Chrudim – Vyškov 0:0 (kon.) | Jihlava – Vlašim 5:0 (kon.) | Táborsko – Příbram 2:2 (kon.)
Sparta B – Olomouc B 0:2 (kon.) | Karviná – Třinec 1:0 (kon.) | Líšeň – Dukla Praha 1:3 (kon.)
Opava – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Prostějov – Slavia B 3:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:0 (0:0)
FK Třinec
Neděle 28.05.2023, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Karviná postupuje přímo do nejvyšší soutěže. V baráži si to rozdají Příbram s Pardubicemi a Vyškov se Zlínem. Z druhé ligy sestupují Třinec a rezerva Slavie.
     
    90+1
    Papadopulose nahradil Žák.
     
    90
    Michal Papadopulos končí, hráči karvinského týmu mu ve dvojstupu děkují za jeho bohatou kariéru. Tleská i soupeř.
     
    87
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí se zaslouženě dočkali! Dlouhý balón od brankáře Ciupy prodloužil Papadopulos na rozběhnutého DANIELA BARTLA, který nejprve udělal kličku Omastovi a následně střelou přes obránce Braka pokořil gólmana Hasalíka – 1:0!
     
    84
    Dvojité střídání na třinecké straně, Holíka nahradil Tobiáš Nieslanik a Juřenu zastoupil Matěj Hýbl.
     
    84
    Někteří karvinští fanoušci už zvedali ruce, když Budínský vystřelil zpoza šestnáctky do horní poloviny brány, jenže bránu netrefil.
     
    83
    Karvinští zatlačili svého soupeře, Budínský rozehrál akci na pravou stranu, kde Mikuš vybídl do šance Papadopulose, který střelou po zemi trefil jen brankáře Hasalíka!
     
    82
    Budínský vypustil z přímého kopu skákavý centr na přední tyč, na který si naběhl Bederka, jenže střelou z první napálil míč vedle brány.
     
    82
    Zraněného Hrdličku nahradil jeho jmenovec Lukáš Kania.
     
    79
    Karviná střídá. Domácí ofenzívu posílil Lucky Ezeh, který nahradil Amara Memiče.
     
    73
    Stadionem v Karviné to jen zahučelo, když Budínský vystřelil zpoza šestnáctky technicky k pravé tyči. Brankář Hasalík se natahoval marně, naštěstí pro něj míč těsně minul tyč.
     
    72
    Dnešní utkání sleduje 3129 diváků. Pokud dnes není na dalších sedmi druholigových stadionech vyšší návštěva, pak je toto číslo rekordní pro celou sezónu.
     
    56
    V karvinském celku došlo k dvojité změně. Hřiště opustili Málek s Akinyemim a na hřiště vyběhli Bartl s Papadopulosem.
     
    55
    Mikuš dostal za šestnáctkou trochu prostoru ke střele, balón vypálil po zemi k levé tyči a moc nechybělo, aby míč zaplul do brány.
     
    46
    Trenér West o přestávce sáhl ke střídání. Utkání skončilo pro patnáctiletého Kryštofa Horniaka, místo něj vyběhl na druhý poločas Dominik Gembický.
     
    33
    Antovski zahrál rohový kop na zadní tyč, kde se pověsil do vzduchu Boháč a usměrnil balón hlavou k bližší tyči, kam doběhl gólman Hasalík, který jej vyrazil.
     
    32
    Málkův střílený centr z pravé strany zamířil na branku, kde byl připravený gólman Hasalík a míč vytáhl nad břevno. Rohový kop pro Karvinou.
     
    26
    Bederka poslal do prostoru na pravé straně Málka, který byl v pokutovém území bráněn soupeřem, a tak místo střely zvolil přihrávku na volného Memiče, který si prvním dotekem zpracoval míč a druhým sice prostřelil Hasalíka, jenže míč vyskákal vedle brány!
     
    9
    Akinyemi se na levé straně proběhl kolem Mieszka, vběhl do pokutového území a vystřelil k bližší tyči, kde byl připravený brankář Hasalík a míč nohou odrazil vedle brány. Rohový kop pro domácí celek.
     
    8
    Třinec mohl jít do vedení, z levého kraje odcentroval Slaninka na zadní tyč, kam si naběhl Omasta a z první napálil míč k bližší tyči. Brankář Ciupa se stihl rychle přemístit a míč letící do branky vyrazit.
     
    6
    Rohový kop Antovskiho odhlavičkoval mimo šestnáctku Juřena, následně se Antovski dostal k dalšímu centru z pravé strany. Ten už byl nebezpečnější, protože v pokutovém území našel hlavu Krčíka, od níž se míč odrazil do břevna třinecké brány!

    Igor Mainka

    Branky: 87. Bartl


    MFK Karviná: Ciupa – Mikuš, D. Krčík, Bederka, Antovski – Budínský, Boháč – D. Moses, Málek (56. Bartl), Memić (79. Ezeh) – Akinyemi (56. Papadopulos, 90+1. Žák).
    Náhradníci: Neuman – Traore, Mihalík.

    Trenér: Luhový.

    FK Třinec: Hasalík – Omasta, Mieszek, Brak, Slaninka – Holík (84. Nieslanik), Habusta (C), Machuča, Hrdlička (82. Kania) – Horniak (46. Gembický), Juřena (84. Hýbl).
    Náhradníci: Adamuška – Szewieczek.

    Trenér: West.

    Rozhodčí: Radina – Leška, Hádek.

    Diváci: 3129
    bahis siteleri