Ústí n/L – Šumperk 1:2 (kon.) | Litoměřice – Přerov 5:2 (kon.) | Slavia – Poruba 2011 1:5 (kon.)
Sokolov – Jihlava 1:3 (kon.) | Havířov – Kolín 2:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Benátky n/J 1:2 (kon.)
Třebíč – Vsetín 5:3 (kon.) | Prostějov – Kadaň 6:2 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Sobota 09.10.2021, 17:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jihlava přehrála Sokolov ve vyrovnaném střetnutí, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:38:26)
     
    Ve poslední dvacetiminutovce se Baníku povedlo vyrovnat, ovšem pouze na chviličku, jelikož Jihlava si vedení vzala zpátky. Domácí následně hráli ve dvojnásobné početní výhodě, ale nevyužili ji, a tak s definitivní tečkou přišel Tomáš Havránek. Sokolov se může zlobit pouze na sebe, nejen že neproměnil dlouhou přesilovku 5 na 3, ale také dvě trestná střílení. Tři body tak do tabulky zapisuje Dukla, která se dotahuje na dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
    58:58 Tomáš HAVRÁNEK - 1:3
     
    58:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Tomáš Šmerha nastřelil jednoho z bránících hráčů a k odraženému puku se v neutrální zóně jako první dostal TOMÁŠ HAVRÁNEK, který jej dovedl až do branky. Asistence: Peter Lichanec.
     
    58:16
    Oldřich Cichoň míří na domácí střídačku, ze které skáče šestý hráč Sokolova. Baník hraje přesilovku 6 na 3!
     
    57:43
    Sokolovu čas velmi rychle utíká, ale stále mu zbývá minuta ve dvojnásobné početní výhodě. Přihrávka na Kverku byla sražená do ochranné sítě, a tak se vhazuje před brankou Dukly.
     
    57:07
    Tvrdou ránu z pravého kruhu vyslal Jan Pohl, jehož pokus vyrazil Maxim Žukov před sebe. S dorážkou nepřispěchal Jaromír Kverka, ale Baník dál kombinuje.
     
    56:50
    Domácí trenér Martin Štrba si bere oddechový čas! Jeho tým bude hrát dvě minuty ve dvojnásobné početní výhodě!
     
    56:50
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Antti Kauppila – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Ján Niko – 2 min., vražení na hrazení).
     
    56:40
    Zpoza branky nahazoval kotouč do brankoviště Vít Jiskra. Puk poskakoval před brankou a odpálil jej až lapačkou Maxim Žukov!
     
    55:56
    Dvěma pokusy se prezentoval Tomáš Vracovský, který vždy trefil prvního bránícího hráče. Po chvíli zakončoval také Jaromír Kverka, ale Maxim Žukov vytáhl další zásah betonem.
     
    55:00
    Dukla znovu vyhrála vhazování, a tak vyhodila přes všechny čáry. Poté na pravé straně nabral slušnou rychlost na pravé straně Tomáš Šmerha, který z úhlu nezamířil přesně mezi brankářovy betony.
     
    54:46
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Čachotský – 2 min., sekání).
     
    54:20
    Do útočného pásma se snažil dostat po pravé straně Ondřej Jurčík, který byl zastaven. Poté Jihlava znovu vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    53:44
    Pokusem od modré čáry se prezentoval František Klejna, jehož zakončení ruský brankář znovu viděl a zasáhl lapačkou.
     
    53:14
    Hostující celek už hraje velmi jednoduše, když vyváží puky do středního pásma a pak je nahazuje po mantinelu. Sokolov se tak pomalu začne nadechovat k závěrečnému tlaku.
     
    52:01
    Za obranu Baníku si najel Jiří Fronk, který si výborně položil domácího brankáře. Ovšem následně nepřehodil jeho beton, a tak Jihlava nedává definitivní tečku zápasu.
     
    51:34
    Na hranici brankoviště výborně pracoval Jiří Fronk, který se snažil dostat k vyraženému puku. Jihlavskému útočníkovi se to nepovedlo, a tak se otáčí kormidlem hry.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 46. J. Pohl (Šik, Šmerha) – 33. F. Seman (Čachotský, Lichanec), 48. Houška (Lichanec), 59. T. Havránek (Lichanec)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Habal) – J. Novák, Klejna, J. Pohl, Strejček, Vodička, Radek Jeřábek, A. Rulík – Vracovský, Kverka (A), Šik – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – Kuťák, Jiskra, Šmerha – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda.
    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – L. Mareš, Bilčík, Niko, A. Dvořák, Eliáš, Kauppila, Kowalczyk – T. Havránek, F. Seman, T. Harkabus (A) – Illéš, Skořepa (C), Čachotský (A) – Fronk, M. Zadražil, Helt – Vítězslav Brož, Lichanec, Houška.

    Rozhodčí: Grech, Petružálek – Horažďovský, Hnát

    Diváci: 524
    ocianews.com