Tisková konference reprezentace žen před MS (kon.)
konec
Tisková konference reprezentace žen před MS divize I

Úterý 01.04.2014, 14:00Tiskové konference
     
    Konec tiskové konference. (14:26:28)
     
    Už devátého dubna se na stejném místě uskuteční tisková konference k mistrovství světa hokejistů do osmnácti let. Do té doby se mějte fajn, díky za pozornost.
     
    Tisková konference v zasedací místnosti ČSLH na Harfě pomalu končí, probíhají dílčí rozhovory s novináři, kteří se tu sešli.
     
    Program českého týmu na MS divize I, v Přerově:
    Česká republika – Francie 13:30, neděle 6.4.2014
    Česká republika – Rakousko 20:00, pondělí 7.4.2014
    Česká republika – Norsko 20:00, středa 9.4.2014
    Česká republika – Slovensko 20:00, čtvrtek 10.4.2014
    Česká republika – Dánsko 20:00, pátek 11.4.2014
     
    Zikmund: Mimochodem to osmé místo ve světovém rankingu je zatím nejlepší pozicí v historii českého ženského hokeje.
     
    Polenská: Jsme ovšem na druhou stranu rádi za to, že se to stalo před olympijským rokem a máme opět šanci postoupit nahoru.
     
    Alena Polenská (kapitánka českého týmu): Je to hezká povinnost dostat se zpátky na vrchol a myslím si, že rozhodně máme tým na to, abychom opět postoupili. Loni jsme sice mezi elitou neuspěli, ale tým na to máme kvalitní.
     
    Loukota: Případná baráž s Japonskem se bude hrát na dvě vítězná utkání a měla by se odehrát do 24. listopadu. Podle našich informací by ji měl pořádat tým, který je ve světovém rankingu výše. Zatím jsme to my, ovšem rozdíl je nepatrný. Všechny duely by se případně pořádaly na českém území.
     
    Vozák: Slovenky samozřejmě patří k největším soupeřkám. Ale nebezpečné budou také Norky. Zbylé týmy moc neznáme.
     
    Zikmund: Přivezli jsme sem také trofej a bronzovou medaili z mistrovství světa do osmnácti let. Chtěl bych upozornit na to, že je velký rozdíl mezi zámořskými týmy a těmi evropskými. Holky ovšem dokázaly hrát vyrovnaný zápas i s Američankami.
     
    Zdeněk Zikmund: Očekáváme, že bychom mohli zlomit divácký rekord. Chceme, aby bylo stejně jako před dvěma lety na zápasy českého týmu vyprodáno. To jest zhruba čtyři tisíce diváků na každý český zápas.
     
    Generální sekretář Martin Loukota: Chtěl bych poděkovat za podporu městu Přerov, celému Olomouckému kraji, přerovskému klubu i pivovaru Zubr. Jako organizační výbor jsme se rozhodli pro volné vstupné, čímž chceme nalákat diváky na kvalitní hokej. Byly zároveň spuštěny stránky www.msprerov2014.cz(.com). Diváci budou mít rovněž možnost sledovat všechna utkání živě.
     
    Moravec: Ve středu hrajeme další přípravný zápas v Liberci proti Norkám. Důležité je především vyzkoušet si varianty přesilovek a oslabení. Dále 5.4. máme sraz po obědě v Přerově a začínáme se chystat na šampionát. Naším jasným cílem je postoupit do baráže a utkat se s Japonskem o přímý postup.
     
    David Moravec: Uzpůsobili jsme holkám herní i pobytový plán. První týden jsme měli kemp v Přerově, abychom se podívali na stadion i šatny. Navíc jsme se zde sehrály zápas se Slovenkami, který jsme v nekompletní sestavě vyhrály 3:2 v prodloužení.
     
    Jiří Vozák: Na širší soupisce byly i některé hráčky z nedávného MS osmnáctek v Maďarsku, kvůli zranění jsme byli nuceni vyřadit Samanthu Kolowratovou.
     
    V olympijském roce se mistrovství světa žen nepořádá, čehož český tým využil k pokusu o rychlý návrat do elitní skupiny mistrovství světa. Vůbec poprvé v historii se hraje pouze mistrovství světa divize A. Vítěz přerovské skupiny se utká s Japonskem o účast v elitní skupině šampionátu příští rok.
     
    Tisková konference začala.
     
    Nominace:
    Brankářky: Radka Lhotská (Salzgiter), Kateřina Bečevová (Slavia), Klára Peslarová (Karviná).
    Obránkyně: Aneta Tejralová (Petrohrad), Kateřina Flachsová (Kladno), Samantha Kolowratová (Slavia), Petra Herzigová (Hämeenlinna), Pavlína Horalková (Slavia), Jana Fialková (NAIT OAKS), Klára Hudečková (Karviná).
    Útočnice: Kateřina Bukolská (Slavia), Alena Polenská (Petrohrad), Denisa Křížová (National Sports Academy), Simona Studentová, Eva Holešová (obě Neuchatel), Lucie Povová (Northeastern university), Dominika Lásková, Aneta Lédlová (obě Slavia), Kateřina Mrázová (Minnesota Duluth), Katka Kaplanová (Karviná), Tereza Vanišová, Lucie Manhartová (obě Slavia), Martina Vonková (Petržalka), Vendula Přibylová (Karviná).
     
    Krásný den ze zasedací místnosti ČSLH na Harfě, tisková konference začne za malý okamžik.

    Radek Barkman

    ocianews.com