Brno – HC Boskovice inline 7:3 (kon.) | IHC Přerov – Uh. Brod 17:2 (kon.) | Černošice – HC Hořovice 4:2 (kon.)
IHC Prague Rats – ILHK Hr. Králové 4:7 (kon.) | Roller Storm – ILHK Hr. Králové 3:7 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 7:6 (kon.)
Roller Storm – IHC Prague Rats 4:11 (kon.)
konec
IHC Night Birds Přerov
17:2 (7:1, 10:1)
IHC KANCI Uherský Brod
Sobota 10.06.2023, 11:00 • Zimní stadion Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Utkání je minulostí. Přerov druhé dějství vyhrál 10:1 a celkově Uherský Brod doma rozstřílel 17:2. Po přestávce završil Jakub Navrátil klasický hattrick, Karel Plášek dokonce hattrick dvojitý. Navrátil celkově zaznamenal bilanci 3+3, jeho spoluhráč v barvách Night Birds Plášek pak 6+2. Kanci se tak s letošní sezonou nejvyšší soutěže rozloučili debaklem. V osmi utkáních ani jednou nevyhráli a nezískali ani bod. (12:14:05)
     
    Konec zápasu.
     
    39:55
    Těsně před koncem zápasu ještě ujel na Machače kapitán Kanců Červenka, domácí brankář jej betonem dokázal vychytat.
     
    39:41
    Není pochyb o tom, že utkání se už jen dohrává.
     
    38:02
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Dvojitý hattrick KARLA PLÁŠKA! Domácímu útočníkovi přihrál Navrátil do jízdy na levý kruh, odkud Plášek zamířil za marně se natahujícího se Nowaka k bližší tyči. Skóruje tak celkově pošesté v tomto utkání. Asistence: Jakub Navrátil a Daniel Indrák.
     
    37:11
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí na inkasovaný gól rychle odpovídají. Indrák na levé straně útočné poloviny obral soupeře o puk a poté si ho vyměnil s Pláškem. Zpětnou přihrávku od Pláška možná úplně nečekal a kotouč usměrnil na bránu bruslí. Puk se zastavil za prostorem mezi betony Nowaka, odkud ho KAREL PLÁŠEK dorazil do sítě. Asistence: Daniel Indrák.
     
    36:38
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Kanci drobně korigují skóre duelu, a to po pohledné akci. Červenka poslal puk před branku přímo na najetého MILANA ŠILLERA a hostující kapitán "zavěsil" pod břevno vysoko nad padajícího Machače. Asistence: Martin Červenka a David Rauš.
     
    35:58
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Pavel Hanák nabídl gól ADAMU HOLÍKOVI, který si to namířil kolem brankoviště a z prostoru nedaleko pravé tyče poté poslal kotouč přesně mezi Nowakovy betony. Asistence: Pavel Hanák.
     
    34:55
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Navrátil a Plášek si nejprve dávali přednost, kdo pošle puk do prázdné branky, až nakonec celou situaci ani jeden z nich nezakončil. Zanedlouho se ale KARLU PLÁŠKOVI povedl ne zase tak často vídaný kousek. Po buly na útočné polovině se otočil s pukem a poslal ho do horního rohu brodské branky. Bez asistence.
     
    34:52
    Červenka už mohl střílet, místo toho ale vrátil kotouč před branku Raušovi, který měl zakončit do prázdné části domácí branky. Jeho pokus však šel po zemi a Machač předvedl velmi dobrý zákrok levým betonem.
     
    33:42
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Rodinná spolupráce zafungovala. TOMÁŠ HANÁK po nahrávce od svého strýčka Pavla Hanáka projel s kotoučem až nad levý kruh, odkud prostřelil Nowaka prudkým pokusem nad beton na první tyč. Asistence: Pavel Hanák a Adam Holík.
     
    33:01
    Prudká střela jednoho z domácích hráčů z levého křídla minula vzdálenější tyč Nowakovy branky.
     
    31:50
    Navrátil chtěl ostrým pasem u pravé tyče oslovit Pláška, který by puk jen nastavením čepele hokejky sklepnul do brány. Plášek ale prudký kotouč přejel. Na tváři Navrátila to vyloudilo úsměv, což svědčí o tom, že domácí mají velmi komfortní náskok.
     
    30:24
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    "Sovičky" nyní skórují z pozice, ze které to bylo dost možná nejméně pravděpodobné. KAREL PLÁŠEK to zkusil v podstatě ze záporného úhlu z pravého rohu útočné poloviny a Nowakovi kotouč u bližší tyče prošel do brány. Plášek tak završuje hattrick. Asistence: Patrik Tarnoczy a Jakub Navrátil.
     
    29:49
    Domácí kombinaci zakončoval z druhé vlny ve slotu najetý Holík. Horní část brodské branky ale přestřelil.
     
    29:24
    Holíkova prudká střela horní roh brodské branky minula. Nowak zanedlouho v poněkud nehokejové pozici klečel u pravé tyče, Pavel Hanák ale jeho pravý beton nepřehodil. Skórovat se poté nepodařilo ani dalšímu Hanákovi, Tomášovi.
     
    28:24
    Přízemní pas z levého křídla lehce tečoval Červenka, Machač nataženým pravým betonem usměrnil puk k zadnímu mantinelu.
     
    28:02
    Přerovská kombinace teď skončila přihrávkou Tomáše Hanáka z levé strany, která byla tečovaná a trefila Jergla zřejmě někam do obličeje. Domácí útočník u pravé tyče na chvíli padl k zemi, vzápětí se ale zvedl. Zřejmě utrpěl nějaký šrám.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 3. Jergl (P. Hanák), 9. Krupa (T. Hanák, Holík), 13. Plášek (Indrák), 15. Jergl (Krupa), 17. Indrák (Jergl, Navrátil), 18. Navrátil (Jergl), 20. T. Hanák (Jergl), 22. P. Hanák (Holík), 23. Navrátil (Tarnoczy, Plášek), 24. Navrátil (Tarnoczy, Plášek), 24. Plášek (Indrák, Tarnoczy), 31. Plášek (Tarnoczy, Navrátil), 34. T. Hanák (P. Hanák, Holík), 35. Plášek, 36. Holík (P. Hanák), 38. Plášek (Indrák), 39. Plášek (Navrátil, Indrák) – 2. Červenka (Rauš), 37. Šiller (Červenka, Rauš)


    IHC Night Birds Přerov: Machač – T. Hanák, Holík – Krupa, Jergl, Tarnoczy, Indrák (A), P. Hanák (C), Navrátil, Plášek
    Trenér: Pavel Hanák

    IHC KANCI Uherský Brod: Nowak – Heča, Vaněk, Oharek (A), Rauš, Burša – Šiller (C), Červenka, D. Pavlůsek
    Trenér: Jan Heča

    Rozhodčí: Obadal, Šiška

    Diváci: 88
    thejrc.org