Uh. Brod – HC Boskovice inline 2:3 (kon.) | Devils Zlín – Brno 4:3 (kon.) | HC Hořovice – Roller Storm 8:4 (kon.)
Černošice – ILHK Hr. Králové 9:6 (kon.) | HC Hořovice – IHC Prague Rats 1:3 (kon.) | Uh. Brod – Brno 7:10 (kon.)
Devils Zlín – HC Boskovice inline 9:4 (kon.)
konec
IHC Devils Zlín
9:4 (5:2, 4:2)
HC Boskovice inline
Sobota 27.05.2023, 14:05 • PSG aréna, Zlín • STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne z PSG arény ve Zlíně. V rámci druhého zápasu 4. kola Stilmat extraligy inline hokeje zde domácí IHC Devils Zlín změří síly s HC Boskovice inline.
     
    HC Boskovice inline
    Boskovice se v průběžné tabulce extraligové skupiny Východ nacházejí s osmi body na druhém místě, na vedoucí Zlín – svého dnešního soupeře – ztrácely před začátkem sobotních střetnutí tři body. Tým z Jihomoravského kraje si o minulém víkendu připsal nakonec třetí výhru v této sezoně, jeho domácí duel proti Brnu byl totiž dodatečně kontumován v jeho prospěch (5:0). Před týdnem si ale Boskovičtí poradili s jiným protivníkem, Přerovem. Na půdě úřadujícího šampiona dotáhly dvougólové manko a skóre otočily. Vedení sice do konce druhé půle neudržely, v prodloužení jim ale vystřelil druhý bod za výhru 7:6 Jonáš Novotný. Ten se v zápase trefil dohromady dvakrát, stejně jako Michal Gabriška. Pozice nejproduktivnějšího boskovického hráče ale patří ještě někomu jinému. Jmenovině Jiřímu Šmahelovi, který za tři odehrané zápasy zaznamenal tři branky a pět asistencí.
     
    První zápas Zlína a Boskovic v probíhajícím ročníku nabídl jednoznačné vítězství Devils. Ti Jihomoravany na jejich hřišti v polovině května deklasovali 14:3. Dvojitým hattrickem a třemi asistencemi se tehdy blýskl nejlepší střelec zlínského mužstva i celé skupiny Východ Daniel Gazda. Dařilo se i jeho spoluhráčům Lukáši Chludilovi, který vymyslel pět gólových nahrávek, či Jiřímu Suhradovi (v zápase 3+2).
     
    IHC Devils Zlín
    Ve Zlíně dojde odpoledne na souboj prvního a druhého týmu skupiny Východ nejvyšší soutěže. Devils vedoucí příčku tabulky udrželi právě před Boskovicemi. V dopoledním domácím utkání udolali Brno 4:3, po dvou gólech zaznamenali nejproduktivnější hráči žlutomodrých Lukáš Chludil a Daniel Gazda. Celek z Jihomoravského kraje zase jednobrankovým rozdílem uspěl na půdě Uherského Brodu (3:2) a na Ďábly tak nadále ztrácí tři body. Přesně tolik, o kolik se bude v PSG aréně hrát.
     
    Zlín nastoupí ve žlutomodrých dresech, Boskovice v zelených dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Devils Zlín: Kořének – Gazda (C), Suhrada, Brida (A), A. Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Chludil, Bachánek, Luža, R. Hrazdira
    Trenér: Jiří Suhrada

    HC Boskovice inline: J. Külzer – Gabriška, Ošlejšek, Schejbal (A) – Göndör, Hrazdil (C), N. Külzer, Müller, Novotný, Šmahel, Šmíd
    Trenér: Niklas Külzer

    Rozhodčí: Lerch, Šico.
     
    Oba týmy se rozbruslují na ploše, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Po prvním buly získali puk hosté.
     
    00:35
    Luža chtěl vystřelit z mezikruží, jenže mu ujel puk a pak už zakončit nestihl.
     
    01:21
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín rychle otevírá skóre utkání. Luža přihrál poblíž levé tyče hostující branky DANIELU GAZDOVI, jehož přízemní pokus skončil v pravém dolním rohu za Janem Külzerem. Pro Gazdu je to patnáctá trefa v sezoně. Asistence: Dominik Luža a Jiří Suhrada.
     
