Uh. Brod – HC Boskovice inline 2:3 (kon.) | Devils Zlín – Brno 4:3 (kon.) | HC Hořovice – Roller Storm 8:4 (kon.)
Černošice – ILHK Hr. Králové 9:6 (kon.) | HC Hořovice – IHC Prague Rats 1:3 (kon.) | Uh. Brod – Brno 7:10 (kon.)
Devils Zlín – HC Boskovice inline 9:4 (kon.)
konec
IHC Devils Zlín
4:3 (2:2, 2:1)
Mission Roller Brno
Sobota 27.05.2023, 10:05 • PSG aréna, Zlín • STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Zlín tak udržel vedoucí příčku tabulky extraligové skupiny Východ. Před druhými Boskovicemi má nadále tříbodový náskok, Jihomoravané totiž v souběžně hraném duelu zdolali Uherský Brod 3:2. Brno po těsné porážce zůstalo čtvrté, šance spravit si chuť se mu naskytne od 14 hodin na hřišti uherskobrodských Kanců. Zlín ve dvě hodiny odpoledne hostí Boskovice, v Baťově městě tedy dojde na souboj prvního s druhým. (11:20:43)
     
    Je konec. Zlín se ve druhém dějství dvakrát dostal do vedení o jednu branku, Brno dokázalo odpovědět pouze jednou. O třetí gól Devils se ve 21. minutě postaral Daniel Gazda, pro kterého šlo o čtrnáctou trefu v probíhajícím ročníku. Mission Roller vyrovnal ve 29. minutě, kdy se zdálky prosadil David Sedláček. Rozhodující moment celého zápasu přišel v čase 32:50, kdy o těsném vítězství Zlína 4:3 rozhodl nekompromisní střelou z první jeho nejproduktivnější hráč Lukáš Chludil. Závěrečný nápor Jihomoravanů už další srovnání a případné prodloužení nepřinesl.
     
    Konec zápasu.
     
    39:39
    Kotouč jel po hraně k prázdné brněnské brance, nakonec ji minul a jeden z hostů ho dojel. Mission Roller už moc času nezbývá.
     
    39:30
    Velký závar před Kořénkem. Puk vyplaval před Dominikem Hrachovinou, ale ten ho zblízka nedokázal usměrnit do volné části branky.
     
    39:20
    Zpod Kořénka vydoloval kotouč David Sedláček, puk se odklouzal k zadnímu mantinelu.
     
    38:45
    Nyní už je hostující brankář opět na střídačce a Jihomoravané hrají znovu power-play.
     
    38:22
    Hrachovina je zpátky v brance Brna.
     
    38:22
    Nad kruhy příklepem vystřelil z první Kučeřík. Kořének se pohotově přemístil k zemi a kotouč schoval na své hrudi.
     
    37:50
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    37:13
    Před brankou Zlína bylo pořádně husto. Před tímto chumlem hráčů střílel Kučeřík, nicméně nemířil přesně.
     
    36:08
    Minuty ubíhají a Brno se snaží s nepříznivým stavem něco udělat. Kořének nyní předvedl dva výborné zákroky, druhý proti ráně Krále z pravé strany.
     
    35:10
    Na druhé straně zakončoval po zemi ke vzdálenější tyči Pavlůsek a Hrachovinovi pomohla tyčka.
     
    34:43
    Velká možnost brněnského Dufka, který vypálil bez přípravy z pravého kruhu. Kořének se rychle natahoval, jak mohl, puk ale nakonec proletěl těsně kolem jeho brány, takže zasahovat nemusel.
     
    32:50
    Devils právě vstřelili branku!
    Šindelek nejprve střílel z pravé strany na vyrážečku, ale hostující branku táhlým pokusem minul. Zanedlouho rozjel další útočnou akci Zlína brankář Kořének a na jejím konci stál LUKÁŠ CHLUDIL. Ten po přihrávce Bachánka vypálil z první a Hrachovina byl bez šance na zákrok. Tohle se opravdu chytat nedalo, kotouč skončil v pravém horním rohu hostující branky nad lapačkou Petra Hrachoviny. Asistence: Adam Bachánek a Michal Kořének.
     
