Mallorca – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Osasuna – Girona 2:1 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Sevilla 2:1 (kon.) | Villarreal – Atlético 2:2 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:1 (kon.)
Celta Vigo – Barcelona 2:1 (kon.) | Elche – Cádiz 1:1 (kon.) | Espanyol – Almería 3:3 (kon.)
Valladolid – Getafe 0:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:1 (1:0)
Valencia CF
Neděle 04.06.2023, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
    Poslední utkání v kariéře odehrál Joaquín. Jednačtyřicetiletý Španěl odehrál v dresu Betisu dohromady odehrál přes deset let
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:11. (23:10:07)
     
    Poslední kolo nejvyšší španělské soutěže nabídl souboj mezi Betisem a Valencií, který vítěze nepoznal, střetnutí skončilo remízovým výsledkem 1:1.

    Domácí odstartovali zápas bleskovým gólem, na sklonku 1. minuty se bodlem trefil neomylně do pravého dolního rohu Ayoze Pérez. Hosté posléze plnili roli aktivnějšího celku a zasloužená odměna se dostavila v 71. minutě, kdy se po výborné Gonzálezově nahrávce trefil pod tělo padajícího brankáře Diego López, který stanovil konečnou podobu výsledku.

    Betis Sevilla měl už před utkáním jistotu šesté příčky, a tedy účasti ve skupinové fázi Evropské ligy. Valencia do posledních minut bojovala o záchranu a bod jí stačil, obsadila šestnáctou pozici o dva body před prvním sestupujícím Valladolidem.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Zápas se dohrává v poklidnějším duchu s vědomím, že o osudu obou celků už je jasno. S remízou zřejmě budou spokojeni oba celky.
     
    90+11
    Nejen Iglesias, ale i Andrés Guardado si pěkně zblízka prohlédl žlutou kartu, a to za příliš hlasité řeči směrem k výroku rozhodčího právě při faulu španělského útočníka.
     
    90+10
    Borja Iglesias se krásně obtočil kolem Mouctara Diakhabyhom jenže pak se za sebe ohnal rukou a tou trefil konkurenta za obličeje, odměnou mu byla žlutá karta.
     
    90+10
    Rozehrávka na krátkou vzdálenost nebyla dobrou volbou. José Gayà nezvládl jednoduché zpracování, obral jej Guido Rodríguez.
     
    90+9
    Rodrigo Sánchez byl hodně nespokojen se skutečností, že mu arbitr ALberola u levého rohového praporku odpískal faul, provinil se proti Alberu Marímu.
     
    90+8
    Přestože utkání ještě neskončilo, tak na lavičce Valencie už se slaví, protože utkání mezi Valladolidem a Getafe skončilo bez branek. To znamená, že Barajova družina zůstane mimo sestupové pozice.
     
    90+7
    Zpoza velkého vápna vypálil hodně nepovedenou střelu Andrés Guardado, míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    90+6
    Kartónek žluté barvy si vykoledoval Juan Cruz, jenž ve skluzu úplně minul míč, místo něj vzal přes nohy Jesuse Vázqueze.
     
    90+5
    Marně se Juanmi snažil vyhádat rohový kop. Pomezní celou situaci velmi dobře viděl a správně posoudil, že právě od domácího hráče se míč odrazil mimo hru po souboji s Dimitrim Foulquierem.
     
    90+4
    Z pravého křídla si balón vedl do pokutového území Borja Iglesias. Neuspěl, útočníka Hugo Guillamón odstavil čistě tělem.
     
    90+3
    Hugo Guillamón na sebe upoutal pozornost, když se na malém prostoru zbavil dvou protihráčů, ale potom špatně přihrál Javimu Guerrovi k pravé lajně.
     
    90+2
    Za nepovedeným nákopem Germána Pezzelly se Sergio Canales vůbec nerozběhl, z klidné pozice se chystá rozehrát gólman Giorgi Mamardašvili.
     
    90+1
    Po centru zprava se do zakončení v mírném záklonu probojoval Borja Iglesias, solidní střela hlavou proskákala o kousek vedle pravé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvanáct minut.

    Milan Huppert

    Branky: 1. A. Pérez (Miranda) – 71. D. López III (N. González)

    Karty:   90+6. J. Cruz II (RBE), 90+10. B. Iglesias (RBE), 90+11. Guardado (RBE)   81. Musah (VAL)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:11.
    Real Betis: Bravo – Sabaly, Pezzella, E. González (86. J. Cruz II), Miranda – G. Rodríguez, Carvalho (74. Guardado) – Canales, Joaquín (C) (60. Ro. Sánchez), A. Pérez (74. Juanmi) – B. Iglesias.
    Náhradníci: R. Silva – Vinícius, Akouokou, L. Felipe, Henrique, Montoya, Ruibal, José.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia (58. Foulquier), Paulista, Diakhaby, Gayà (C) – Guerra, N. González – D. López III (77. Musah), Almeida (82. Guillamón), Lino (58. Marí) – Kluivert (77. J. Vázquez).
    Náhradníci: Doménech – Cavani, Cömert, Duro, Moriba, Özkaçar, F. Pérez.

    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: Alberola – Sobrino, Hernández

    Diváci: 54 087
    thejrc.org