Barcelona – Wolfsburg 3:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:2 (0:2)
VfL Wolfsburg
Sobota 03.06.2023, 16:00 • Philips Stadion, Eindhoven • Liga mistryň • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Zatímco Philips Stadionem zní hit We are the Champions a hráčky Barcelony budou ještě dlouho slavit, já se s Vámi pro dnešek rozloučím. Rozhodně jsme sledovaly krásné finále, kterému nescházelo vůbec nic. Tak někdy zase u dobrého fotbalu na počtenou! (18:18:18)
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    Alexia Putellasová zvedla nad hlavu pohár pro vítězky Ligy mistryň.
     
    Tak pásku si na ceremoniál vzala Alexia Putellasová a právě ona si také přišla pro pohár. Nyní ho už zvedá nad hlavu v klubku slavících spoluhráček.
     
    A teď už přicházejí na řadu vítězky! Hráčky Barcelony nejprve převezmou také medaile a pak si přijde kapitánka Sandra Pañosová pro pohár.
     
    Hráčky Wolfsburgu už dostávají své medaile. Za potlesku diváků i soupeřek z Barcelony. Hlavním předávajícím je prezident UEFA Alexander Čeferin.
    Ženský tým Barcelony letos vládne Evropě!
     
    Vše se již chystá k závěrečnému ceremoniálu. Hráčky Wolfsburgu absolvovaly kolečko a vyslechly si promluvu kouče Stroota, který se asi snažil být pozitivní a trošku zmírnit smutek svých svěřenkyň. Právě Vlčice si za chvíli půjdou pro medaile pro poražené finalistky. Ještě před tím budou oceněny rozhodčí.
     
    Fotbalistky Barcelony tedy podruhé v historii vyhrávají Ligu mistryň! Po prvním poločase to přitom vypadalo na třetí triumf Wolfsburgu. Ten vedl po trefách Ewy Pajorové a Alexandry Poppové 2:0, ovšem po přestávce přišla smršť španělských šampiónek. V 50. minutě už bylo vyrovnáno, když se v rozmezí dvou minut dvakrát prosadila Patricia Guijarrová. Velký zvrat pak dokonala v 70. minutě Fridolina Rolföová, která po nahrávce Caldenteyové potrestala velkou chybu Wilmsové při odkopu. Wolfsburgu už pak nepomohlo ani devítiminutové nastavení.
     
    Poté už následoval závěrečný hvizd! Na jedné straně vidíme obrovskou radost a vítězné skotačení hráček Barcelony. Na straně druhé obrovský smutek i slzy. Fotbalistky Wolfsburgu to měly skvěle rozehrané, ale ve druhém poločase přišel velký obrat katalánského týmu.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Po rohu Felicitas Rauchové hlavičkovala Alexandra Poppová! Míč směřoval pod břevno, ale do místa, kde stála Pañosová, který tak chytá tento pokus!
     
    90+9
    Jónsdóttirová házela další dlouhý aut. Ještě roh a poslední šance pro Wolfsburg!
     
    90+8
    Sveindís Jónsdóttirová si to ještě namířila mezi obránkyně, ale Bronzeová odvrací míč do autu!
     
    90+7
    Ano, házela Jónsdóttirová. Poppová hlavou prodlužovala před bránu, ovšem míč lapila Sandra Pañosová!
     
    90+7
    Sandra Pañosová odkopává míč na tribunu. Zřejmě přijde dlouhý aut.
     
    90+5
    Po střetu s Marinou Hegeringovou zůstala ležet na hřišti Patricia Guijarrová. Zdravotní problémy má také Alexandra Poppová, která dnes schytala hodně ran. Vypadá to, že se bude hrát v nastavení déle, než avizovaných sedm minut.
     
    90+5
    Barca mohla rozhodnout, pokud by nebyla Geyse sobecká! V situaci 2 na 1 mohla nahrát do vyložené šance Pinaové. Místo toho se pokusila obejít poslední bránící hráčku a balón ztratila.
     
    90+4
    Obě hráčky nakonec dostaly žlutou kartu.

    Martin Augustin

    Branky: 48. Guijarrová, 50. Guijarrová, 70. Rolföová – 3. Pajorová, 37. Poppová

    Karty:   33. Bonmatíová (BAR), 90+4. Paredesová (BAR) – 22. Hendrichová (WOF), 77. Jónsdóttirová (WOF), 83. Wilmsová (WOF), 90+4. Poppová (WOF)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    FC Barcelona: Pañosová (C) – Bronzeová, Paredesová, Leónová, Rolföová – Bonmatíová (90. Putellasová), Walshová (90. Engenová), Guijarrová – Hansenová (79. Crnogorčevićová), Paralluelová (70. Geyse), Caldenteyová (79. Pinaová).
    Náhradníci: Collová – Codinaová, Fernándezová, Torrejónová, Vilamalaová, Rábanová, Lópezová.

    Trenér: Jonatan Giráldez

    VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wilmsová (84. Hegeringová), Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová, Roordová (72. Lattweinová) – Jónsdóttirová, Huthová (C), Poppová – Pajorová (84. Bremerová).
    Náhradníci: Weißová, Kiedrzyneková – Agrežová, Demannová, Wolterová, Blomqvistová, Wedemeyerová, Waßmuthová, Brandová.

    Trenér: Tommy Stroot

    Rozhodčí: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED)

    Diváci: 35 000
    ocianews.com