Kanada – Lotyšsko 4:2 (kon.) | USA – Německo 3:4 (po pr.)
po prodl.
USA
3:4 (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Německo
Sobota 27.05.2023, 17:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To by bylo z tamperské Nokia Arény vše, loučí se s vámi Tomášové Sochor a Taybner. Zítra v odpoledních hodinách si určitě přečtěte textový přenos z tiskové konference k ukončení MS, dále si nalaďte zápas o třetí místo a nakonec dorazte na finálové utkání mezi Německem a Kanadou. (19:59:34)
     
    Je tu konec druhého semifinálového utkání. Napínavý duel začaly Spojené státy americké dvěma rychlými brankami, Německo ale na drtivý nástup soupeře dokázalo zareagovat a ještě v první třetině vyrovnalo. Zámořský tým se těsně před polovinou zápasu dostal znovu do vedení a mířil za postupem. 83 sekund před koncem základní hrací doby ovšem vyrovnal Marcel Noebels. V prodloužení měli dlouho navrch Američané, erupci radosti na německé střídačce ovšem v polovině 68. minuty vystřelil Frederik Tiffels, jenž poslal svůj tým do boje o zlato.

    Zítra se tak o bronz ve 14:20 utkají Lotyšsko se Spojenými státy americkými. V 19:20 pak začne boj o zlato mezi Německem a Kanadou.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 33 – 26
    Zásahy brankářů: 22 – 30
    Trestné minuty: 6 – 4
     
    Tři nejlepší hráči Německa na turnaji:

    Kai Wissmann, obránce
    Moritz Müller, obránce
    Nico Sturm, útočník
     
    Tři nejlepší hráči USA na turnaji:

    Casey DeSmith, brankář
    T.J. Tynan, útočník
    Alex Tuch, útočník
     
    Nejlepší hráči zápasu

    USA – Drew O'Connor
    Německo – Mathias Niederberger
     
    Konec zápasu.
    67:32 Frederik TIFFELS - 3:4


     
    67:32
    Německo právě vstřelilo branku!
    A je hotovo, do finále postupují Němci! Celou akci rozjel u vlastní klece Kahun, který našel FREDERIKA TIFFELSE. Německý štírek dojel na levý kruh, odkud z bodu pro vhazování vyslal přesný projektil do pravé šibenice a vystřelil tak svému týmu postup do finále. Asistence: Dominik Kahun, Moritz Müller.
     
    67:08
    Moritz Müller čeká za brankou na dostřídání svých spoluhráčů, Němci nikam nespěchají.
     
    66:54
    Američané se dostali do dobré šance, kterou ale nakonec překombinovali! Ke střele ze slotu se nakonec dostal Drew O'Connor, jenž ovšem nastřelil prvního bránícího hráče před sebou!
     
    66:27
    Němci ale postupem času dokázali srovnat krok se svým soupeřem a v posledních minutách vypadají lépe.
     
    66:04
    Německo vyhrálo vhazování v útočném pásmu. Moritz Müller však otočil vzad. Hosté založí útok ze své třetiny.
    65:58 Němce od postupové trefy dělily centimetry
     
    65:58
    Po levé straně se prosmýkl střelec první německé branky, Frederik Tiffels. Ten si udělal prostor a bekhendem zakončoval, ale jeden z amerických beků jej dokázal přizvednout a herní předmět skončil na vrcholku branky, kde ho DeSmith přikryl.
     
    65:30
    Američanům se další útok nepovedl. Bez zakončení odevzdali kotouč soupeři.
     
    64:50
    Z modré čáry nyní pálil Wissmann, jemuž ještě před branku sjížděl spoluhráč Kastner. Střela ale mířila mimo a Kastner její směr nedokázal změnit.
     
    64:27
    Matt Coronato vyjel zpoza brány před brankoviště a vystřelil. Z blízkosti ovšem trefil pouze připraveného brankáře.
     
    63:55
    O chvíli později se na stejném místě objevil volný Cutter Gauthier, jenž obehrál německého beka a rychle zakončil, jenže si vylámal zuby na Niederbergerovi.

    Tomáš Taybner

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 2. A. Tuch (O'Connor, Grimaldi), 4. Grimaldi (A. Tuch), 29. Eyssimont (O'Connor, Garland) – 13. Tiffels (Fischbuch, Kahun), 17. Szuber (Sturm, Peterka), 59. Noebels (Kahun, Gawanke), 68. Tiffels (Kahun, M. Müller)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – A. Tuch (A), Bonino (C), Grimaldi – Garland (A), O'Connor, Eyssimont – Mazur, Tynan, Gauthier – Coronato, Brown, Farrell – Bjork.
    Trenér: Dave Quinn

    Německo: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Tiffels, Kahun (A), Peterka – Ehl, Sturm, Soramies – Fischbuch, Kastner, Noebels (A) – Schütz, Stachowiak, Tuomie – Varejcka.
    Trenér: Harold Kreis

    Rozhodčí: Bjork, Hribik – Hautamaki, Ondráček

    Diváci: 8011
    thejrc.org