    31:34
    Dlouhou přihrávku Gazdy, respektive pas, tečoval těsně před brankou najetý Šindelek. Kotouč skončil o kousek vedle levé tyče hostující brány.
     
    30:07
    Na jedné straně si Hrachovina poradil nejprve se střelou na lapačku a poté také s pokusem jednoho z Devils mezi betony. Zanedlouho vypálil zdálky hostující Kachlík a Kořének maskou vyhlavičkoval kotouč před sebe.
     
    28:25
    Brno právě vstřelilo branku!
    Dominik Hrachovina nejprve dostal přízemní nahrávku před branku a po jeho blafáku a přízemní střele zazvonila buď tyčka nebo boční oblouk domácí branky. Brněnský nápor nicméně pokračoval a dalekonosný pokus DAVIDA SEDLÁČKA směrem někam na lapačku Kořénka se zastavil až v síti. Jihomoravané tak srovnávají stav. Asistence: Jan Dufek a Dominik Hrachovina.
     
    27:52
    Dufek obdržel puk na pravou stranu útočné poloviny hřiště. Poté si nabruslil mezi kruhy, odkud zápěstím minul pravý horní roh zlínské branky.
     
    26:09
    Luža vymyslel křížný pas z pravého křídla, kterým u vzdálenější, levé tyče našel najetého Suhradu. Ten zakončoval mezi betony, které ale Petr Hrachovina včas přitiskl k sobě a puk tak mezi nimi zastavil.
     
    25:05
    Zato teď to byla vyložená šance Brna. Dominik Hrachovina střílel ze slotu poblíž branky, Kořének ale vytáhl skvělý zákrok lapačkou, ve které kotouč ukryl.
     
    24:23
    Po brněnském vypíchnutí puku projel po levém křídle Dominik Hrachovina. Před brankou pak oslovil Davida Sedláčka, který byl úplně volný, kotouč se mu ale od brusle odrazil k zadnímu mantinelu. Z možnosti hostů tak nebylo nic.
     
    23:45
    Dufek se probíjel do prostoru mezi kruhy, ale přes tři zlínské hráče se nakonec neprobil. Puku se zmocnili Devils.
     
    23:02
    Suhrada si sjížděl kousek za levý kruh, odkud chtěl zřejmě zakončovat. Přihrávka z pravé strany k němu ale nedoputovala, byla nepřesná a skončila u bočního mantinelu.
     
    22:04
    Král se mezi kruhy snažil protáhnout mezi dvěma hráči Zlína, ti ho ale díky vzájemné kooperaci dokázali zastavit. Následný brejk domácího mužstva se zasekl hned v zárodku.
     
    20:44
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín se vrací do vedení o jeden gól. Chludil "shodil" kotouč více do hloubky útočné poloviny, kam si najel DANIEL GAZDA a prudkou střelou z pravé strany dokázal vyzrát na Petra Hrachovinu. Domácí kapitán tak skóruje podruhé v utkání, dohromady přidává čtrnáctou trefu v této sezoně. Asistence: Lukáš Chludil a Jiří Suhrada.
     
    20:02
    Po prvním buly druhé části získali kotouč Devils.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Brno díky gólu Jana Dufka tři sekundy před sirénou zatím remizuje se Zlínem 2:2. Skóre otevřel ve 14. minutě v přesilovce hostující Radek Kučeřík, zanedlouho ale vyrovnal Lukáš Chludil a poté vstřelil třináctou branku v aktuálním ročníku kapitán Devils Daniel Gazda.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:57
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté těsně před přestávkou přece jen vyrovnávají. Z pravé strany napřáhl JAN DUFEK a jeho pokus proletěl kolem klečícího Kořénka, před kterým se pohybovalo několik hráčů obou týmů, do sítě. Asistence: David Sedláček.
     
    19:30
    To už ve Zlíně běží poslední minuta prvního dějství.
     
    19:16
    Další nebezpečí pro zlínskou branku, Kořének je ale zatím skvělý a drží těsný náskok Devils. Naposledy si musel poradit s průnikem soupeře z levé strany a zastavil puk směřující k levé tyči.
     
    17:46
    Bachánek ztratil kotouč a do úniku se vydal Kazlepka. Proti Kořénkovi zvolil střelu mezi betony, tento prostor ale domácí brankář včas dokázal pomocí svých chráničů "zavřít".
     
