K. Vary – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 5:3 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Motor ČB – Třinec 3:2 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Kladno 6:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 1:4 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 3:6 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 23.10.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:29:28)
     
    Hosté byli blízko, ale nakonec to jsou sparťané, kteří vítězí. Rozhodující branku obstaral kapitán Michal Řepík, který zajistil týmu bonusový bod navrch. Sparta tedy porazila Mladou Boleslav 3:2 po prodloužení a připsala si do tabulky dva body. Bruslaři si odváží domů jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    63:21 Michal ŘEPÍK - 3:2
     
    63:21
    Sparta právě vstřelila branku! Máme rozhodnuto! Horák se dostal do útočného pásma, následně předložil kotouč MICHALU ŘEPÍKOVI, který poslal puk do odkryté části boleslavské branky. Asistence: Roman Horák.
     
    62:09
    Hosté tlačí a chtějí rozhodnout! Abergova rána z pravé strany byla velmi dobrá, ale boleslavský útočník mířil jen těsně vedle branky.
     
    61:58
    Róbert Lantoši měl na hokejce vítěznou branku, když si pohrál s kotoučem, ale brankář Kovář udržel betony na ledě a nepustil puk za svá záda.
     
    61:10
    David Tomášek se neprotlačil přes dva bránící hráče do útočného pásma, ale domácí hokejisté zůstali na puku. Krošelj ovšem zatím nemusel zasahovat.
     
    60:17
    Martin Pláněk zacouval za svou branku a hosté podnikají první útočný výpad! Fořtova brzda ještě zaměstnala sparťanskou obranu. Hra pokračuje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    To byla třetina! Zatímco v předchozích dvou jsme neviděli ani gól, v té třetí jsme viděli hned čtyři góly. Když jsem psal při využitém trestném střílení Davida Tomáška, že sparťané už kráčí za vítězstvím, mýlil jsem se. Bruslaři v závěrečných minutách nic nezabalili a dvěma góly vyrovnali. Poslední branku obstaral při hře bez brankáře Pavel Kousal. Za chvíli startuje prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:08
    Mohlo to být ještě zajímavější! Lintuniemi vyslal prudkou ránu od modré čáry a Kovářovi vypadl kotouč z výstroje. Polášek ovšem zapracoval.
    58:39 Pavel KOUSAL - 2:2
     
    58:39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! A velký pozor, Bruslaři minutu a dvacet jedna vteřin vyrovnávají! Aberg našel na pravém kruhu připraveného PAVLA KOUSALA, jehož rána propadla Kovářovi mezi betony přímo do branky. Asistence: Pontus Aberg, Jan Stránský.
     
    57:50
    Lantoši bojoval o puk v rohu kluziště, ale Řepík společně s Horákem zapracovali. Bruslaři se ovšem drží na kotouči a kombinují. Tohle je velký tlak!
     
    57:10
    Ano, je to tak. Bruslaři to zkouší se šesti hráči v poli. Mezitím však sparťané poslali kotouč do středního pásma a brankář Kovář si může na chvíli oddechnout.
     
    57:04
    Pozor, boleslavská střídačka si nakonec vzala oddechový čas na poradu a uvidíme, zda brankář Krošelj opustí své pracoviště či nikoliv.
     
    57:04
    Erik Thorell poslal kotouč na sparťanskou střídačku a sudí nařizuje vhazování v obranném pásmu domácích. Krošelj ještě zůstává v brance.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 49. Řepík (Horák), 53. Tomášek (TS), 64. Řepík (Horák) – 56. Lunter (Šťastný, Hanousek), 59. P. Kousal (Åberg, J. Stránský)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, Tomášek, D. Simon – Forman, D. Vitouch, Konečný – Safin, G. Thorell, M. Vitouch.
    Trenér: Pavel Patera

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, J. Stránský (C) – Lunter, Lantoši, Šťastný (A) – Kantner, Kotala, P. Kousal – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Ondráček, Šimánek

    Diváci: 7 563
    thejrc.org