Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
po prodl.
Rytíři Kladno
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 01.03.2022, 18:00 • ROCKNET Arena, Chomutov • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V prodloužení uspěli domácí Rytíři Kladno, kteří tak berou za vítězství 4:3 nad Vítkovicemi dva body. Důležitým byl moment, kdy Lakatoš vysokou holí trefil Kubíka a byl vyloučen na dvě minuty. Následnou přesilovku 4 na 3 vzápětí využil právě faulovaný Adam Kubík, jenž dostal nabito do pravého kruhu od Plekance a forhendovou střelou z první prostřelil Stezku na přední tyč.

    Svěřenci kouče Čermáka se přiblížili dvanáctým Karlovým Varům na rozdíl sedmi bodů a stále mají teoretickou šanci, že se vyhnou baráži. Museli by ovšem zbývající tři utkání vyhrát, zatímco konkurent nesmí uhrát už ani bod. Vítkovice jsou osmé, ty se o postup do play-off již bát nemusí. (20:34:24)
     
    Konec zápasu.
    60:51 Adam KUBÍK - 4:3
     
    60:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod pro Rytíře vystřelil ADAM KUBÍK! Opět dostal nabito do pravého kruhu od Plekance a ani podruhé z tohoto prostoru nezaváhal, Stezka přilepil beton k tyči až v momentě, kdy už měl kotouč za zády. Asistence: Tomáš Plekanec a Marek Baránek.
     
    60:24
    Příležitost pro Kladno, to si zahraje přesilovku 4 na 3! Za nebezpečnou hru vysokou holí je vyloučen Dominik Lakatoš, který zasáhl do obličeje Kubíka.
     
    60:10
    Jan Hruška na buly přetlačil Plekance, puk poslal na Alexeje Solovjova. Ruský obránce najel do útočného pásma, kde vypálil, Landon Bow udržel puk ve výstroji.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze nepoznala, v utkání mezi Kladnem a Vítkovicemi uvidíme prodloužení! Za hosty nejprve v oslabení vyrovnal Petr Fridrich, poprvé pak Vítkovice poslal do vedení Jan Hruška, tento gól padl pro změnu v přesilové hře. Domácí ovšem zvládli najít odpověď a v 59. minutě upravil na současných 3:3 Nicolas Hlava.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Mezi kruhy si vypracoval zajímavou palebnou pozici Tomáš Plekanec. Pálil forhendem po ledě, Aleš Stezka jeho pokus zvládl vykopnout levým betonem.
     
    59:27
    Oblouček Ticháčka srazil ze vzduchu Rastislav Dej, jenž tak zamezil další kladenské šanci. Po přejeté červené čáry nahodil za bránu soupeře.
     
    58:45
    Jaromír Pytlík najel do útočného pásma, leč příliš dlouho tam nepobyl. Stopku mu vystavil Karel Plášil, který předvedl ukázkový čistý hit.
    58:08 Nicolas HLAVA - 3:3
     
    58:08
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Čermákova družina nesložila zbraně, máme znovu vyrovnáno! Plekanec od levého mantinelu nahodil před bránu, kde číhal NICOLAS HLAVA. Dostal se před obránce a střelou z bezprostřední blízkosti Stezky rozvlnil síť! Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    57:25
    Tlak Ridery pokračuje. Od modré čáry střílel Patrik Koch, gólman Landon Bow vyrážečkou odpálil kus černé gumy do rohu kluziště.
    56:46 Jan HRUŠKA - 2:3
     
    56:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hruška vyhrál buly, což bylo důležitým krokem k využití přesilovky. Sražený kotouč poslal Lakatoš v předbrankovém prostoru právě na JANA HRUŠKA a ten zametl puk za záda bezmocného Bowa. Gól padl už při klasické přesilovce, takže utkání pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    56:26
    Antonín Melka cítil šanci, věřil si na přesprintování Lakatoš a následný únik. Lehce si ale pomohl hokejkou, kterou protihráče podrazil. Místo slibné šance Rytířů tak přichází třináctivteřinová přesilovka Vítkovic 5 na 3.
     
    56:15
    Přes obránce střílel Robert Flick. Jake Dotchin právě hokejkou zapsal úspěšný blok, hrací předmět zvedl až do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Pytlík (Zikmund), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 59. Hlava (Plekanec), 61. A. Kubík (Plekanec, Baránek) – 25. Fridrich, 44. Fridrich (J. Hruška), 57. J. Hruška


    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), Ticháček, K. Wood, Kehar, Baránek, J. Suchánek (A) – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Babka, M. Beran – Jágr, Kuťák, Donaghey.
    Trenér: David Čermák

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Jakub Stehlík, Plášil, L. Kovář, P. Koch, R. Pedan – Lakatoš, Marosz, R. Bondra – Fridrich, J. Hruška (A), Dej – Dostálek, Flick, Illéš – Lednický, Chlán, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Brejcha, Rampír

    Diváci: 1 027
    thejrc.org