápas by tedy musel dopadnout rozdílem o 9 branek přívětivějším než zápas Rennes, pak by se porovnávalo podle dalšího kritéria v pořadí).

    Remeš je aktuálně na 11. místě a je jasné, že letos skončí buď desátá nebo jedenáctá podle toho, zda se jí v posledním kole podaří předehnat o jediný bod lépe postavený FC Lorient.

    To už je za mě pro dnešek vše, rozhodně nezapomeňte pomocí našich onlajnů sledovat i poslední kolo francouzské League 1, které opět nabídneme kompletní! Přeji všem top den!
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:15. (23:02:34)

    Tadeáš Rulf

    Branky: 2. Agbadou (vla.), 9. Lacazette (Barcola), 82. Caqueret

    Karty:   80. Lepenant (LYO) – 75. Fall (REI)   52. Agbadou (REI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:15.
    Olympique Lyon: Lopes – Tagliafico, Lovren, Boateng (69. Lepenant), Kumbedi (84. Gusto) – Tolisso, Caqueret (83. Mam. Sarr) – Jeffinho (66. Aouar), Cherki, Barcola (84. A. Sarr) – Lacazette (C).
    Náhradníci: Riou – Henrique, T. Mendes.

    Trenér: Laurent Blanc

    Stade de Reims: Diouf – Agbadou, Munetsi (C), Foket – Flips (59. Fall), Cajuste (88. De Smet), Matusiwa, Edoa (59. Lopy), Busi (88. Koeberle) – Balogun, Itó (90+3. I. Diakité).
    Náhradníci: Duparchy – Koudou, Zeneli, M. Touré, Sierhuis.

    Trenér: Will Still

    Rozhodčí: J. Stinat – C. Mouysset, H. Zakrani
    thejrc.org