Třinec – Vítkovice 2:1 (kon.) | Zlín – Kladno 1:5 (kon.) | Liberec – Olomouc 4:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:5 (kon.) | Plzeň – Litvínov 3:4 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
konec
Berani Zlín
1:5 (0:0, 1:2, 0:3)
Rytíři Kladno
Neděle 07.11.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (18:08:44)
     
    V poslední třetině jsme byli svědky opět tří branek, tentokrát ale všechny skončili ve svatyni domácích. O první branku této dvacetiminutovky se postaral Jakub Strnad, který tak nastartoval demolici svého soupeře a to pouhé dvě minuty po začátku dějství. Necelé čtyři minuty před koncem se podařilo prosadit Antonínu Melkovi, kterému ale přálo obrovské štěstí v podobě teče jednoho ze soupeřových obránců. Při hře bez brankáře minutu a půl před koncem ševci po ztrátě kotouče naprosto vypustili jakékoli snažení o bránění a darovali tak Rytířům pátou branku. Jejím autorem se stal Matěj Beran. Kladno si tak domů odváží po obratu důležité tři body, naopak pro zlínské Berany je situace ještě komplikovanější než do teď. Ševci se tak dostávají do kritického bodu, kdy nedokázali získat body ani proti druhému nejslabšímu týmu ligy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Probíhá nám poslední minuta utkání a Rytíři se už pomalu ale jistě začínají radovat ze tří obdržených bodů. Celá hra domácího mančaftu se za tohoto stavu sesypala jak domeček z karet.
    58:29 Matěj BERAN - 1:5
     
    58:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak za toto by se měla obrana ševců snad i stydět. Ti po tom, co soupeř získal kotouč naprosto vypustili jakékoli snahy o bránění. Toho tak využívá MATĚJ BERAN, který zakončuje do prázdné brány z méně než metru. Asistence: Adam Kubík.
     
    57:28
    Dnešní utkání sleduje 5312 diváků.
     
    57:13
    Blíží se nám poslední dvě minuty a pro Berany to začíná vypadat opravdu hodně špatně. Ti prohrávají už o tři branky a brzy asi půjdou do šesti. Otázka, zda si tím ještě nepohorší.
    56:14 Antonín MELKA - 1:4
     
    56:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    ANTONÍN MELKA měl v tomto případě obrovské štěstí i to je ale někdy ke vstřelení gólu potřeba. Jeho zakončení totiž tečoval jeden z obránců, který tak nešikovně nadzvedl kotouč nad beton Kašíka.
     
    54:22
    Berani se pokusili o založení jedné z mnoha akcí, kterých však v posledních minutách nebylo mnoho. K jejich smůle ale nikdo nenašel přihrávku obránce, tudíž se píská opět zakázané uvolnění.
     
    53:23
    O bleskurychlý výjezd vstříc bráně Kašíka se postaral Melka s Filipem. Na dorážku druhého jmenovaného ale čekal beton brankáře Zlína, který si tak připisuje další zákrok.
     
    52:24
    Po delší době tady máme střelu na bránu. Postaral se o ní Ondřej Němec. Jeho zakončení ale mířilo přímo do středu brány. Pro Bowa to tak nebyla příliš náročná práce.
     
    51:25
    Dlouhý souboj u mantinelu za bránou Kašíka nakonec zná svého výherce. Je jím Antonín Honejsek, který ale pouze vyváží kotouč pryč, aby jeho spoluhráči mohli vystřídat.
     
    50:26
    Domácí mančaft je v posledních minutách jednoznačně více u puku. Jeho hráčům se ale nedaří usadit v útočném pásmu. Na obraně Kladna je poznat, že si je vědoma svého náskoku.
     
    49:27
    Berany v této přesilovce opět trápí v mnoha případech nepřesná koncovka. Pravděpodobně hlavně kvůli tomu zůstane i tentokrát početní výhoda nevyužita.
     
    48:28
    Ani Gazda se zatím nezapíše mezi úspěšné střelce, byť jeho zakončení z pravého kruhu mělo dostatečnou razanci i přesnost. V cestě mu ale stála zeď jménem Landon Curtis Bow.
     
    47:29
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Kubík – 2 min., hákování).
     
    45:53
    A máme tady další akci domácích. Tentokrát před náporem Beranů zachránil Kladno nepovedený přechod přes střední pásmo jejich soupeře, který se tak dopustil ofsajdu.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 28. A. Zbořil – 34. K. Wood (Baránek), 40. Dotchin (A. Kubík), 43. J. Strnad (Filip, Melka), 57. Melka, 59. M. Beran (A. Kubík)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – A. Zbořil, Honejsek, Vopelka – Karafiát, Hejcman, Okál – Sebera, R. Veselý, Frömel.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – J. Suchánek (A), Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Zajíc, Baránek – Hlava, Plekanec (C), Jágr – M. Beran, A. Kubík, Dvořáček – J. Strnad, Filip, Melka – Ciampini, Pitule, Kristo.

    Rozhodčí: Hradil, Vrba – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 5312
    thejrc.org