    02:35
    Dvě nepřesné zlínské střely. Adam Hamrla nejprve minul pravý horní roh boskovické branky, Šindelek pak poslal kotouč těsně vedle levé tyče.
     
    03:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté si špatně rozebrali zlínské hráče a stihl je za to trest. Chludil našel od zadního mantinelu před brankou volného ADAMA BACHÁNKA, jenž střelou bez přípravy překonal padajícího Külzera. Asistence: Lukáš Chludil.
     
    04:29
    Dvě šance pro zlínského Bridu. Nejprve Külzera nenachytal z pravé strany na první tyči, poté o kousek minul levou tyčku boskovické branky.
     
    05:19
    Šmíd ujížděl lehce zleva na Kořénka, tísněný ale neuspěl. Domácí brankář přízemní zakončení zastavil pod betony.
     
    06:37
    Müller se protáhl mezi několika soupeři mezi kruhy a pak nahrál do druhé vlny najíždějícímu Schejbalovi. Kořének si chvíli nebyl jistý, jestli má puk ve výstroji, nakonec ale zjistil, že střelu hostujícího obránce dokázal zneškodnit.
     
    07:16
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Hosté snižují. Novotný se prokličoval až před branku a kotouč se pak od něj odrazil k MARKU GÖNDÖROVI, jenž přízemní střelou pod betony padajícího Kořenka maže čisté konto domácího brankáře. Asistence: Jonáš Novotný.
     
    08:09
    Brida dorážel odražený puk do z velké části prázdné branky, Külzer jej ale skvělým přesunem zvládl betony vkleče vychytat.
     
    08:46
    Devils právě vstřelili branku!
    Povedená akce Zlína. Suhrada předal puk na levé křídlo Gazdovi, jenž u opačné tyčky našel najetého DOMINIKA LUŽU. Ten vystřelil z první a poslal kotouč za marně se natahujícího se Jana Külzera. Asistence: Daniel Gazda a Jiří Suhrada.
     
    09:38
    Najetý Chludil mířil z levého křídla pod horní tyčku, Külzer rukávem vytěsnil kotouč nad bránu.
     
    09:53
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    Šindelek – 2 min, hákování.
     
    10:21
    Šmahelovu střelu zápěstím z pravého kruhu vyrazil Kořének betonem k zadnímu mantinelu.
     
    11:09
    Gabriška zakončil nad kruhy, Kořének zasáhl lapačkou a poté ještě stačil rozehrát.
     
    11:47
    Přesilovku si zahrají také domácí. Nyní mají výhodu, Šindelek už se mezitím vrátil do hry.
     
    12:46
    Zlínská výhoda stále pokračuje, domácí kombinují s pukem.
     
    13:12
    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline:
    Šmíd – 2 min, podrážení + 2 min, vysoká hůl.
     
    13:12
    Devils čeká dlouhá čtyřminutová početní převaha.
     
    13:24
    Na konci kruhů vypálil příklepem Šindelek, ale přestřelil. Hamrla vzápětí těsně u branky letící puk promáchl.
     
    13:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí využívají první část přesilovky. RICHARD HRAZDIRA si sjel až na levý kruh, odkud vyslal utěšenou střelu zápěstím, která zapadla pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    15:09
    V oslabení ujel domácím Niklas Külzer, Kořének jeho střelu k pravé tyči vyrazil lapačkou.
     
    15:47
    Bachánek mohl přidat svůj druhý gól v zápase, bekhendový blafák ale zblízka nasměroval pouze do betonu Jana Külzera a neuspěl ani s pokusy o dorážku.
     
    16:10
    Šmíd je zpět na ploše, druhou polovinu oslabení Boskovice ubránily.
     
    16:32
    Šmíd byl po průniku faulovaný, přesto ještě stačil zblízka zakončit. Kořének byl sice už na zemi, jeho forhendový blafák ale přesto skvěle vykopl koncem levého betonu. Rozhodčí se nicméně vrací k nedovolenému zákroku a navzdory Šmídově střele nařizují trestné střílení pro Boskovice!
     
    16:33
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    Brida – TS, hákování.
     
    16:33
    K trestnému střílení se postavil sám faulovaný Lukáš Šmíd. Kořénka dokázal trochu rozhodit manévry rameny, poté ale forhendové zakončení do úspěšného konce nedotáhl a padajícího domácího brankáře trefil do levého betonu.
     
