Ottawa – Arizona 3:5 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
3:0 (2:0, 0:0, 1:0) Stav série: 3:1
SK Horácká Slavia Třebíč
Úterý 15.03.2022, 18:00 • Zimní stadion, Sokolov • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A tímto hodnocením se s vámi rozloučím. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:56:59)
     
    Dnešní postup Sokolova do semifinále play-off Chance ligy sledovalo přímo na Zimním stadionu na západě Čech 1014 diváků.
     
    Nezapomeňme také zmínit skvělý výkon a vychytané čisté konto mladého brankáře Baníku Oldřicha Cichoně, jenž si dnes za své představení zaslouží absolutorium.
     
    Střely na bránu v celém utkání:

    HC Baník Sokolov – 20 (8, 10, 2)
    SK Horácká Slavia Třebíč – 32 (14, 13, 5)
     
    A my ještě pojďme shrnout závěrečný duel čtvrtfinálové série. Baník vedl nad Horáckou Slavií po čtyřiceti minutách 2:0 a pro třetí dějství dostal jasný úkol – bránit, bránit a bránit. Opravdu jsme v závěrečné třetině neviděli žádný hezký hokej. Sokolov číhal na soupeře ve středu kluziště a hra se tak změnila v přehazovanou, kdy kotouče létaly za obě klece, ale do šancí se oba celky dostávaly sporadicky. Přitom čas rychle utíkal, což přesně zapadalo do not Západočechů. Nelze než pogratulovat trenéru Martinu Štrbovi k jeho správně zvolené taktice a jeho svěřencům k jejímu preciznímu provedení. V závěru duelu pak Marek Sloboda poté, co Jandus trefil tyč, zpečetil svým nejsnazším gólem v kariéře postup Baníku do semifinále play-off Chance ligy.
     
    A my ještě jednou zopakujme, že HC Baník Sokolov je letos vůbec prvním účastníkem semifinále play-off! Na své protivníky si musí počkat, protože žádný jiný tým ještě své místo mezi elitní čtveřicí jisté nemá. A my se můžeme jen dohadovat, kam to letos celek ze západních Čech může dotáhnout... do finále? Do extraligy?... Na to si ale ještě budeme muset počkat. Dnešní večer však jednoznačně patří všem hokejovým příznivcům bývalého Falknova nad Ohří, kteří dnes určitě budou mocně slavit úspěch svého celku!
     
    SK Horácká Slavia Třebíč musí být hrozně zklamaná. V základní části letos předvedla parádní výkony, dlouhou dobu se držela na samé špici Chance ligy. Jenže v závěru ročníku šla její forma spíše dolů a výsledek v play-off to jasně dokumentuje. Dnes nenašla prakticky nic, čím by Baník ohrozila. Zvlášť ve třetí třetině to už byla ze strany celku z Vysočiny trochu křeč. Přesto mohou hokejisté Třebíče odjet se vztyčenou hlavou, za celkový výkon se v tomto ročníku rozhodně stydět nemusí, v tom příštím to chce ale lépe načasovat formu směrem k závěru sezóny. Já zdravím tamního hokejového fotografa Jiřího Mokrého a věřím, že ani on nebude nad výsledkem svého celku příliš smutnit.
     
    Historický úspěch tak slaví celek HC Baník Sokolov, který poráží mužstvo Horácké Slavie Třebíč ve čtvrtfinálové bitvě 3:1 na zápasy a poprvé v dějinách postupuje mezi nejlepší čtyři týmy české druhé nejvyšší hokejové soutěže! Gratulujeme!
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Západočeši vyhazují puk do středního pásma, Erik Meluzín naposledy hází kotouč do útočného pásma, Petr Vodička se stahuje za vlastní klec... no sudí by měli vylučovat, v čase 00:02 už byla celá střídačka Sokolova na hrací ploše... ale to už není důležité.
     
    59:26
    Horácká Slavia přetlačila na pravém hrazení beky Sokolova, Ladislav Bittner to nakonec zvládl a přihrával za sebe na modrou Lukáši Formanovi, jenž ale dokonale dokumentuje zmar Třebíče – puk mu přeskočil hůl.
     
    59:04
    Pavel Jekel rozehrává zpoza vlastní klece, následně Matěj Psota nepřešel na levé straně útočnou modrou, puk je na střídačce Baníku. Zimní stadion v Sokolově už slaví postup do semifinále.
     
    58:37
    Vhazování ve středním pásmu vyhráli hráči Baníku a Daniel Přibyl získal puk. Po levé straně může postupovat rychle kupředu.
     
    58:04
    Horácká Slavia drží kotouč za vlastní svatyní, přechod přes útočnou modrou se jí ale následně nepovedl, David Michálek byl v pásmu Baníku moc brzy.
    57:26 Marek SLOBODA - 3:0
     
    57:26
    Baník právě vstřelil branku!
    Je hotovo, v semifinále play-off bude Sokolov! Baník vyhrál buly před svou klecí, Tomáš Jandus pálil z půlící čáry do tyče, od ní se puk odrazil před bránu, kde dal nejsnazší gól kariéry MAREK SLOBODA, jenž přidává trefu na 3:0 a posílá Západočechy mezi nejlepší 4 týmy Chance ligy! Asistence: Tomáš Jandus, Tomáš Rohan.
     
    57:18
    Kamil Pokorný si bere oddechový čas, jeho hráči se k němu sjíždějí, teď už bude hrát Třebíč všechno, nebo nic, Pavel Jekel jde na střídačku! Celek z Vysočiny v šesti bruslařích na hrací ploše!
     
    57:18
    David Michálek zachytil vyhozený puk na modré čáře, posunul ho doleva na Lukáše Formana a ten pálil na klec Baníku. Oldřich Cichoň připravený.
     
    56:51
    Patrik Kadeřávek rozehrává z obranné modré, kotouč letí po prknech do třetiny Třebíče, kde ho sbírá Lukáš Forman.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. J. Konečný (Radek Jeřábek), 4. V. Bílek (J. Novák, Vracovský), 58. M. Sloboda (T. Jandus, T. Rohan)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (A. Beran) – J. Pohl, Radek Jeřábek, J. Novák, Kadeřávek, Klejna, Vodička, A. Rulík – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.
    Trenér: Martin Štrba.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Popela – Ferda (A), D. Michálek, Gajarský – D. Sklenář, Vodný (A), Střondala – Meluzín, Nedvídek, Krliš – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Bejček, Valenta – Jindra, Štofa.

    Diváci: 1014
    Sokolov 3 1 Třebíč
    #1 Čtvrtek 10.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 1:2
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 4:2
    #3 Pondělí 14.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 4:3 po prodl.
    #4 Úterý 15.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 3:0
    thejrc.org