    16:47
    Dvě velké šance Brna. Nejprve Kořének trupem zastavil nebezpečnou střelu Kučeříka z osy hřiště, posléze pohotovým přesunem rameny do horní části branky vyrazil zakončení Krále.
     
    15:04
    Devils právě vstřelili branku!
    A je tu obrat domácího celku. Nejlepší zlínský střelec DANIEL GAZDA obdržel kotouč poblíž levé tyče od Bridy, srovnal si ho na bekhend a následně našel skulinku mezi betony brněnského brankáře. Pro Gazdu jde o třináctou trefu v této sezoně. Asistence: Michal Brida a Dominik Luža.
     
    13:50
    Devils právě vstřelili branku!
    Brno se z náskoku radovalo jen 47 sekund. Poté totiž Adam Hamrla uvolnil na pravém křídle LUKÁŠE CHLUDILA a nejproduktivnější hráč Zlína střelou do vinklu na přední tyč nad lapačku Petra Hrachoviny srovnává skóre. Asistence: Adam Hamrla.
     
    13:03
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovku a jdou do vedení. Dominik Hrachovina přihrál RADKU KUČEŘÍKOVI, jehož povedená rána zapadla ke vzdálenější, pravé tyči zlínské branky mimo dosah Kořénkovy lapačky. Asistence: Dominik Hrachovina.
     
    12:49
    Puk se nyní odrazil mezi kruhy k úplně volnému Dominiku Hrachovinovi, který ale trefil jen hruď Kořénka, jenž se pohotově přesunul na zem.
     
    12:12
    Po střele zdálky se před brankou snažil dorážet Dominik Hrachovina, Kořének ale i tuto situaci dokázal ustát.
     
    11:43
    Táhlou střelu Kučeříka z prostoru za kruhy Kořének betonem usměrnil do rohu hrací plochy.
     
    11:18
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    R. Hrazdira – 2 min, vysoká hůl.
     
    11:16
    Po levé straně hřiště projel Hrazdira, branku Brna ale minul.
     
    09:52
    Po levém křídle se protáhl ke střele Šindelek a za Petrem Hrachovinou zazvonila branková konstrukce!
     
    08:50
    Možnost pro změnu opět pro hosty. Forhendový blafák Kořének koncem levého betonu vytáhl zpátky do hřiště a posléze díky rychlému přesunu k levé tyči zlikvidoval také dorážku v podání dojíždějícího Klause.
     
    07:52
    Šance na obou stranách. Nejprve si mezi kruhy najel z pravé strany Šindelek a Hrachovina jeho prudkou střelu vyrazil. Zanedlouho se dostal až před Kořénka Dufek, zlínský gólman se však betonem natáhl k pravé tyči a šanci tak dokázal zneškodnit. Pak zase musel své umění předvést Hrachovina, jenž proti střele Pavlůska z levé strany do vzdálenější šibenice předvedl ukázkový semafor lapačkou.
     
    06:53
    Nahrávku Dominika Hrachoviny k levému mantinelu vystihl Luža a domácí ujeli do protiakce. Luža se rozhodl zakončovat sám, na pravém kruhu ale napoprvé promáchl a jeho následný slabý pokus Hrachovina zkrotil na betonech.
     
    05:57
    Postupná kombinace Zlína skončila ránou příklepem Gazdy nad kruhy. Hrachovina se však rychle přesunul a puk hrudí vyrazil před sebe.
     
    05:13
    Zdálky to zkusil tahem Kučeřík. Kořének rychle zaklekl a kotouč podržel ve výstroji.
     
    05:01
    Na pas z pravého křídla si ke vzdálenější tyči najel Luža, ale kotouč na brněnskou branku usměrnit nedokázal. Poslal ho pouze k zadnímu mantinelu.
     
    03:49
    Ta však přišla na druhé straně. Sám před Kořénkem se zjevil Kachlík, ale střelou na vyrážečku zlínského brankáře nepřekonal. Zanedlouho zakončoval Gazda, hostující branku nicméně minul.
     
    03:19
    Domácí drží puk na hokejkách a snaží si vytvořit nějakou slibnou možnost.
     
