Zlín – Vsetín 2:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 18.12.2022, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (18:13:39)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 793 diváků.
     
    Valaši se tak minimálně do zítřejšího večera posouvají na průběžné první místo v Chance lize a tři dny před Štědrým dnem narazí na Frýdek-Místek, Zlín pak ve stejný den čeká cesta do dalekého Sokolova.
     
    Zimní stadion Luďka Čajky se ani na druhý pokus nedočkal, Vsetín i tentokrát veze ze svatostánku svého úhlavního rivala všechny body! Berani byli ve třetí části jednoznačně aktivnějším týmem a snažili se smazat jednogólové manko, se kterým do periody vstupovali, hosté se ale doslova probránili k vítězství a v závěru ještě dvakrát uštkli svého unaveného soupeře.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 32 – 23.
    Zblokované střely: 24 – 9.
    Vhazování: 28 – 41.
    HIty: 7 – 18.
    Trestné minuty: 6 – 6.
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/3 (v oslabení: 0 – 1).
     
    Konec zápasu.
    59:59 Tomáš ONDRAČKA - 2:5
     
    59:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesně se sirénou přichází poslední hřebík do zlínské rakve, i třetí letošní valasšké derby patří hostům! Domácí obrana si nepohlídala TOMÁŠE ONDRAČKU, který střelou pod víko z pravé strany definitivně uzavírá gólový zápis střetnutí – 2:5! Asistence: Peter Lichanec, Daniel Klímek.
     
    59:42
    Lichanec ještě připravil dobrou šanci pro Bergera, jehož zakončení Kašík vyrazil bekhendem.
     
    58:48
    Vsetín drží hru před brankou Libora Kašíka, o jeho vítězství je už více méně rozhodnuto. Hostující kotel spustil Vysoký jalovec, do konce zbývají sekundy.
     
    58:10
    Do výborné příležitosti se dostal Štefka, který z hranice brankoviště zakončil bekhendem! Natažený Kašík ale zvládl pokus vytěsnit!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:16
    Do konce základní hrací doby zbývají necelé tři minuty, hosté nyní odráží jeden domácí výpad za druhým.
    56:42 Vít JONÁK - 2:4
     
    56:42
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak teď už to Berani budou mít opravdu hodně těžké, pokud stále pomýšlí na bodový zisk! Rob projel do pásma po křídle a naservíroval puk na střed na VÍTA JONÁKA. Na toho se sice nalepil protihráč, vsetínský forvard ale i tak zvládl poněkud šťastným způsobem zkompletovat hattrick. Puk jen tak tak zaplul za čáru – 2:4! Asistence: Luboš Rob, Ondřej Němec.
     
    56:27
    Už více než deset minut se hraje více méně na jednu branku, Vsetín zatlačený v obraně. Zlín se snaží vyrovnat, trápí se ale v koncovce.
     
    55:53
    Vyhozený puk doputoval až ke Kašíkovi, který jej hokejkou zahrál za branku. Tam ho sbírá Gago.
     
    55:18
    Hejcman nenápadnou přihrávkou uvolnil Husu, jenž se protáhl před brankoviště a zvolil zakončení ke vzdálenější tyči! Žukov se ale natáhl a udržel svůj celek ve vedení!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 27. Zbořil (Mrázek), 31. Sedlák (Talafa, Husa) – 9. Berzinš (Voženílek), 12. Jonák (Říha, Berger), 38. Jonák (Ondračka, Berzinš), 57. Jonák (Rob, O. Němec), 60. Ondračka (Lichanec, Klímek)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Zbořil, Kachyňa, M. Novotný, Suhrada, Riedl, Husa, Talafa – P. Sedláček, Honejsek, Mrázek – Ondráček (A), Hejcman, Kubiš (C) – Pospíšil, Gago, Sedlák – Köhler (A), Zabloudil, Illéš.
    Trenér: Miloš Říha ml.

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Sachr) – Smetana (A), Říha, O. Němec, Jenáček, Voženílek, Ondračka, Hryciow – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Klímek, Lichanec, Klhůfek – Hořanský, Š. Bláha, Štefka.
    Trenér: Jiří Weintritt.

    Rozhodčí: Cabák, Květoň – Zídek, Dědek.

    Diváci: 4 793
    thejrc.org