Slavia – Vrchlabí 3:2 (2:0 po s.n.) | Ústí n/L – Jihlava 5:1 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 4:3 (kon.)
Prostějov – Vsetín 4:5 (po pr.) | Havířov – Kadaň 5:0 (kont.) | Frýdek-M. – Šumperk 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kolín 4:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Baník Sokolov
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 05.02.2022, 17:00Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:27:33)
     
    Dnešní utkání sledovalo 519 diváků.
     
    Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

    HC Baník Sokolov – 13 (41)
    HC RT TORAX Poruba 2011 – 7 (24)
     
    Zápas Sokolova s Porubou tak končí těsným vítězstvím Baníku v poměru 4:3! Do třetí třetiny jsme vstupovali za stavu 2:2. V jejím úvodu pak strhl vedení na stranu Západočechů Stanislav Vrhel. Jenže Slezané stihli srovnat během minutky zásluhou Samuela Bittena. Rozhodující okamžik tak přišel až 48 sekund před třetí sirénou. Kotouč se dostal v mezikruží na hůl Jaromíra Kverky, který jej bekhendem hodil do sítě Brízgaly a rozhodl tak o tom, že tři body zůstanou v bývalém Falknově nad Ohří!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Klíčové buly vyhrál Vachovec, který dostal kotouč na modrou, kde hrál Husa. Ten ještě přihrál na pravý kruh, kde střílel opět Vachovec, jeho rána však byla nepřesná!
     
    59:36
    Slezanům se nepodařilo nahodit kotouč do útočného pásma. O chvilku později se do povedlo Jakubu Husovi. Oldřich Cichoň přikryl puk, Adam Brízgala míří na střídačku.
     
    59:12
    Poruba si okamžitě bere oddechový čas. Po něm však ještě Adam Brízgala zůstává ve své kleci.
    59:12 Jaromír KVERKA - 4:3
     
    59:12
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov v samotném závěru strhává vedení na svou stranu a vede 48 sekund před třetí sirénou 4:3! JAROMÍR KVERKA obdržel kotouč do mezikruží, ani neví jak. Následně s ním sjel trochu na levou stranu a bekhendem poslal kotouč pod horní tyč, Adam Brízgala neměl nárok zasáhnout. Baník se tak dostává do nejtěsnějšího možného vedení! Asistence: Patrik Kadeřávek, Jakub Konečný.
     
    58:56
    Jan Pohl se šikovně obtočil kolem svatyně Poruby, kotouč za Brízgalu však nedotlačil, o což se poté snažil i Tomáš Rohan, jenže opět neúspěšně!
     
    58:37
    Vojtěch Tomi nyní uspěchal akci na pravé straně, jeho rána byla sražena do rohu. Kotouč však mohl předat za sebe najíždějícímu Rohanovi.
     
    58:04
    Markus Korkiakoski se na pravém hrazení dostal k nepříliš prudké střele, která Oldřichu Cichoňovi opět vypadla z lapačky. Naštěstí pro Baník nemohl nikdo z hráčů Poruby dorážet.
     
    57:37
    Patrik Kadeřávek rozehrává z obranného pásma na Petra Haška, jemuž kotouč přeskočil přes hůl a ukořistili jej tak hokejisté RT Toraxu.
     
    57:04
    Slezané se nyní na levé straně protlačili k nahození, které Oldřich Cichoň krotí za svou svatyní, následně může rozehrávat obránce Jan Pohl.
     
    56:34
    Tomáš Rohan nyní chvilku podržel kotouč u hrazení, když viděl, že je cesta kupředu zavřená, přihrál dozadu na své obránce.
     
    56:05
    Kverka se snažil ve středním pásmu přejít přes přesilu bránících hráčů. Jeho klička však byla přečtena a Poruba nahazuje puk za klec Cichoně.
     
    55:33
    Sokolov se vydává na ose hřiště kupředu, po vachrlatém přechodu útočné modré se píská ofsajd, jeden z hráčů Sokolova byl lehce přidržen, ale sudí vylučovat nebudou.
     
    55:04
    Slezané se za útočnou modrou příliš dlouho nezdrželi, nahozený kotouč však na zadní mantinel opět posílá Tomáš Guman.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 24. T. Rohan (Jurčík, J. Pohl), 35. M. Sloboda (Klejna, J. Pohl), 42. Vrhel (J. Konečný, J. Novák), 60. Kverka (Kadeřávek, J. Konečný) – 27. Hrníčko (Husa), 31. Stloukal (Žovinec, Gřeš), 43. Bitten (Guman, Korkiakoski)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Pitoňák) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – J. Konečný, Kverka (A), Vrhel – Vracovský, Jiskra, V. Bílek – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Slíž) – Žovinec, T. Voráček, Husa, Szathmáry, Urbanec (C) – Brodek, Stloukal, R. Toman – Hrníčko, Gřeš, Vachovec (A) – Jenyš (A), Guman, Korkiakoski – Bitten, Pořízek, Carter – Marek Špaček.
    Trenér: Jiří Režnar.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Belko, Baxa.

    Diváci: 519
    thejrc.org