Francie – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Švýcarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bělorusko – USA 1:6 (kon.)
po prodl.
Slovensko
2:3 (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Česko
Pátek 09.05.2014, 19:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jelikož je v Minsku již 23 hodin, tedy o hodinu více než v České republice, je čas se odebrat na zdejší hotel. Tolik tedy z Čižovka Areny, zítra se odsud znovu přihlásíme.
     
    Dnešní utkání sledovalo 6920 diváků.
     
    33:16 vítězí český tým v počtu střel, nicméně dlouho to trvalo, aby se tato produktivita přetavila i do výsledku. Klíčový moment přišel za stavu 1:2, kdy si jako hladový tygr došel pro kotouč Jaromír Jágr a poslal svůj pozdrav brankáři Lacovi. Prodloužení trvalo sotva dvě minuty a dlouhý večer v Minsku ukončil Jakub Klepiš. Česko tak bere dva body, Slovensko se musí spokojit s bodem.
     
    Hráči zápasu:

    Ján Laco (Slovensko) – Ondřej Němec (Česko, 1+1).
     
    Konec zápasu.
     
    61:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hotovo, vymalováno, ale bylo to velká dřina. Hrdinou večera se však stává JAKUB KLEPIŠ, který do toho prostě práskl a český tým díky jeho přesné trefě vydoloval z tohoto těžkého zápasu důležité dva body. Puk trefil k pravé tyči, kam se Laco nedokázal natáhnout. Asistence: Ondřej Vitásek, Martin Ševc.
     
    » Klepiš rozhoduje o výhře nad Slovenskem.
     
    61:17
    Nicméně Tomáš Hertl chtěl udělat v obraně Slováků pořádný průvan a také se mu to povedlo. Laco musel protahovat už tak zahřáté tělo.
     
    61:06
    Začalo se opatrně, nikdo nechce udělat chybu.
     
    60:05
    Prodloužení začalo ofsajdem českého týmu. Hraje se samozřejmě ve čtyřech na obou stranách a pět minut. Pokud se v nich nerozhodne, uvidíme nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po třetí třetině: 16:32 (5:17. 4:10, 7:5)
     
    Dvacet let neprohrál český tým zahajovací zápas šampionátu. Už se tato bilance málem zhroutila, až musel zaúřadovat Jaromír Jágr, který dvě minuty před koncem základní hrací doby překonal výtečně chytajícího Laca. Tak tedy výsledek prozatím 2:2, kdo získá bod navíc, to se dozvíme za pár chvil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Už se hrají poslední vteřiny základní hrací doby a skutečně to vypadá, že se budou dělit body.
     
    58:57
    Tak to vypadá, že se dnes podruhé v této hale dočkáme prodloužení. Večer to bude v Minsku dlouhý, ale můžeme být rádi. Už to s námi nevypadalo vůbec růžově.
     
    57:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tu. Česko vytáhl z nepříznivého stavu až sám pán veliký, tedy JAROMÍR JÁGR. Nutno však pochválit perfektně načasovanou přihrávku od obránce Němce, který si počkal až český útočník najede před Lacovu bránu a Jágr takovou jemnou tečí poslal kotouč nejprve do tyče a odrazem od betonu doputoval smolně za záda brankáře. Asistence: Ondřej Němec, Tomáš Hertl.
     
    » Jágr po krásné přihrávce vyrovnává na 2:2.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 26. Miklík (Tatar), 36. Viedenský (Miklík, Réway) – 7. Němec (Hudler, Červenka), 58. Jágr (Němec, Hertl), 62. Klepiš (Vitásek, Ševc)


    Slovensko: Laco (Janus) – Sloboda, Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, Švárny, Valach, Brejčák – Šatan (C), Hrivík, Nagy – Miklík, Marcinko, Réway – Pánik, Mikúš, Tatar – Skokan, Viedenský, Tybor. Trenér: Vladimír Vůjtek.
    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Kindl, Polák, Ševc, Zámorský, Kolář, (Vitásek) – Jágr, Sobotka, Klepiš – Hertl, Červenka, Rolinek (C) – Sekáč, Jan Kovář, Hudler – Petružálek, Novotný, Zaťovič. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Bulanov (Rusko), Piechaczek (Německo) – Dědulja (Bělorusko), Raming (Rusko)

    Diváci: 6920
    bahis siteleri