Zlín – Slavia 5:2 (kon.) | Jihlava – Kolín 3:2 (kon.) | Sokolov – Třebíč 4:1 (kon.)
Prostějov – Litoměřice 0:5 (kon.) | Poruba 2011 – Pardubice B 5:3 (kon.) | Šumperk – Frýdek-M. 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
Berani Zlín
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
HC Slavia Praha
Pondělí 10.10.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky - Zlín • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost, doufám, že jste si zápas užili a zase se budu brzy těšit u dalších přenosů z hokejového Zlína.

    Hezký zbytek večera. (20:46:18)
     
    Kdo dostal nejvyšší icetime?

    Jakub Husa (ZLN): 21 minut 25 vteřin

    Vladimír Růžička (SLA): 20 minut 36 vteřin

    Komu to šlo na buly?

    Pavel Sedláček (ZLN): 61% (14/23)

    Vladimír Růžička (SLA): 54% (14/26)

    * min 15 vhazování
     
    Brankáři:

    Daniel Huf (ZLN): 60:00 30 zákroků, 2 góly, úspěšnost zásahů 93.75%

    Roman Málek (SLA): 60:00, 27 zákroků, 5 gólů, úspěšnost zásahů 84.34%
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 32 – 32
    Trestné minuty: 12 – 4
    Využití přesilovek: 1 – 1
    Vhazování: 38 – 40
    Bloky: 10 – 8
    Zblokované střely 12 – 11
     
    Zajímavostí jest, že Berani svou výhrou natáhli vítěznou šňůru proti Slavii Praha na 10 zápasů v řadě bez prohry. O její další prodloužení se žlutomodří pokusí 23. listopadu, kdy zajíždějí do hlavního města.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Pavel Kubiš (ZLN) 1+0

    Vladislav Houška (SLA): 1+0
     
    Je dobojováno!

    Berani nakonec díky výborné druhé třetině dokázázali potřetí v řadě zvítězit a pomalu stoupají tabulkou! Momentálně to vypadá, že ševci by mohli být osmí, naopak Slávii čeká další propad.

    Výhra se skutečně zrodila v prostřední dvacetiminutovce kdy marodkou sužovaný Zlín zvládl tři góly a vedení už nepustil.

    Obrovitá šance pro hosty přišla ještě ve 3. třetině v podob téměř dvouminutové přesilovky 5 na 3, žlutomodří se ale bránili skvěle a víte co se říká. "Když nedáš gól v přesilovce 5 na 3, nezasloužíš si vyhrát". To se dnes do puntíku potvrdilo.

    Pozitivní je, že už se Zlínu rozstřílel Petr Mrázek, zaslouženou odměnu v podobě gólu dostal bojovník a kapitán Pavel Kubiš. Daniel Huf si i nadále drží vysoký standard a když vynecháme tu minelu Suhrady tak zlínská "57" zase kapitulovalo pouze jednou. Huf i nadále povládne ligovým brankářům.

    Na druhé straně bych vyzdvihl Vladislava Houšku, nejlepšího hráče na straně Slavie. Naprosto zaslouženě, tady za mě nebyla jiná volba. Dobře hrál aktivní obránce Karel Klikorka, mimo chybu v závěru zahrál kvalitně i Dušan Žovinec.

    Suma sumárum: Zlín vs Slavia 5:2.
     
    Ještě tu máme malý konflikt, s někým z hostů se pošťuchuje Jakub Illéš. To už ale na výsledku dnešního duelu nezmění nic – Berani vítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Jakub Illéš ukázal rychlost a sílu v souboji, no a je z toho samostatný únik! Domácí "42" volí kličku do backhandu, Málek si však pěkně vybruslil a zasahuje betonem.
     
    59:26
    Novotný si situaci komplikovat nechce, Bartko asi ano... Zlínský obránce hledal Kubiše, netrefil se a píská se další zakázané uvolnění.
     
    59:15
    Martin Novotný se jen stahuje k vlastní kleci, už si nebude komplikovat situaci.
     
    58:43
    Daniel Gazda chtěl jen obhodit o mantinel, možná i viděl Hejcmana na modré... Kotouč ale letí prudčeji než Gazda chtěl a píská se tak další icing.
     
    58:34
    Zakázané uvolnění Beranů, hra se vrací před Hufa.
     
    57:16
    Ofsajd hostů.
    57:05 Petr MRÁZEK - 5:2
     
    57:05
    Zlín právě vstřelil branku!
    Asi je hotovo... Dušan Žovinec šel hodně naivně středem a nechal se obrat Pavlem Sedláčkem, jenž šel úplně sám na branku. Roman Málek už byl na cestě z branky, nicméně hned se vrátil. Zlínský defenzivní centr vystřelil mimo, jenomže puk se odrazil přímo na hůl PETRA MRÁZKA, jenž kus černé gumy dopravil do prázdné klece. Mrázkovi to konečně střílí – 5:2! Asistence: Pavel Sedláček.
     
    56:51
    Berani se rvali do pásma, nakonec však Köhlerova lajna jen nahazuje a volí střídání.
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 2. Hejcman (Köhler, Bartko), 24. Kubiš (Husa, Ondráček), 28. Illéš (Mrázek, Köhler), 30. Gazda, 58. Mrázek (P. Sedláček) – 8. Houška, 41. Knotek (Klikorka)


    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Suhrada, Zbořil, Husa, Gazda, Bartko, M. Novotný, Talafa – Apolenář, P. Sedláček, Mrázek – Kubiš, Chludil, Ondráček – Köhler, Hejcman, Illéš – Luža, Gago, Frömel.
    Trenér: Rostislav Vlach

    HC Slavia Praha: Málek (Pittr) – Žovinec, Hejda, Klikorka, Matyáš, Szathmáry, Barák – Kern, Žejdl, Knotek – Všetečka, Růžička, J. Brož – Havrda, Závora, Strnad – Houška, Poletín, Simon.

    Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Hanzlík, Roischl
    thejrc.org