    17:48
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Po pravé straně útočné poloviny si najel až před branku TOMÁŠ MÜLLER a pak nekompromisně zakončil na přední tyč, do horní části zlínské branky, nad lapačku Kořénka. Ten čekal střelu níže, protože šel do mírného pokleku, čehož hostující útočník dokázal naplno využít. Asistence: Lukáš Ošlejšek.
     
    19:01
    Běží poslední minuta prvního dějství.
     
    19:15
    Gazda vystřelil mezi kruhy přes bránícího Šmída, který zřejmě jeho pokus přizvedl do ochranné sítě.
     
    19:38
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí si berou zpět vedení o tři góly. MICHAL BRIDA prosvištěl po pravém křídle a jeho střela do "teploměru" propadla klečícímu Külzerovi za vzdálenější tyčku do sítě. Asistence: Jiří Suhrada.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První část duelu prvního s druhým v extraligové skupině Východ je u konce. Zlín zatím doma vede nad Boskovicemi 5:2. Za Devils skórovali postupně Daniel Gazda (popatnácté v této sezoně), Adam Bachánek, Dominik Luža, Richard Hrazdira a Michal Brida. Za Boskovice snižovali Marek Göndör a Tomáš Müller, Lukáš Šmíd pak neproměnil trestné střílení, Kořének jej betonem vychytal.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:40
    Šindelek dostal puk mezi kruhy, ale musel se s ním otočit. Poté horní část hostující branky minul.
     
    21:10
    Na jedné straně Hrazdil tečoval pas z pravé strany o kousek vedle levé tyče domácí branky, na druhé straně neuspěl v samostatném úniku s forhendovým zakončením Pavlůsek.
     
    21:49
    Rána Suhrady z levé strany byla prudká, Külzer si s ní ale u bližší tyče dokázal betony poradit.
     
    22:58
    Gabriška to zkoušel z pravé strany na bližší tyč, na Kořénka si ale nepřišel. Domácí brankář v polokleče zvládl zakročit.
     
    24:03
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Krásný gól hostujícího celku. Niklas Külzer dlouhým pasem mezi bránícími soupeři přesně našel najetého JAKUBA HRAZDILA a kapitán Boskovic předvedl povedené zakončení lehce zprava do vzdálenějšího horního rohu branky Devils. Asistence: Niklas Külzer.
     
    25:21
    Devils právě vstřelili branku!
    Suhrada si najel z levé strany do blízkosti hostující branky a pak vymyslel přesný pas do prostoru před Janem Külzerem, který tečoval do sítě najetý RICHARD HRAZDIRA. Pro něj je to druhá trefa v utkání. Asistence: Jiří Suhrada.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    Bachánek – 2 min, hákování.
     
    26:06
    Hned třikrát dorážel před brankou kotouč Hrazdil, ani jednou ale neuspěl. Kořének jeden z pokusů hostujícího kapitána skvěle zastavil betonem, další Hrazdilovy dorážky byly nepřesné.
     
    27:01
    Šmíd to zkusil najetý z levé strany útočné poloviny, Kořének vkleče zakročil a puk už zpátky do hry nepustil.
     
    27:31
    Domácí jsou kompletní, Bachánek opustil trestnou lavici.
     
    28:28
    Hosté ujeli do brejku dvou proti jednomu. Novotný vzal zakončení na sebe, Kořének levým ramenem vyrazil kotouč směřující pod horní tyčku mimo branku.
     
    29:28
    Hrazdira se uvolnil ve slotu a útočil na hattrick, Külzer jeho střelu k pravé tyči dokázal vyrazit betonem k zadnímu mantinelu.
     
    30:24
    Ošlejšek se uvolnil přes jednoho z Devils, ale střelou na lapačku si na Kořénka nepřišel. Domácí brankář pak ještě stačil vrátit kotouč do hry.
     
    31:10
    Skvělý obranný zákrok Šindelka, který při boskovickém přečíslení třech proti jednomu hokejkou usměrnil mimo kotouč směřující do odkryté branky. Na druhé straně ujel Pavlůsek a mířil do Külzerova betonu. Byl však faulován a také Zlínští dostanou možnost trestného střílení!
     
    31:10
    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline:
    Šmahel – TS, hákování.
     