    01:33
    Sám na Hrachovinu ujel domácí kanonýr Gazda. Brněnský gólman se ale hbitě přesunul tělem k zemi a bekhendový blafák nejlepšího střelce Devils dokázal zastavit. Poradil si také s následnou dorážkou, kterou vytěsnil do rohu hrací plochy.
     
    00:33
    Luža se chtěl protáhnout přes posledního bránícího soupeře, čímž by se ocitl sám před brankářem. Hostující hokejista jej ale zvládl zastavit.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhráli Brňané.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ploše už jsou i rozhodčí, zápas tak zřejmě za malou chvíli začne.
     
    Zlín oblékl žlutomodré dresy, Brno bílé dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Devils Zlín: Kořének – Gazda (C), Suhrada, Brida (A), A. Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Chludil, Bachánek, Luža, R. Hrazdira
    Trenér: Jiří Suhrada

    Mission Roller Brno: P. Hrachovina – Dufek, Ondráček – D. Sedláček, Kachlík, Obdržálek (C), Kazlepka, Rosendorf (A), Klaus, Král, T. Sedláček, D. Hrachovina, Kučeřík
    Trenér: Petr Hrachovina

    Rozhodčí: Lerch, Šico.
     
    Utkání s největší pravděpodobností nezačne v původně stanovený čas, v oficiálním zápise totiž dosud nefiguruje soupiska hostů. Na ploše zatím nejsou ani rozhodčí.
     
    IHC Devils Zlín
    Zlín zůstává po třech kolech nejvyšší soutěže jediným neporaženým celkem skupiny Východ a vůbec celé Stilmat extraligy. Jediným soupeřem, který mu zatím přivodil bodovou ztrátu, bylo v polovině května právě Brno. Na jeho půdě zvítězili Devils až po prodloužení (7:6). V posledních dvou zápasech si nicméně lídr moravské části extraligy otevřel střelnici a nasázel celkem 31 gólů. Odnesly to Boskovice a naposledy Uherský Brod, které Zlínští smetli 14:3, respektive 17:3. Není tak divu, že Devils patří prvních pět míst kanadského bodování skupiny Východ. Nejvíce bodů dosud zaznamenal Lukáš Chludil (4+17), jenž branky především připravuje. Přesných a gólových střel má na kontě nejvíce Daniel Gazda (12+7), jedenáctkrát se přitom prosadil jen za poslední dvě utkání.
     
    Mission Roller Brno
    Brno se v průběžné tabulce extraligové skupiny Východ nachází s pěti body na předposledním čtvrtém místě. Minulou sobotu se jihomoravský tým představil v jednom duelu, za kterým cestoval na stadion obhájce titulu Přerova. Na Hané Mission Roller neudržel nadějné vedení o tři branky z prvního dějství a po obratu Night Birds ještě deset sekund před koncem základní hrací doby prohrával 5:6. Při risku bez brankáře ale nakonec dokázal vyrovnat a vynutil si prodloužení. V něm po necelé půlminutě inkasoval a do druhého největšího města České republiky si tak odvezl bod. Proti Přerovu se dvakrát trefili Jan Dufek a aktuálně nejproduktivnější hráč Brňanů Dominik Hrachovina (5+3).
     
    Pěkný den ze zlínské PSG arény, v rámci dopoledního zápasu 4. kola Stilmat extraligy inline hokeje se zde utkají týmy IHC Devils Zlín a Mission Roller Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 14. Chludil (A. Hamrla), 16. Gazda (Brida, Luža), 21. Gazda (Chludil, Suhrada), 33. Chludil (Bachánek, Kořének) – 14. Kučeřík (D. Hrachovina), 20. Dufek (D. Sedláček), 29. D. Sedláček (Dufek, D. Hrachovina)


    IHC Devils Zlín: Kořének – Gazda (C), Suhrada, Brida (A), A. Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Chludil, Bachánek, Luža, R. Hrazdira
    Trenér: Jiří Suhrada

    Mission Roller Brno: P. Hrachovina – Dufek, Ondráček – D. Sedláček, Kachlík, Obdržálek (C), Kazlepka, Rosendorf (A), Klaus, Král, T. Sedláček, D. Hrachovina, Kučeřík
    Trenér: Petr Hrachovina

    Rozhodčí: Lerch, Šico
    thejrc.org