    31:10
    Pavlůsek šel proti Janu Külzerovi do bekhendového blafáku, kotouč však poslal jen do lapačky roztáhnutého hostujícího gólmana. Ten předvedl výborný reflex a skvělý zákrok.
     
    32:30
    Na Kořénka ujel Gabriška, jeho střela zápěstím šla však pouze do těla klečícího brankáře Devils.
     
    34:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Pěkná akce domácího celku. Adam Hamrla přihrál Lužovi, na jehož pas z pravé strany si před branku Boskovic najel MICHAL BRIDA a usměrnil kotouč pod horní tyčku Külzerovy brány. Pro Bridu jde o druhý gól v zápase. Asistence: Dominik Luža a Adam Hamrla.
     
    35:28
    Na Kořénka šla přízemní střela k pravé tyči, kterou koncem pravého betonu vykopl do rohu kluziště.
     
    35:47
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Hezkou střelu nyní předvedl hostující MAREK GÖNDÖR. Útočník Boskovic si najel až do slotu, odkud poslal kotouč přímo do pravé šibenice zlínské branky. Pro Göndöra jde o druhý gól v utkání. Bez asistence.
     
    36:18
    Devils právě vstřelili branku!
    A už je to zase o čtyři branky. Bachánek připravil střeleckou pozici pro LUKÁŠE CHLUDILA a nejproduktivnější hráč Zlína s pomocí brankové konstrukce nasměroval puk za záda Jana Külzera. Asistence: Adam Bachánek.
     
    37:19
    U pravé tyče nebezpečně střílel Göndör, Kořének vkleče zasáhl betony.
     
    37:35
    Na obranné polovině Zlína se nyní u mantinelu poblíž domácí střídačky strhla krátká bitka mezi Michalem Bridou a Lukášem Šmídem. Stalo se tak poté, co obránce Devils dohrál jednoho z hostujících hráčů. Brida už je na trestné lavici, rozhodčí se ještě baví s kapitány obou týmů a sdělují jim svůj verdikt.
     
    37:35
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    Brida – 2+2, hrubost + 2 min, krosček.

    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline:
    Šmíd – 2 min, napadení.
     
    37:35
    Čtyřminutovou přesilovku si tentokrát zahrají Boskovice.
     
    38:07
    Zlín zatím drží kotouč daleko od své branky.
     
    38:58
    Z levého kruhu vystřelil Šmahel, Kořének puk vyrazil do rohu hřiště.
     
    39:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín v oslabení přidává svou devátou trefu v tomto utkání. Do úniku za obranu se dostal JIŘÍ SUHRADA a prostřelil roztáhnutého Külzera. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel je minulostí. Zlín vyhrál druhé dějství 4:2 a celkově Boskovice v domácím prostředí přestřílel 9:4. Devils tak udrželi první místo tabulky extraligové skupiny Východ, na soupeře z Jihomoravského kraje mají nyní šestibodový náskok.
     
    V dresu Devils si po dvou brankách připsali Richard Hrazdira a Michal Brida. Za Boskovice dvakrát skóroval Marek Göndör. Zlín uspěl proti Jihomoravanům i ve druhém vzájemném duelu této sezony, v tom první je deklasoval poměrem 14:3.
     
    Ode mě je to pro dnešek ze Zlína vše, přeji vám hezký zbytek dne i celého víkendu. (15:27:33)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 2. Gazda (Luža, Suhrada), 4. Bachánek (Chludil), 9. Luža (Gazda, Suhrada), 14. R. Hrazdira, 20. Brida (Suhrada), 26. R. Hrazdira (Suhrada), 35. Brida (Luža, A. Hamrla), 37. Chludil (Bachánek), 40. Suhrada – 8. Göndör (Novotný), 18. Müller (Ošlejšek), 25. Hrazdil (N. Külzer), 36. Göndör


    IHC Devils Zlín: Kořének – Gazda (C), Suhrada, Brida (A), A. Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Chludil, Bachánek, Luža, R. Hrazdira
    Trenér: Jiří Suhrada

    HC Boskovice inline: J. Külzer – Gabriška, Ošlejšek, Schejbal (A) – Göndör, Hrazdil (C), N. Külzer, Müller, Novotný, Šmahel, Šmíd
    Trenér: Niklas Külzer

    Rozhodčí: Lerch, Šico
    thejrc.org